Hoşgeldiniz  

ENDER TURHAN’DAN ŞOK TESPİT: AK PARTi SEÇMENi İTTiFAKTAN RAHATSIZ, BüYüK KOPUŞLAR OLACAK!

admin | 24 Ocak 2019 | Gündem, Röportajlar, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Toroslar’da İYİ Parti’ye geçerek aday olan AK Parti’nin güçlü ismi Ender Turhan, Sansasyonel Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’e yaşanan tüm süreci anlattı. Mersin genelinde kurulan AK Parti-MHP ittifakının bu şekilde olması nedeniyle AK Parti tabanının büyük tepki gösterdiğini ifade eden Turhan, “İttifak yapıldı diye 2+2 eşittir 4 olacak hesabı yapanlar yanılacak. Bunu bizler sahada görüyoruz. Özellikle ilçe belediye seçimlerinde ittifak tepkilerini göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

İYİ Parti’den Toroslar Belediye Başkan Adayı olan AK Parti’nin bölgedeki güçlü ismi Gülnarlı siyasetçi Ender Turhan, Derviş’in Zikri’ne konuk oldu. AK Parti’den istifa ederek, İYİ Parti saflarına katılan Ender Turhan, özellikle sosyal medyada trol hesapların hedefine oturdu. Sosyal medyada 15 gün önce yaptığı “AK Parti’den ayrılmayacağım” şeklindeki paylaşımı nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan İYİ Parti Toroslar Belediye Başkan Adayı Ender Turhan, içine Derviş Sönmez’e döktü.      

ADAYLIĞI AÇIKLANDI, SOSYAL MEDYADA SALDIRI BAŞLADI

SORU: Adaylığınız açıklanır açıklanmaz, sosyal medyada olay oldunuz. Özellikle AK Partili çevreler size bayağı bir yüklendi. Yaklaşık 15 gün önce yaptığınız paylaşım nedeniyle çok eleştirildiniz.

Ender Turhan: Başta şunu ifade etmem gerekiyor. Benim Toroslar ilçesinde AK Parti’ye oy vermiş 55 bin seçmeniyle hiçbir problemim yok, olamaz da. Bu sansasyonel paylaşımı yaptırıp, kendilerine pay çıkarmak isteyenler parti içerisinde yönetimde ve belediye meclis üyesi olan ki burada isim vermekten de çekinmiyorum, Salih Baysal’ın kadın kollarını, gençlik kollarını arayarak, tehdit ederek, bana olan karşı kampanyanın yayılmasını sağlamıştır. Hatta paylaşımı yapan bazı arkadaşları aradım. “Neden bu paylaşımları yaptınız?” dedim. Bana “Hocam haklısın, özür dileriz, mecbur kaldık, bize baskı yapıldı” dediler. Hakikaten sonradan baktım bir çoğu bu paylaşımlarını sonradan kaldırmış. Birilerine gösterdiler demek ki, bakın paylaştık deyip, sonradan silmişler. Bunlar benim İYİ Parti’den aday olmamı kabullenemeyip, Toroslar’da tüm seçmenlerin odak noktası olduğumdan ötürü yıpratma, çamur atma kampanyası başlattılar. Buna en iyi cevabı 31 Mart’ta Toroslar halkı verecektir, Toroslar halkına güveniyorum. Buna inanıyorum.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMI NEDEN YAPTI?

SORU: Neden böyle bir paylaşım yapma ihtiyacı duydunuz?

Ender Turhan: Beni daha önce AK Parti yönetimi içerisinde seven ve destekleyen arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlarımızdan bazıları aday adaylığımız süresince benim İYİ Parti ile görüşmem olmadığı halde, Genel Merkez’e benim İYİ Parti ile görüştüğüm yönünde yalan bilgiler götürdüler, asılsız haberler yaptırdılar. Bu dedikoduların hızla yayılmasının ardından bazı arkadaşlar bana söz konusu tarzda paylaşım yapmamın iyi olacağı yönünde telkinde bulundular. Bu paylaşım öyle yapıldı.

İYİ PARTİ MACERASI NASIL BAŞLADI?

SORU: Peki ya, İYİ Parti macerası?

Ender Turhan: Ardından ittifak oldu biliyorsunuz. Aday adayı olduğumuz AK Parti, Toroslar’da aday çıkartmama yönünde bir karar aldı. O esnada bize İYİ Parti’den teklif geldi. Beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarla da görüşerek, onların da onayını alarak bu teklifi kabul ettik. Geçmişten gelen siyasi kültürümüz, birikimimize en uygun parti İYİ Parti’ydi. Burada Burhanettin Kocamaz faktörüne de dikkat çekmek istiyorum. Burhanettin Kocamaz gibi marka bir isimle yol yürümek siyaset açısından da büyük avantaj.

“BEN SOSYAL MEDYADAN ASLA CEVAP VERMEYECEĞİM!”

SORU: İYİ Parti’ye geçtikten sonra tepkiler nasıl oldu?

Ender Turhan: Bu kararımdan ötürü hiç olumsuz tepki almadım. Ciddi destek mesajları, telefonları geldi hatta. Sadece AK Parti içerisinde birtakım şahıslar algı operasyonu yapıyorlar. Ben sosyal medya üzerinden cevap vermedim. Vermeyeceğim.

“AK PARTİ MERSİN’İ HİÇBİR ZAMAN KAZANMA PLANI İÇERİSİNDE ADAY ÇIKARTMADI”

SORU: AK Parti’nin bu ittifak kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ender Turhan: Geçmişte de AK Parti’nin aday belirleme süreçlerini inceleyin. 2004’e, 2009’a hatta 2014’e bakın, AK Parti hiçbir zaman Mersin’i kazanmak üzerine değil kaybetme üzerine plan yapmış gibi aday profiliyle ortaya çıktı. Hatta şöyle söyleyeyim, bizler aday adayı olduğumuz dönemde bu ittifak görüşmeleri neticelenmiş aslında. Bizleri oyaladılar. Ben alınan karardan dolayı Mersin’in gözden çıkarılmış olduğuna inanıyorum.

“İLÇELERDE SEÇMEN BAZINDA AK PARTİ-MHP İTTİFAKINA BÜYÜK TEPKİLER VAR”

SORU: İlçelerde bunun yansıması nasıl olur?

Ender Turhan: Ben kendi bölgemden bahsedecek olursam, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş değerli seçmenleri bu ittifak işinden rahatsızlar. Bunun da sandığa yansıması olacaktır. Sosyal medyada şahsıma dönük saldırının da temelinde zaten bu yatıyor. Partinin tabanında tepki ve kopmalar olduğu için, benim de aday çıkmam nedeniyle bana karşı bir yöneliş var. Bu sebeple AK Parti içindeki bazı şahısların rahatsızlığı da bu işte. İttifak yapıldı diye 2+2 eşittir 4 olacak hesabı yapanlar yanılacak. Bunu bizler sahada görüyoruz. Özellikle ilçe belediye seçimlerinde ittifak tepkilerini göreceğimizi düşünüyorum.    

“YATIRIMLARDAKİ AKSAMALAR AK PARTİ MERSİN’İ CEZALANDIRIYOR ALGISI YARATTI”

SORU: AK Parti’nin Mersin’e yapmayı planladığı yatırımlarda da ciddi sıkıntılar oldu. “Gözden çıkarma” kapsamında mı değerlendirilmesi gerek yatırımlardaki bu aksamaları?

Ender Turhan: Son olarak Mersin Milletvekili Kalkınma Bakanılığı yapan Sayın Lütfi Elvan bile Bakan olmasına rağmen Mersin’deki mega projeler bitirilemedi, bitirilmek istenmedi mi bilemiyorum. Sanki Mersin’i cezalandırmak istiyorlar gibi bir görüntü çizildi kamuoyunda. Bu algı oturdu Mersinliler üzerinde. Üst üste başlanılan yatırımların sonu gelmeyince bu algı daha rahat oturdu milletin kafasında. En son yaşanılan kur dalgalanmalarıyla ekonomik darboğaza girildi ve tüm yatırımlar da durduruldu. Böyle giderse zaten bu projelerin birçoğunun tamamlanamayacağını üzülerek görmekteyiz.

BİR BAKIŞTA NE HİZMETLER GELECEK?

SORU: Toroslar’da ilk olarak Ender Turhan, başkan seçildiği takdirde ne yapacak?

Ender Turhan: Toroslar’ın acilen ekonomik ve ticari kalkınmaya ihtiyacı var. Bugüne kadar yerel yöneticiler sermayenin Toroslar’a gelebilmesi için önemli bir girişimde bulunmadılar. Baktığınız zaman en geniş araziler yatırım için Toroslar’da. Konut alanı dışında hiçbir faaliyet gösterilmedi. Torolardaki ilk yapılması gereken budur. Ekonomik ve ticari kalkınmanın önünü açmaktır.

İlçenin bir diğer önemli sorunu hava kirliliğidir. Ben 2009 seçimleri öncesinden beri 2014’te de söyledim. Dönemin Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un acil eylem planı içerisinde hem Toroslar’ın hem de Akdeniz ilçesindeki hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekmiştim.

Yine Toroslar’da çarpık kentleşme oldukça yüksek bir oranda. Bakınız bundan tam 15 yıl önce bu kentsel dönüşüm Toroslar’da başlamış olsaydı, çok büyük yol kat edilmiş olacaktı. O dönem yapılmayan bu kentsel dönüşüme girişilmiş olsaydı bugün Toroslar sosyal, ekonomik refahı yüksek, yaşam kalitesi zirvede bir bölge olabilirdi.

SAYIN KOCAMAZ RAHAT KAZANIR!”

SORU: Büyükşehir seçimlerinde ne olur?

Ender Turhan: Ben şuna inanıyorum 2014 seçimlerine girildiğinde o zaman seçimlerin adaylar üzerinden gideceğini ifade etmiştim. Nitekim öyle de oldu. Sayın Burhanettin Kocamaz göreve geldiği 2014’ten itibaren Mersin genelinde hiçbir şekilde kapağı açılmaya cesaret bile edilmeyen projelerin hayata geçirildiğini gördük. Ciddi hizmetler yapıldı bu dönem. 2014’ten itibaren bir de Mersin’in hizmet sınırları genişledi. Çamlıyayla’dan Anamur Kaledran’a kadar olan bölgedeki bütün yerleşim yerlerinde hizmet sıkıntısı vardı. Sayın Kocamaz idaresindeki Büyükşehir Belediysi, her tarafa yetişti. Ben hemşerilerimizin bu hizmet atağını gördüğüne ve Sayın Kocamaz’ın bu kadar hizmetin ardından yeniden Büyükşehir yönetiminde yer alacağına inanıyorum.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle