Hoşgeldiniz  

MERSİN VE MEZİTLİ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMDA SON DÜZLÜK: TÜM PARTİLER HEMFİKİR

admin | 15 Ocak 2020 | Dünya, Gündem, Röportajlar, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı 2. Oturumunda gündeme gelen Mezitli’ye yeni sanayi sitesi alanıyla ilgili Bakanlığın flaş isteği, tüm partilerden destek gördü. 2 yıldır bu çalışma üzerinde büyük emek sarf eden MHP Büyükşehir ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Önel, “Burada Mersin’in ve Mezitli’nin geleceği söz konusu. Bu yatırım günü kurtarmak için yapılacaksa Neşet Tarhan’ın dediği gibi 100 dönüm yeter. Ama bir Mersin’in geleceğini düşünüyoruz. O zaman işaretlenen bölgenin tamamı tarım ve hayvancılık entegre tesis alanından kentsel alana dönüştürülmelidir ki 40-50 yıl sonrasının kent ihtiyacı karşılanabilsin” açıklaması yaptı.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – 2 yıldır Mersin’in gündeminde olan ve yatırım için sona yaklaşan Mezitli’ye yeni kurulacak olan sanayi sitesi için önemli bir viraj daha aşılıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 2. Birleşiminde AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya tarafından dilek ve temenniler bölümünde açıklanan yeni gelişme, Meclis üyelerinin tamamında olumlu karşılandı.

AK PARTİLİ YERLİKAYA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

AK Partili Yerlikaya, Meclis toplantısına girmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü kaydederek, görüşmenin detaylarını ve Bakanlığın talebini Meclis’e aktardı. Yerlikaya, “Biliyorsunuz 1/100 binlik planda Tarım ve Hayvancılık Entegre Tesis alanı olarak işaretlenen nokta, Sanayi alanına çevrilmişti. Askıya çıkan bu değişikliğe bazı itirazlar geldi vatandaşlar tarafından. Dosya ve itirazlar Bakanlığın önünde duruyor. Orada yaptığım görüşmede bana ‘Gerek Büyükşehir gerek İlçe Belediyeleri gerekse de Meclis üyeleri, STK’lar bu değişikliğin arkasında topyekun duruyorsa, biz bölgedeki plan değişikliğine onay vereceğiz’ dediler. Bu konunun kent gündeminde tartışılmasını istiyorlar. Kent istiyorsa biz de değişikliğin arkasında duralım önerisi getirdiler. Bunu iletmek ve gündeme getirmek istedim” demesi Meclis’i hareketlendirdi.

CHP’Lİ SEÇER’DEN AÇIK DESTEK

AK Partili İsmail Yerlikaya’nın gündeme taşıdığı öneri Büyükşehir Meclisi’nde yer alan tüm gruplarca ve özellikle CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından olumlu karşılandı. Bölgede 470 malikin 79’unun itiraz ettiğini kaydeden CHP’li Seçer, “79 malik itiraz etmiş ama toplamda 470 malik var. 79 vatandaşımız itiraz etti diye bunu yok sayamayız. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Onları memnun etmek için de beyanat veremem. Onlar benimle de görüştüler. Ben tekrar değerlendirmeyi istiyorum. Kısa sürede de yapalım. Çok net söylüyorum; kararı alalım, siyasi sonuca ben katlanayım, ben açıklama yapayım. Böyle memleket yönetemeyiz” diyerek öneriye destek verdi.

ÖNEL: “GELİNEN NOKTA MERSİN ADINA SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞMEDİR”

Mezitli’ye yeni bir sanayi sitesi kurulması için 2 yıldır ciddi çalışmalar yürüterek sona yaklaştıran isim olan MHP Büyükşehir ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Meclis’te alınan destek kararını sansasyonelhaber.net İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’e değerlendirdi.

İşaretlenen bölgede 470 malik olduğunu kaydeden MHP’li Önel, “Orada 470 malik var ve 79 itiraz var. Bu itiraz edenler de 130 dönüm hazine, 36 dönüm de ormanı gasp eden, kullanan insanlar. Şimdi Mersin’in ve Mezitli’nin geleceğini şekillendirecek bir yatırımdan bahsediyoruz. İmar planlarında bölge tarım ve hayvancılık entegre tesisi olarak işaretlendi. Yani bu şekilde kalırsa o alana tarım ve hayvancılık dışında hiçbir yatırım yapılamayacak. Bizler de istiyoruz ki, o bölge kentsel alan olarak işaretlensin. Kentsel alan olarak işaretlendiği takdirde sanayi sitesi de kurulabiliyor, tarım ve hayvancılık sektörüyle iştigal eden firmalar da yatırım yapabiliyor. Gerekli değişiklikler planlarda yapıldı. Bakanlığın onayı gerekiyor. Meclis’te de bu konu gündeme geldi. Meclis de hep birlikte bu değişikliğin arkasında duracağını beyan etti. Bu çok önemli ve kent adına sevindirici bir gelişmedir” dedi.

“100 DÖNÜM İŞARETLEMEK GELECEĞİ DÜŞÜNMEMEK DEMEKTİR!”

Meclis toplantısında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın “100-200 dönüm alan oraya yeter” sözlerini de eleştiren Bünyamin Önel, “Siz eğer günü kurtaracak bir iş yapmayı düşünüyorsanız, 100 dönüm yeter. Biz oraya baraka mı yapacağız yoksa sanayi sitesi mi? Barakaysa cevabınız 100 dönüm tabi ki yeter. Ama biz Mersin’in 40-50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir yatırımdan bahsediyoruz” açıklaması yaptı. Sanayi sitesi kurulması planlanan bölgenin toplam 520 dönüm olduğunu kaydeden Önel, “Şimdi tamamı 520 dönüm ama burada imar uyguladığınızda bu alan 300 dönüme düşecek? Bir de otopark alanı ayırdığınızda elinizde 250 dönümlük bir alan kalacak. Biz de bu bölgenin tamamında bu kentsel alan işaretlenmesi yapılsın istiyoruz ki, her ihtiyaç duyulduğunda 1/100 bin, 1/5 binlik planlarla uğraşmayalım. Yatırımcı bölgeye güvenerek, bölgenin geleceğinden korkmadan rahat rahat yatırımını yapsın” şeklinde konuştu.

“BU ÇİZİLEN BİRLİKTELİK TABLOSU SAYESİNDE MERSİN ARZU ETTİĞİ YATIRIMLARA KISA SÜREDE KAVUŞACAKTIR!”

Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’nın konuyu gündeme getirmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Önel, şöyle devam etti: “Başta Sayın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile birlikte AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, yanlarında AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya 2 senedir bizimle bu işe ciddi anlamda uğraş verdiler. Bu proje bugünlere o desteklerle geldi. Sayın Valimiz Ali İhsan Su Beyefendi, Mezitli Kaymakamımız’la beraber defalarca bizle toplantı yaptı, bürokrasinin önünü açtılar. Şükranlarımı sunuyorum. Son Meclis toplantısında hepimiz gördük, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, tüm Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte ortak karar vererek, aynı heyecanla bu projenin arkasında durdular. Mersin’in arzuladığı bu birliktelik tablosunun inanıyorum ki tüm yatırımlarda kendisini gösterecek ve Mersin arzu ettiği yatırımlara en kısa sürede kavuşacaktır! Bu vesileyle bu projede emekleri geçen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’a, Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su’ya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e, AK Parti İl Başkanı Sayın Cesim Ercik ve AK Partili Meclis üyelerine, MHP İl Başkanı Sayın Zeynel Uğur Gölgeli ve MHP’li Meclis Üyelerine, CHP İl Başkanı Sayın Adil Aktay ve CHP’li Meclis üyelerine, Mezitli Kaymakamı Sayın Emin Sait Karahaliloğlu’na ve Mezitli Belediye Başkanı Sayın Neşet Tarhan’a Mersin ve Mezitli esnafları adına bir teşekkürü borç bilirim. Bu önemli hizmete katkı sağlayan herkesi Mezitli esnafımız şükranla anacak ve asla unutmayacaktır.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle