Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ’NİN EMEKLİLERİN SORUNLARINA İLİŞKİN VERDİĞİ GRUP ÖNERİSİ, CUMHUR’UN OYLARIYLA REDDEDİLDİ!

admin | 09 Mayıs 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Muhalefet partilerinin gündeme ilişkin grup önerileri, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi. İYİ Parti’nin grup önerisi olan “emeklilerin sorunları” hakkında konuşan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle emeklilerin en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini kaydetti.

Genel Kurulda Saadet Partisi’nin “hububat fiyatları”, İYİ Parti’nin “emeklilerin sorunları”, DEM Parti’nin “geri gönderme merkezlerindeki sorunlar” ve CHP’nin “çay üretimindeki sorunlara” ilişkin grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

İYİ PARTİ “EMEKLİLİLERİN SORUNLARINI” GENEL KURUL GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTEDİ

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle emeklilerin en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini kaydetti.

Hükümetin haksız ve adaletsiz tutumu yüzünden 16 milyon emeklinin büyük bir kısmının 10 bin liranın altında maaş aldığını dile getiren Kocamaz, “Emekli maaşları hem açlık sınırının hem de yoksulluk sınırının altında kalmıştır. 2018 yılında emekliler maaşıyla 8 gram altın alabilirken, bugün 10 bin liralık maaşıyla neredeyse 4 gram altın bile alamaz hale gelmiştir” dedi.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle