Hoşgeldiniz  

200 MİLYON NERE 19 MİLYON NERE… YAZIK BE YA: İPTAL EDİLEN ADRESE TESLİM SİNEK İLACI İHALESİ İÇİN SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, PAZARLIK USULÜ AÇILAN YENİ İLAÇ ALIMI İHALESİNDEKİ BOMBA DETAY!

admin | 09 Mayıs 2024 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimi, seçimlere 10 gün kala yapacağı ve şaibelerle dolu sinek ilacı alım ihalesini iptal etmek zorunda kalmıştı. Savcılığın şaibelerle dolu ihale için soruşturma açtığı ve şartnameyi istediği haberi bomba etkisi yarattı. Elinde ilaç kalmayan CHP’li Büyükşehir yönetimi apar topar pazarlık usulü ile alım yaptı. 200 Milyon TL bedelle şişirilen ihalede soruşturma korkusu nedeniyle belirlenen bedelin 19 Milyon 732 Bin TL ve alınacak ürün kaleminin 10’dan 5’e düşürülmesinin, iptal edilen ihaledeki şaibeleri de kanıtlamış olduğu yorumlarını güçlendirdi.

Sansasyonelhaber.net/ÖZEL Haber – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin 200 Milyon TL’den başlatacağı sinek ilacı alım ihalesini yerel seçimlere 10 gün kala yani 21 Mart’ta gerçekleştirecek olmasının ardından ortaya atılan iddialar, komşu illerin rakamlarının ortaya çıkmasıyla iyice ayyuka çıkmıştı.

Mersin’den çok daha kalabalık nüfuslu komşu iller Antalya ve Adana’nın ihale rakamlarının ortaya çıkmasıyla birlikte CHP’li Vahap Seçer yönetimi apar topar ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ… CHP’Lİ YÖNETİMDEKİ PANİK KATLADI!

Şaibelerle dolu ihale için Savcılığın da harekete geçtiği iddiası kamuoyunu salladı. İhale iptal edilmesine karşın Savcılık ihale şartnamesini ve iptal gerekçesi ile ilgili belgeleri Seçer yönetiminden istedi.

Savcılığın, ihale şartnamesinde yer alan şaibeler hakkında detaylı inceleme yapacağı ve özellikle komşu illerle ilaç ihalelerindeki uçurumun gerekçelerini araştırmaya başladığı sızan bilgiler arasında.   

PAZARLIKLA APAR TOPAR MAL ALINDI… İPTAL EDİLEN İHALE BEDELİYLE YENİ ALIM ARASINDAKİ UÇURUM ŞOK YARATTI!

Şaibe iddialarının ardından alım yapamayan CHP’li Büyükşehir yönetimi, elinde ilaç kalmayınca pazarlık usulüyle alım yaptı.

İptal edilen ihalede 10 kalem alım yapacağı duyurulurken, önceki yıllara göre miktarlardaki ihtiyaç fazlası yoğunluk dikkat çekmişti.

Pazarlık usulü yapılan alım ihalesinde şaibelere konu olan şartname yumuşatıldı. İptal edilen ihaleye göre daha fazla firmanın pazarlığa girmesine yol açan bu gelişmede en büyük bomba, rakamlarla ortaya döküldü.    

10 kalem ürünün 5’ini iptal eden CHP’li belediye, şişirildiği öne sürülen alım miktarlarını da kıstı.

Daha önce 200 Milyon bedel biçilen ihale, pazarlık usulünde bu rakamı 19 Milyon 732 Bin TL’ye çekti. İptal edilen ihaledeki bu muazzam fark dudak uçuklattı.

MERSİN SİNEKTEN KIRILIYOR… ŞAİBELERLE DOLU İHALE AÇTIĞINIZA DEĞDİ Mİ?

Mersin Büyükşehir yönetiminin, şok yaratan sinek ilacı alım ihalesini iptal etmesi nedeniyle ilaçsız kaldı. Sinek ve kemirgenlerle mücadele edemeyen CHP’li yönetimin, bu şaibeye yol açması nedeniyle Mersin genelinde sinek hortladı.

Merkez ve ilçelerde hemen her gün sinek şikayeti artıyor.

Havaların ısınmasıyla da artan sinekler nedeniyle kırsal ve merkezde yaşayan vatandaşlar, sosyal medya üstünden isyanlarını dile getiriyor.   

İLGİLİ HABERLER:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle