Hoşgeldiniz  

BOMBA ÖTESİ İDDİA… BÜYÜKŞEHİR’İN SİNEK İLACI İHALESİNDE KAFALARI KARIŞTIRAN DETAY!

admin | 26 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçimlere 10 gün kala 200 Milyon TL değerinde sinek ilaç alımı ihalesine çıkması şok yarattı. Nüfusu Mersin’den daha yoğun olan Adana’dan bile fazla ilaç alım bütçesi ayıran Mersin’de geçtiğimiz yıl alınan ilaç miktarının da ciddi oranda artması kafaları iyice karıştırdı.

Sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi yine skandal bir karara daha imza attı. Sinek ilacı alım ihalesini yerel seçimlere 10 gün kala yani 21 Mart’ta gerçekleştirecek olan CHP’li yönetim, 200 Milyon TL değerindeki alım ihalesini de yangından mal kaçırır gibi seçim sonrasına bırakmaması da kamuoyunda tepki çekti.

İHALEDEKİ KAFA KARIŞTIRAN BOMBA DETAYLAR…

Nüfusu 2 Milyon 270 bin olan komşu Adana Büyükşehir Belediyesi sinek ilacı alımı için 120 Milyon TL bütçe ayırırken, 1 milyon 938 bin nüfuslu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sinek ilacı alımı için 200 Milyon TL bütçe ayırması şaşkınlıkla karşılandı.

GEÇEN YIL 1 MİLYON 950 BİN HEKTAR İÇİN ALIM YAPAN BELEDİYE, BU YIL TAM 3 MİLYON 300 BİN HEKTAR İÇİN ALIMA ÇIKTI… MERSİN’İN 1 YILDA ALANI MI GENİŞLEDİ DE TAM 2 KATI İLAÇ ALIMI ARTTI? BOMBA…

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı için 1 milyon 950 bin hektarlık alan için sinek uçkun ilacı alınırken, 2024 yılında bu rakam nereyse 2 katına fırladı.

CHP’li Büyükşehir yönetiminin 2024 yılında 3 milyon 300 bin hektarlık alan için alım yaptığı öğrenildi.

Sinekle mücadele alanını Mersin’in sınırlarında bir değişiklik yokken kâğıt üstünde 2 katına çıkaran Büyükşehir yönetimi, ilaç alım miktarlarını da fırlattı. Geçtiğimiz yıl sivrisinek mücadelesi için iki kalemde 5 bin 200 litre ilaç alan yönetim, bu yıl bu miktarı bir kalemde tam 12 bin 500 litre ilaca çıkardı.

Fare ile mücadele ilacında da aynı şok artış göze çarpıyor. 2023 yılında 6 bin kilogram fare ilacı alınırken, 2024 yılı için ihalesinde istenen fare ilacı miktarı 11 bin 500 kilogram oldu.

 MİKTARLARDAKİ ARTIŞ ŞOK YARATTI… GÖZLER SEÇER’DE…

Mersin’in kapladığı alanda değişiklik yokken CHP’li Büyükşehir’in bir anda alım miktarını ve ihtiyaç alanını 2 katına çıkarması gözleri bir anda Seçer yönetimine çevirdi.

CHP’li Vahap Seçer’in hangi gerekçelerle yıllardır alım yaptığı miktarları ve il sınırları bile değişmemişken mücadele alanını iki katına çıkarılmasına ne yanıt vereceği de merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle