Hoşgeldiniz  

YENİ VALİ PEHLİVAN MERSİN’DE GÖREVE BAŞLADI! HEM DE NE BAŞLAMA….

admin | 22 Mayıs 2022 | Dünya, Foto Galeri, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Mersin’e atanan Vali Ali Hamza Pehlivan göreve başladı. Göreve başlar başlamaz yoğun mesaiye de başlayan Vali Pehlivan, Mersinlilere mesaj yayımlayarak başladığı mesaisini ilk olarak Şehit ailesi ziyareti, ardından esnaf ziyareti ve son olarak çiftçi ziyaretiyle sürdürdü.

12 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Şırnak’tan Mersin’e Vali olarak atanan Ali Hamza Pehlivan, Mersin’e gelerek, göreve başladı. Sahil Valilik Makamında Valilik çalışanlarının karşılamasıyla görevine başlayan Vali Pehlivan, koltuğa oturur oturmaz Mersinlilere mesaj yolladı.

Mersin’e hizmet edecek olmanın onuru ve yüklenmiş olduğumuz sorumlulukların bilinciyle bütün kurumlar ve mesai arkadaşlarıyla birlikte üstün bir gayretle çalışacaklarını vurgulayan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Elbette ki Mersin İlimizin de kendine has pek çok özellik ve güzelliklerinin yanında muhtelif sorun, ihtiyaç ve hizmet beklentileri mevcuttur. Odağında insan olan proje ve yatırımların önemine binaen potansiyellerimizi değerlendirip geliştirebilmek, sorunlara sürdürülebilir çözümler üretebilmek adına bugüne kadar ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sayısız yatırımı gerçekleştirmiş olan başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımız ve ilgili devlet kurumlarımızın desteği, koordinasyon ve işbirliği ile devam eden yatırımları tamamlamak, yeni projeler geliştirerek hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Mersin’de yaşayan şehit aileleri ve gazilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin, engellilerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak şefkati ve merhameti hep birlikte çoğaltacağız” dedi.

Vali Pehlivan mesajını şöyle tamamladı:

“Toplumumuzun her kesiminin, Mersinli değerli hemşerilerimizin üretken çaba, yapıcı fikir ve projelerini, görüş ve önerilerini paylaşıp İlimizin geleceği için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Bu uğurda katkı ve katılım sağlayacak olan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyor, çalışmalarda üstün başarılar temenni ediyorum. Bu vesileyle yüreği Mersin için çarpan saygıdeğer hemşerilerimizi en iyi dileklerimle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İLK ZİYARET ŞEHİT AİLESİNE

Valilik’te yapılan karşılamanın ardından makamına oturmadan ziyaretlerine başlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilk ziyaretini Akdeniz İlçesinde yaşayan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesine gerçekleştirdi. Şehidimizin eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Pehlivan, “Mersin’deki ilk günümde siz saygıdeğer Şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz” dedi.

YENİ MAHALLEDE HALKIN ARASINA KARIŞTI!

Şehit ailesini ziyaret ettikten sonra esnaf ve vatandaşların arasına karışan Vali li Hamza Pehlivan, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Sokak boyunca ziyaret ettiği esnafa hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu, yol boyunca vatandaşlarla selamlaşıp hasbihal etti.

ÇİFTÇİ AİLESİNE KONUK OLDU, GÖZLEME PİŞİRDİ, DALINDAN LİMON KESTİ!

Esnaf ve vatandaşlar, Vali Pehlivan’ın görevinin ilk gününde yaptığı ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vatandaşların yanından ayrılan Vali Pehlivan, bu sefer de Mezitli Esenbağlar Mahallesinde limon yetiştiriciliği, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan Kurt ailesinin misafiri oldu. Burada da Vali Pehlivan, dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi.

Çiftçiliğin çok meşakkatli, bir o kadar da kıymetli bir meslek olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Çiftçilerimiz, milletimizin beslenme gibi en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için el emeği ve alın teri ile çalışan, tohumu toprakla buluşturan emektarlarımızdır. Bizler de devletimizin teşviklerini, sunduğu imkanları tarımsal projeler ve desteklerle çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

YENİ VALİ PEHLİVAN MERSİN’DE GÖREVE BAŞLADI! HEM DE NE BAŞLAMA…. için 1 yorum

  1. Mustafa canciğer dedi ki:

    Hoş gelmiş gerçekten güzel başlamış hayırlı olsun mersine

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle