Hoşgeldiniz  

MERSİN VALİLİĞİ HATIRLATTI: “DEĞİŞİM İÇİN SON NİHAİ TARİH YOK AMA ESKİ NÜFUS CÜZDANLARINI 2024 SONUNA KADAR DEĞİŞTİRELİM!”

admin | 09 Mayıs 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği, vatandaşlara yeni kimlik karına geçiş için hatırlatmada bulundu. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesinde herhangi bir nihai süre bulunmamakla birlikte İçişleri Bakanlığınca, nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirmemiş vatandaşların 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartlarına kavuşturulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Türkiye’de, 2016 yılı ve öncesinde alınan sürücü belgelerinin değişim süresi, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Bu bağlamda, vatandaşların sürücü belgesi değişim işlemlerini, belirlenen tarih öncesinde gerçekleştirmeleri önem arz ediyor.

Yeni çipli kimlik kartlarının dağıtımıyla ilgili olarak vatandaşlara önemli bir hatırlatma yapıldı. Bu yeni kimlik kartları, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak, kurumlarda daha hızlı hizmet almasını sağlayacak, kolay taşınabilir, taklit edilmez ve üstün güvenlikli özelliklere sahip. Bu doğrultuda, eski nüfus cüzdanlarına sahip olan vatandaşların, en kısa zamanda bu yeni çipli kimlik kartlarına geçiş yapmaları tavsiye ediliyor.

Söz konusu güncellemeler, vatandaşların güvenliği ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen önemli bir adımı temsil ediyor.

Vatandaşların belirtilen süre içinde işlemlerini tamamlamalarının önemine vurgu yapıldı ve bu şekilde gereksiz sıkıntıların ve aksaklıkların önüne geçileceği belirtildi.

MERSİN VALİLİĞİ KONUYLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI:

“2017 yılından itibaren ülkemiz genelinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının vatandaşlarımıza verilmesine başlanmış ve şu ana kadar %92 seviyelerine ulaştırılmıştır.

Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesinde herhangi bir nihai süre bulunmamakla birlikte İçişleri Bakanlığımızca, nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirmemiş vatandaşlarımızın 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartlarına kavuşturulması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda henüz nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile değiştirmemiş vatandaşlarımız tarafından değiştirme işlemlerinin 2024 yılı içerisinde yapılmasına hassasiyet gösterilmesi hususu; Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle