Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “BENDEN SONRA TUFAN ANLAYIŞI VAR, BUNA HERKESİN KARŞI ÇIKMASI LAZIM!”

admin | 07 Ocak 2022 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

Mersin Limanının özelleştirme sözleşmesinin dün geceki düzenlemeyle 2043’ten 2056’ya uzatılmasına tepki gösteren İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, konuyu değerlendirmek üzere Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nu ziyaret etti.

Dün gece apar topar TBMM Genel Kurulundan geçirilen Torba yasanın ilgili maddesi, şirketlere devredilen limanların ihalesiz şekilde sözleşmelerinin 49 yıla çıkarılmasını sağlıyor. Madde ile limanlar 49 yıllığına şirketlere devrediliyor.

Maddeye göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri; başvuru gerçekleştirilmesi ve sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılacak.

Normal şartlarda 2043’te sone erecek olan Mersin Liman İşletmesi’nin MİP ile sözleşmesi bu düzenlemeyle 2056’ya uzatıldı.

Bu kararın ardından Mersin’e kurulması planlanan ana konteynır limanının da önünün kesildiği öne sürülürken, durum değerlendirmesi için İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

“BU KARARA HERKES KARŞI ÇIKMALI!”

MDTO’da gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, bu karara Mersin’de yaşayan herkesin karşı çıkması gerektiğini savundu.

“ÖZELLEŞTİRMEDEN GELEN PARALAR SUYUNU ÇEKTİ”

Kocamaz, “Bu konu, yangından mal kaçırma düşüncesiyle hazırlanmış bir konu. Bildiğiniz gibi Hükümet nakit sıkıntısı çekiyor, ödemelerde zorluk çekiyor. Daha önce özelleştirme adı altında yapılan birçok düzenleme vardı. Artık o özelleştirmelerden gelen paralar da suyunu çekti. Şu anda geleceğe yönelik kanunsuz, anayasaya ve ihale kanunlarına aykırı bir şekilde böyle bir düzenleme yapılıyor” dedi.

“BENDEN SONRA TUFAN ANLAYIŞI VAR!”

Mersin Limanı’nın 2043 yılına kadar normal şartlarda ihale edildiğini vurgulayan İYİ Partili Kocamaz, “Adeta ihaleye fesat karıştırma şeklinde bunların süresi 2056 yılına kadar uzatılıyor ve o zamanki kiralama bedelleri şimdiden tahakkuk ettirilip, tahsil edilmek isteniyor. Yani normalde 2023’te yapılması planlanan seçimde bu iktidarın gitme olasılığı çok yüksek. Dolayısıyla ondan sonra gelen her kim olursa olsun onların da kullanacağı kaynakları şimdiden kullanmak istiyorlar. Yani benden sonra tufan anlayışı var. Buna herkesin karşı çıkması lazım” diye konuştu.

Burhanettin Kocamaz, bu çalışmayla Mersin’e yapılacak olan ana konteynır limanının da engelleneceğini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle