Hoşgeldiniz  

GÖZLER BOZDOĞAN’DA: SKANDALDA İSMİ GEÇEN KİM BU YETKİLİLER VE PERSONELLER?

admin | 03 Eylül 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AFAD tarafından Tarsus Belediyesine teslim edilen depremzede yardım malzemelerinin bir depoda saklanarak, satışının yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi tutuklanmış 3 kişi de adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma genişletilirken, Valiliğin de idari soruşturma başlattığı açıklandı. Olayın ardından Tarsus Belediyesi de dikkat çeken paylaşıma bulunmuş, iddialarda ismi geçen tüm personel ve yetkililer hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu. Şimdi tüm kamuoyu Tarsus Belediyesinde ismi geçen yetkili ve personellerin kim olduğunun ve bu skandalın neresinde yer aldıklarının açıklanmasını bekliyor.

Tarsus’ta dün gerçekleşen depo baskınıyla ortaya çıkan olaylar ve iddialar, gündemi sarsmaya devam ediyor.  

6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında yurt dışında toplanan ve gemilere yüklenerek deniz yolu ile farklı tarihlerde Mersin Limanına gönderilen yardımların AFAD tarafından Tarsus Belediyesi’ne depolarında saklamak koşuluyla teslim edilen malzemelerin, internet üzerinden satışının yapıldığı ihbarıyla Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şok operasyon gerçekleştirildi.

Tarsus Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ihbarda bahsedilen ve özel mülk olduğu ortaya çıkan depoya yapılan baskında AFAD’ın Tarsus Belediyesine teslim ettiği depremzede yardım malzemelerine el kondu.

AFAD’ın Tarsus Belediyesi deposuna koyduğu malzemelerin internet satışı iddiasıyla 4 kişi gözaltına alınmış ve zanlıların 3’ü çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan U.T ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderilmişti.

VALİLİK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Operasyonun ardından açıklama yapan Mersin Valiliği, olayla ilgili adli tahkikatın sürdüğünü bunun yanı sıra idari tahkikatın da başlatıldığını kaydetti.    

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “İDDİALARDA İSMİ GEÇEN TÜM PERSONEL VE YETKİLİLER…”

4 kişinin gözaltına alınarak Jandarma’da sorguları devam ederken Tarsus Belediyesi’nden dikkat çeken açıklama geldi.

Açıklamada “01.09.2023 tarihi itibariyle yerel basında gündeme gelen “İnsani Yardım” konulu iddialar kurumumuzca dikkate alınmış olup, yardım sevkiyatlarında ihmale neden olabilecek her türlü olay; iddialarda ismi geçen tüm personel ve yetkililer hakkında gerekli inceleme ve soruşturmalar idari ve de hukuki düzeyde başlatılmıştır” denildi.

Skandalla ilgili Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamanın ardından gözler bir kez daha Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a çevrildi. Olayda hangi yetkili ve personeller hakkında soruşturma başlatıldığı da Tarsus kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

YANIT ARANAN SORULAR:

Mersin Limanından yüklenerek Tarsus Belediyesine teslim edilmek üzere yola çıkan TIR’ın belediyeden hangi yetkililer tarafından özel şahsa ait olan Ulaş’taki depoya götürüldüğü soruşturmada araştırılıyor.

TIR’daki malzemelerin neden bu depoya yönlendirildiği konusunda araştırmalar sürerken, Ulaş’taki bu deponun ruhsatının bile olmadığı, ruhsatı bile olmayan bir depoya resmi bir kurumun nasıl ve ne şekilde depo olarak kullandırıldığı sorusunun cevabının da soruşturmada yer aldığı öne sürüldü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

GÖZLER BOZDOĞAN’DA: SKANDALDA İSMİ GEÇEN KİM BU YETKİLİLER VE PERSONELLER? için 1 yorum

  1. […] GÖZLER BOZDOĞAN’DA: SKANDALDA İSMİ GEÇEN KİM BU YETKİLİLER VE PERSONELLER? AFAD tarafından Tarsus Belediyesine teslim edilen depr… […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle