Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA… ADRESE TESLİM İHALE REKABETÇİ GÖRÜNSE DE ADRESE TESLİM OLACAK!

admin | 03 Mart 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı sinek ilacı alım ihalesinin şartnamesi ortaya çıktı.

Alınmak istenen 10 kalem ilacın her kaleminin, bir ürünü ve bir firmayı işaret ettiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan sinek ilacı ihalelerinin şartnamesinde değişiklik yapılmasının altında yatan nedenlerle ilgili de şok eden iddialar gündeme geldi.

Rekabetin birçok kalemde “var gibi görünürken” esasında hiç olmadığı, bazı kalemlerde rekabet için yazılmış ürünlerin sadece ruhsattan ibaret olduğu iddia edildi.

Büyükşehir’in istediği ilaçların bir kısmının ithal edilmediği için piyasada olmadığı ve bazı kalemlerin de tek bir firmaya ait ruhsattan ve tedarikçiden oluştuğunun öne sürülmesi kamuoyuna bomba gibi düştü.

BOMBA İDDİA… İHALEYİ İSTEDİĞİ FİRMAYA VERECEK!!! YILLARDIR İSTENEN YETERLİLİK VE KALİTE STANDARTLARI BU YIL NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Şartnameye göre ihaleye katılacak firmalardan daha önceki yıllarda istenen iş deneyim belgesi, mesleki ve teknik yeterliliğe ilişkin belgelerin istenmemesi dikkat çekti.

Önceki yıllarda mesleki yeterlilik olarak en az yüzde 10-15 oranında iş deneyim belgesi isteyen belediye 200 Milyonluk iş için bu şartı ortadan kaldırdı.

Şartnamede Çevre ve İnsan sağlığı için gerekli rapor ve kriterlerin yok sayılıp, alınacak her bir ürünün bir firmayı işaret ettiğinin öne sürülmesi ve ihaleyi hangi firmanın hangi ürününün alacağının şimdiden belli olduğu iddiaları şaşkınlık yarattı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle