Hoşgeldiniz  

AYHAN KIZILTAN’IN SİYASET PLANI VAR MI? KIZILTAN SANSASYONEL HABER’E AÇIKLADI

admin | 11 Nisan 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Röportajlar, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, son günlerde kendisiyle ilgili kamuoyunda çok konuşulan siyasete girecek iddialarını ve “Gültak ve Seçer ile arasında sorun var” iddialarına açıklık getirdi. Kızıltan, yakın çevresine de sitem etti. İşte bomba röportajın 2. Bölümü:

Derviş Sönmez: Ayhan Kızıltan’ın siyaset planları var mı?

Ayhan Kızıltan: Benim siyaset düşüncem yok. Ancak bizim siyaset düşüncemiz nasıl olur; hayatın akışı sizi zorlar, o noktaya getirir. Şimdi mesela bu milletvekili seçimleri için sürekli olarak benimle ilgili “Milletvekili olacak” dediler. Hatta kamuoyunda parti ismi bile dile getirdiler. CHP’den milletvekili olacağımı bile söylediler. İnsanların böyle bir yakıştırması olabiliyor. Bundan dolayı da kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu da hissettim. Ama tabi ki şu anda sürdürdüğümüz bu görev, benim için milletvekilliğinden daha uygun bir görev. Şimdi herkes bana soruyor; “Niye girmedin? Biz bekliyorduk seni, istifa et, aday ol” diyenler bile oldu. Yani şimdi istifa edeyim, dosyamı alayım siyasilerin peşine düşeyim. Benim işim değil bu.

“TEKLİF GELİRSE, NEDEN OLMASIN!”

Derviş Sönmez: Teklif gelirse?

Ayhan Kızıltan: Öyle olursa tabi ki. Şimdi ben bulunduğum kurumu rencide edemem. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı istifa edip, gitti, siyasetçi peşinde koşuyor aday olmak için. Yani böylesi bir olay beni değil, kurumu rencide eder. Tabi gönlümüzden geçer, çünkü insanlar sürekli bunu beklediği için. Benim aday dosyasıyla ortalıkta dolaşmam MTSO’yu küçük düşürür.

“İYİ NİYETLE YAPTIĞIM AKDENİZ’DEKİ AMATÖR SPOR KULÜBÜ ZİYARETİ FARKLI YERE ÇEKİLDİ”

Derviş Sönmez: Akdeniz Belediye Başkanlığına da aday olacağınız konuşuldu. Akdenizgücü Spor Kulübü ziyaretinizde söyledikleriniz çok konuşuldu. Var mı böyle bir planınız?

Ayhan Kızıltan: Şimdi beni bütün Mersin izliyor, bizim her şeyimiz açık. Ben onlarca STK’yı ziyaret ettim, onlarca spor kulübünü ziyaret ettim. Ben seçmiyorum gittiğim yerleri. İnanın ilk başlarda ben rast gele gidiyordum ama sonrasında insanlar beni davet etmeye başladılar. Okullardan davet ediyorlar. Amatör spor kulüpleri davet ediyor. İşte Akdenizgücü Spor Kulübü de bu kapsamda beni davet etti. Yeni Pazar civarında dezavantajlı ailelerin çocuklarına spor yaptırıyorlar. Tamam dedim, gittim. Bir baktım, yüzlerce çocuk. İlkokul 1’den lise çağına kadar çocuklara futbol eğitimi veriyorlar, başka spor dallarına ilişkin eğitim de var. Bu çocukları sokaktan kurtarmışlar, bazı illegal yapılara girmelerini engellemişler. Tesiste bazı eksiklikler vardı. Çocuklar beni görünce heyecanlandı, onlarla kaynaştık, kucaklaştık, top oynadık. Sonra orada dedim, “Arkadaşlar ben çok etkilendim, ne acil ihtiyacınız var” diye sordum. Tesisi gezdirdiler, “tel örgüler değişecek” dediler. “Belediyeye söyleriz, firmalara söyleriz bana en acil ihtiyacınız nedir söyleyin” diye bir kez daha sordum. İşte o zaman bana çocukların formasının, ayakkabılarının ve futbol toplarının eksik olduğunu söylediler. Ben bu eksikleri MTSO olarak getireceğiz dedim. Ben tabi bunun üstüne heyecanlanıp, bir paylaşım yaptım, kaldı ki ben bu paylaşımı iyi niyetli yaptım ama bu paylaşımım farklı algılatılmış. O paylaşımda ben “Tesisin birçok eksiği var, babayiğitler arıyoruz” diye yazdım. Bölge iş adamlarının da yardım etmediğini söylediler bana. İşte benim o paylaşımımın ardından “Akdeniz Belediye Başkanını eleştiriyor, demek ki Akdeniz Belediye Başkanlığına aday olacak” diye yazdılar. Ya Bismillah, bir durun. Buradaki amaç beni MTSO seçimlerinde dezavantajlı duruma düşürmek, çelme takmaya çalışmak. İşte ne olacak, mevcut Akdeniz Belediye Başkanı bana kızacak. Bir baktım, tüm iyi niyetimle yaptığım bir ziyaret ardından yaptığım paylaşım hemen siyasi bir yere çekildi.

Derviş Sönmez: Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in size siyasi teklif yaptığı da bayağı bir konuşuldu.

Ayhan Kızıltan: Bu da enteresan. Şimdi son haberde “Vahap Seçer Kızıltan’ı ortada bıraktı” diye bir iddiayı yazmışsınız. Şimdi beni ortada bırakması için bana Vahap Bey’in söz vermiş olması lazım, bu konuda konuşmuş olmamız lazım, “Tamam Ayhan Bey, sen bu işe gir ben seni destekleyeceğim” demesi lazım. Sonra da bu desteğinden vazgeçmesi lazım ortada kalmam için. Böyle bir durum yok ortada. Bana böyle bir söz söylenmedi, böyle bir şey konuşulmadı.

SAYIN GÜLTAK’LA DA SAYIN SEÇER’LE DE ARAMA HUSUMET SOKMAYA ÇALIŞILDI!”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’la arama bir husumet sokulmaya çalışıldı. Şimdi de Vahap Seçer’le arama bir husumet sokulmaya çalışılıyor. Ben bütün belediye başkanlarımızla çok iyiyim. Benim kimseyle aramı bozamazlar, beni tanıyanlar bilir.

“BENİM YAKIN ÇEVREM, DEMEK Kİ YAKIN ÇEVREM DEĞİLMİŞ!”

Derviş Sönmez: Aday olamadığınız ya da edilmediğiniz için çok kırgın olduğunuz konuşuluyor yakın çevrenizde.

Ayhan Kızıltan: Şimdi ben yakın çevremle bazı şeyleri konuşmuşumdur. Ama demek ki o benim yakın çevrem, benim yakın çevrem değilmiş. Bu dediklerim farklı şekilde sızmış. Benim tek kızdığım, Ticaret ve Sanayi Odasına hiç danışılmadan milletvekili adaylarının belirlenmesi. Konuşmalarımdan beni aday yapmadılar, adaylık teklif etmediler, onun için kırgın ve kızgın.

Aslında ben bütün partilere kırgın ve kızgınım. Milletvekilliği seçimleri her dönem önemlidir. Çünkü milletvekilleri sadece o siyasi partiyi temsil etmeyecek, koskoca bir ili, Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Mersin’i temsil edecek. Ticaret ve Sanayi Odasıyla sürekli çalışmak zorundalar. Bu milletvekilleri belirlenirken, MTSO’nun fikri alınmadı. Şimdi ben listeleri inceliyorum; tarımla ilgili bütün partilerde 1 kişi yok. Mersin bir tarım kenti. Mersin bir lojistik kenti, lojistik sektörüyle ilgili hiçbir siyasi partide kimse yok. Ben şimdi bütün adayların MTSO olarak CV’lerini isteyeceğim. Bu milletvekilleri neye göre seçildi, kim seçti? Mersin’e hizmet etmek için mi seçildi?

Sansasyonel Haber’de yer alan haberdeki açıklama bu şekilde yanlış yansıtılmış. Mersin’i en iyi kim tanır? Ticaret ve Sanayi Odası tanımaz mı? Partiler gelecek ve danışacak. Benim isyanım bu. Yoksa beni milletvekili yaptılar, yapmadılar değil. Yoksa ben çıkardım, istifa ederdim, aday adayı olurdum. Zorlardım. Onun bunun peşinden koşardık, neticede bir yerlere kendi adımızı yazdırırdık. Ama bu Ticaret ve Sanayi Odası’na haksızlık.

“BEN TARAFSIZ DEĞİLİM!”

Derviş Sönmez: Bazı aday adaylarıyla açıklama sırasında yan yana gelince, bir de partideki açıklamalara bunun üzerine söylenmiş olamaz mı bu sözler?

Ayhan Kızıltan: Şunu da söyleyeyim, bazı aday adayları benden destek istedi. Kadın aday adayımız oldu, destek verdim. TSO bünyesinden, meclis üyemiz adaylığı isteyen bir adayımız oldu, destek verdim. Farklı partilerden üstelik. CHP de vardı, AK Parti de var. Adaylık açıklamalarına da gittim. Hem de parti binalarında. Bu noktada belirteyim ben tarafsız olamam. Hangi partide Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte yol yürüyebilecek, iyi diyalog kurabilecek birisi varsa ben onu desteklerim. Bu konuda taraf olurum. Partiler bizim fikrimize değer vermediler ama bazı adaylar bizim fikrimize önem verdi.      

“TALAT DİNÇER’E SORDUM, ‘BANA ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK’ DEMİŞTİ!”

Mesela Talat Dinçer benim kardeşim. Onun Oda seçiminde ben ona destek verdim, O da benim seçimlerde bana destek verdi. Ama O da gelip benim fikrimi almadı. Hatta ben O’na aday adaylığı listeleri açıklanmadan 2-3 gün önce sordum, “Var mı bir şey” dedim. O da bana “Senin var mı abi” dedi. Ben yok dedim, O da yok abi, ne işim var demişti. Halbuki ben isterdim ki, en önce bana söyleseydi, destek olurduk.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

AYHAN KIZILTAN’IN SİYASET PLANI VAR MI? KIZILTAN SANSASYONEL HABER’E AÇIKLADI için 1 yorum

  1. […] AYHAN KIZILTAN’IN SİYASET PLANI VAR MI? KIZILTAN SANSASYONEL HABER’E AÇIKLADI […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle