Hoşgeldiniz  

BOMBA GELİŞME: MERSİN’DE BOZUK YAPILAR İLK SALLANTIDA FİRE VERMEYE BAŞLADI… BAZI EVLERDE TAHLİYELER VAR!

admin | 22 Şubat 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün Hatay Defne’de meydana gelen 6.4’lük deprem Mersin’i fena sallamıştı. Depremin ardından evlerin taşıyıcı kolon ve kirişlerde hasar olduğu gerekçesiyle belediyeler ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü tespite çağrıldı ve bazı binalar boşaltılarak, mühürlendi.

2 gün önce Hatay’da yaşanan 6.4’lük deprem, Mersin’de çok sayıda binayı sallamış, bazı binalarda hasar oluştuğu gerekçesiyle kent genelinde büyük tedirginlik yaratmıştı.

Hasarlı olduğu bildirilen binalarda Belediyelerin Fen İşleri Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, incelemelerini tamamladı.

MEZİTLİ’DE HASARLI BİNALAR MÜHÜRLENDİ, TAHLİYELER BAŞLADI!

Mezitli’deki Yeşilkent ve Beykent Sitelerinden gelen ihbarın ardından yapılan incelemede hasar tespit edildi. Beykent Sitesi’nin raporuna “Öne doğru oturma” tespit edildi. 33 yaşındaki 35 daireden oluşan Beykent Sitesi boşaltıldı. Yeşilkent Sitesinde kolonlardaki hasar raporlara yansıdı. Mezitli Belediyesi tarafından boşaltılan binalar, mühürlendi. Bina sakinleri ise Mezitli Belediyesi’nin depremzedeler için kurduğu barınma alanlarına yerleştirildi.

Mezitli’nin bilinen sitelerinden olan Menderes mahallesindeki YOL İŞ sitesinde de hasar görüldüğü ihbarı üzerine yapılan incelemenin ardından raporun tamamlandığı bildirildi. 3 bloktan oluşan YOL-İş’te A ve C bloklarda orta hasar raporu verilirken B Blok ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

BİR HASAR DA ÇAĞDAŞKENT’TEN… VİVALDİ-2 İNCELEMEDE

Toroslar ilçesi Çağdaşkent’ten de hasarlı olduğu gerekçesiyle 11 katlı Vivaldi-2 Sitesinden de ÇÖevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden inceleme istendi.

Binadaki hasar kamera kayıtlarına yansırken, uzmanlar binadan numuneler alıp, incelemeye gönderdi. Oluşan hasar nedeniyle bina sakinleri tedirgin bekleyişini sürdürürken, çok sayıda site sakininin evlerine girmediği öğrenildi. Çıkacak olan raporun ardından binanın tahliye edilip, edilmeyeceği netleşecek.

İŞTE VİVALDİ SİTESİNDEKİ HASARLARI GÖSTEREN O GÖRÜNTÜLER:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA GELİŞME: MERSİN’DE BOZUK YAPILAR İLK SALLANTIDA FİRE VERMEYE BAŞLADI… BAZI EVLERDE TAHLİYELER VAR! için 1 yorum

  1. Esat3rtaş33 dedi ki:

    Üstteki bina fotoğrafı Vivaldi-2 sitesine ait değildir.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle