Hoşgeldiniz  

KIZILTAN SANSASYONEL’E KONUŞTU: “BENSER PLANINI ÇETİN KANAR’LA PLANLADIK!”

admin | 11 Nisan 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Röportajlar, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, son günlerde kendisiyle ilgili kamuoyunda çok konuşulan dava sürecini ve hakkındaki iddiaları Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’e açıkladı. Kızıltan, tüm yaşananları ilk kez tüm detaylarıyla Sansasyonel Haber’e anlattı. İşte o bomba röportaj

Derviş Sönmez: Şu sıralar Ayhan Kızıltan haberleri yoğun ama biraz olumsuz olarak. MTSO genel kurulundan beri bu haberler yoğunlaştı.

Ayhan Kızıltan: Bizim Oda seçimleriyle ilgili birkaç yapı bizi Oda’nın başından indirmek istedi. Bunların hepsini biliyoruz. Bu yapılar 1-1,5 senedir benimle ilgili türlü asılsız iddialar ortaya attılar. Bunun en çarpıcı örneği Kargıcık Turizm Bölgesiyle ilgiliydi. Anımsadığım kadarıyla şöyle bir başlık atmışlardı: “Kargıcık Turizm Bölgesini iç etti” diye. Gizli kapaklı operasyonlarla iç etti diye yazdılar. Benim de orada gizli ortak olduğumu iddia ettiler. Böyle bir haber yaptılar. Şimdi Kargıcık Turizm Bölgesi, aleni yani kentin gözünün önünde olan bir süreçti. Biz Bakanlıkla diyaloga girdik. Neticede oranın ihaleye çıkmasını sağladık ve Mersin’de herkesin gözünün önünde toplantılar yaptık. Sivil toplum örgütleriyle, hem geçmiş dönem Valimizle hem de şimdiki Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, diğer belediye başkanlarımızla… Hatta bunlar belediyelerin meclis toplantılarında bile dile getirildi. İşte böyle herkesin ortasında yapılan bir süreci sanki ben gizli kapaklı rant sağlamışım gibi haberler çıkarttılar. Dediğim gibi beni karalamak için yaklaşık 1,5 senedir bu tip haberler çıkarttılar. Bu dedikoduların hepsi Oda’nın başından beni indirmek için yapıldı. Ben hiçbirine de yanıt vermedim. Hâlâ da durulmadı.

“BELKİ DE MERSİN’DE BİRLİĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞTIĞIM İÇİN BANA BU KADAR HÜCUM EDİYORLAR”

Ben 4,5 yıl bu kente en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bu kenti topladık, derledik, herkesi bir araya getirdik. Daha önce Belediyeyle Ticaret ve Sanayi Odası kavgalıydı. Bazı STK’larla tersti. Yani herkesle bir çekişme vardı. Biz bunu sonlandırdık, herkesle iyi bir diyalog içinde olmasını sağladık. Artık hiçbir STK’dan MTSO ile çatışıyoruz kelimesini duyamazsınız.  

Daha önce Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları sadece hükümetin etkinliklerinde yer alırdı. Diğer belediyelerin, şunların bunların yanında yer almaz. Biz dedik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının başkanı, herkesin yanında yer alır. AK Parti’nin Genel Kurulu oldu, gittik. Bakan geldi, gittik. Büyükşehir’in bir etkinliği oluyor, davet ediyorlar, gidiyoruz. Akdeniz Belediyesinin ya da Toroslar Belediyesinin bir etkinliği oluyor, davet ediliyoruz, gidiyoruz. İktidarın veya muhalefetin belediyesi ben buraya gitmem mi diyeceğim?  Sadece benim Büyükşehir etkinliğine gittiğimi görüyorlar, ardından diyorlar “Bu CHP’li!” Ben de diyorum ki, “Alışacaksınız, Mersin alışacak. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı her yere gider.” Ben ayrım yapamam. Belki de Mersin’de birliği sağlamaya çalıştığım için bana bu kadar hücum ediyorlar.             

Derviş Sönmez: Peki ya Benser ortaklığınız ve Çetin Kanar ile davanız?  

Ayhan Kızıltan: Benim Çetin Kanar’la bir ortaklığım yok. Başka bir arkadaşla ortaklığımız var. Bunu herkes Çetin Kanar’ın üstüne yüklüyor ama biz onunla ortak değiliz. Çetin Kanar benim kardeşim. Çetin Kanar, Benser’in büyük ortağı değil.

Derviş Sönmez: Sizi dava eden de Çetin Kanar değil o zaman?

Ayhan Kızıltan: Hayır, tabi ki değil. Çetin Beyle benim hiçbir problemim yok. Beni buranın başından düşürmek isteyenler Çetin Bey’e ve Benser’in ortağıyla çok yakın arkadaş, baskı yapıyorlar.

Derviş Sönmez: Bu ne davası?

Ayhan Kızıltan: Bu kadar detayı da ilk olarak Sansasyonel’le paylaşıyorum hemen söyleyeyim.

Şimdi, bu şirket hiç genel kurul yapmamış. Genel Kurul yapılmasını istiyorlar. Biz de dedik ki, genel kurul yapmaya gerek yok. Müdürler kurulu toplantısı yaparız. Genel kurul yapılmaması nedeniyle şirketin işlememesi gibi bir sıkıntı yok, bugüne kadar yürümüş, hiç sıkıntı yok. Diğer ortak müdürler kurulu toplantısında yönetim kurulu başkanı seçilecek sonra da Ayhan Kızıltan’ı şirket müdürlüğü görevinden azledecek. Bu da Ayhan Kızıltan’ın MTSO meclisinden düşmesine neden olacak, dolayısıyla da başkanlıktan düşecek.

Derviş Sönmez: Sizin orada yüzde 1 hisseye sahip olup, komiteye oradan girmeniz de çok eleştirildi.

Ayhan Kızıltan: Şimdi bu yüzde 1 hisse çok alçaltıcı, küçültücü bir şey değildir. Bu yüzde 1 olarak sürekli yazılıyor. Bu sadece beni aşağılamak için yazılıyor.

“BENSER, BİZİM B PLANIMIZDI!”

Şimdi diyorlar ki kendi grubundan seçilemedi, başka iş kolundan seçildi. Fark etmiyor ki. Bakın böyle önemli odalarda bu bir taktiktir. Mesela Rifat Hisarcıklıoğlu, 4-5 yerden girer. İşte ATO 2-3 yerden giriyor. Nitekim bizim de bir B planımızın olması lazımdı.

“BU PLANI ÇETİN KANAR’LA PLANLADIK!”

Çetin Kanar benim kardeşim. Benim ona hiçbir kırgınlığım ve kızgınlığım yok. Onunla birlikte planladık. Zaten 1,5 senedir yükleniyorlardı, bana karşı bir yıpratma bombardımanı vardı. Konuştuk, “Herkes sana yüklenecek, buradan girersen kurtarırız” dedik. Bu tabi sadece Çetin Bey’le ikimizin değil, bir grubun kararıydı. Seçim bitti sevindik hatta. Ertesi gün böyle bizi bir yıpratma çalışması başlatıldı. İşte “kendi grubundan seçilmedi, yüzde 1 ortak olduğu firmanın iş kolundan girdi” dediler. Psikolojik olarak etkilenenler oldu. Ayhan Kızıltan seçime girmeyecek, son dakikada başkasına bırakacak söylentisine inanan da çok oldu. Bakın üyelerin yüzde 80’i beni istiyor. Hiç mütevazı olmayacağım. Üyelerimizin çoğunluğu oy isterken benim adımla karşılaştı. Bir çok meclis üyemiz oy istemeye gittiği yerde bana oy vereceğini, desteklediğini söyleyen isimlerle karşılaştı.

Derviş Sönmez: MTSO Başkanlığınız düşerse, ne olur?

Ayhan Kızıltan: Şimdi Mersin şuna karar vermeli: Ayhan Kızıltan hakikaten bu Oda’nın başından gitsin mi? Mersin beni istemiyorsa Ayhan Kızıltan gider. Bu soruyu da siz açık açık sorun.

Bugün biz Mersin’i toparlamışız. Benim buradan inmem kaos yaratır. Yönetim kurulu başkanı düşerse, yönetim kurulu yeni başkanı kendi içinden seçecek. 11 kişi kendi içinden başkanını seçer. Şimdi o yapılar, şu anda da devrede. Onu kışkırtıyorlar, bunu kışkırtıyorlar, “Ayhan Kızıltan giderse, sen bizle olursun, başkanlığı sana yaptıralım” diyorlar. Tüm bu dedikodular oradan çıkıyor.  

DEVAM EDECEK…

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle