Hoşgeldiniz  

BOZDOĞAN’IN ATADIĞI BAŞKAN YARDIMCISIYLA İLGİLİ ŞOK SUÇLAMA: “MALZEMELERİN DEPOYA KONULMASININ BAŞKAN YARDIMCISI ALİ HAYDAR ÖLMEZ İSTEDİ!”

admin | 07 Eylül 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AFAD tarafından Tarsus Belediyesine teslim edilen depremzede yardım malzemelerinin bir depoda saklanarak, satışının yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi tutuklanmış 3 kişi de adli kontrolle serbest bırakılmıştı. A Haber, bölgeye giderek olayda adı geçen ve bilgi sahibi olan kişilerle konuştu. Tanıklar, malzemelerin o depoya indirilmesi talimatının olayın ortaya çıkmasının ardından açığa alınan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez tarafından getirtildiğini öne sürdü.

Tarsus’ta yaşanan AFAD tarafından Tarsus Belediyesi’ne depremzedelere dağıtılmak üzere teslim edilen yardım malzemelerinin internetten satışa sunulmasıyla ilgili iddialarda CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından suçlanan depo sahibi ve çalışanları konuştu.

BOMBA AÇIKLAMA: “BİZE BU MALZEMELERİN URAYA KONULACAĞINI ALİ HAYDAR ÖLMEZ SÖYLEDİ!”

A Haber’e özel açıklamalarda bulunan ve olay sonrası gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakılan depo sahibi D.K ve depo çalışanları, malzemelerin Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez tarafından getirildiğini söylediler.

Depo Sahibi D.K, malzemelerin soruşturma açılmasıyla görevden alınan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez talimatıyla getirildiğini söyleyerek, “Bize bu malzemelerin buraya konacağını Ali Haydar Ölmez söyledi. Ancak bize buraya konacak olan malzemelerin AFAD malzemesi olduğunu söylemedi” diye konuştu.

Depo çalışanları da, yaptığı açıklamada, “Belediye Başkan Yardımcısı yok mu, o da geldi buraya. Bu mal dedi burada kalacak dedi, fakir fukaraya dağıtılacak dedi. Bu malları sonra internetten satışa çıkardılar” diyerek olayda Tarsus Belediyesi idaresinin bilgisi olduğuna işaret ettiler.

3 TIR dolusu yardım malzemesinin internetten satışa sunulmasıyla birlikte harekete geçen Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma tarafından gerçekleştirdiği operasyonla henüz malzemeler satılmadan olaya el koymuştu. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 kişi de tutuklanarak cezaevine konmuştu.

EKMEKÇİ: “BELEDİYE BAŞKANI SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN İSTİFA ETMELİ!”

Skandalla ilgili konuşan Tarsuslu Avukat Habip Ekmekçi, iddiaların çok ciddi boyutlarda olduğunu söyledi. A Haber muhabirine yaptığı açıklamada Avukat Ekmekçi, “Bu depoda bir depremzede vatandaşın ihtiyaç duyacağı her şey vardı. Bir kısım malzemeleri de idari bina denilen üst katta ayırdılar, “ihtiyacı olanlara dağlık köylere verin” dediler. Bu malzemeler ihtiyacı olanlara gelmedi ki, depremzedelere geldi” dedi.  

Ekmekçi şöyle devam etti:

“Tarsus Belediye Başkanının derhal soruşturmanın selameti açısından kendisinin bir istifa etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günkü mecliste bu talep edildi zaten kendisine.”

ALTINSUCU: “BAŞKAN SADECE ‘HABERİM YOK’ DİYOR. İSTİFA ETMELİ!”

Konuyla ilgili demeç veren Tarsus Beleidye Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu da idari soruşturmanın devam ettiğini söylerken, “Bu kapsamda adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da devam ediyor. 1 Belediye Başkan Yardımcısı açığa alındı. Belediye Başkanının tek açıklaması “Benim hiçbir şeyden haberim yok,  benim hiçbir şeyden bilgim yok” şeklinde oldu” diyerek geçtiğimiz gün gerçekleşen mecliste Belediye Başkanı Bozdoğan’a yaptığı istifa çağrısını yineledi.

BOZDOĞAN DEPO SAHİBİ VE ÇALIŞANLARINI HEDEF GÖSTERMİŞTİ! AÇIKLAMALARDAN SONRA ŞİMDİ NE DİYECEK?

Geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis oturumunda skandalla ilgili çelişkili konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, skandalda Tarsus Belediyesinin bir dahlinin olmadığını söylemişti.  

Bozdoğan, “Malzemelerin satışa sunulduğu iddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesi yoktur, olmayacaktır, 3-5 siyasi sosyal medya soytarısının gayretleri de Tarsus Belediyesi’ne çamur bulaştırmaya yetmeyecektir. Tarsus Belediyesi depolarına indirilen yardım malzemeleri ise Tarsus Belediyesi’nde güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. Zaten, bahsi geçen olay Tarsus Belediyesi çatısı altında ya da dış birimlerinde değil özel bir işletme deposunda vuku bulmuştur” diyerek depo sahibi ve çalışanlarını olayın sorumlusu ilan etmişti.

Depo sahibi D.K ve depoda çalışanlarının açığa alınan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez ile yaptıkları görüşmeleri açıklamasının ardından nasıl bir açıklama yapacağı da Tarsus kamuoyunca merakla bekleniyor.

Kaynak: A Haber

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOZDOĞAN’IN ATADIĞI BAŞKAN YARDIMCISIYLA İLGİLİ ŞOK SUÇLAMA: “MALZEMELERİN DEPOYA KONULMASININ BAŞKAN YARDIMCISI ALİ HAYDAR ÖLMEZ İSTEDİ!” için 1 yorum

  1. Hüseyin dedi ki:

    Haberin içerisinde malup depoda saklanması talimatını vereni yazmışsınız. Sonra dönüp insanları zan altında bırakacak cümleler kurmuşsunuz. Bu şekilde birilerini rencide etmek amaçlı olduğu çok belirgin. Depo sahibinin adının baş harflerini yazıp, diğer yetkililerin adını soyadını ve ünvanını yazarak kendimizi ele vermişsiniz. Siz haber sitesi değilsiniz. Siz kalemi satılık, kölemşörlersiniz. Biraz namuslu olun.

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle