Hoşgeldiniz  

TARSUS BELEDİYESİ’NDEKİ DEPREMZEDE YARDIM MALZEMELERİ SATIŞI İDDİASINDA, BOZDOĞAN “BELEDİYENİN YAYINLADIĞI BELGELERLE” ÇÜRÜTÜLDÜ! ŞOK AÇIKLAMA…

admin | 14 Eylül 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki Dönem Baro Tarsus Temsilcisi Avukat Habip Ekmekçi, yayınladığı videoda Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın açıklamalarını, belediyenin yayınladığı belgelerle ve depremzede yardım malzemelerinin internetten satışı iddiasında ifadesi alınan dönemin Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez’in ifadesiyle çürüttü.

Tarsus’ta yaşanan AFAD tarafından Tarsus Belediyesi’ne depremzedelere dağıtılmak üzere teslim edilen yardım malzemelerinin internetten satışa sunulmasıyla ilgili Jandarma tarafından yaşanan şok baskın ve tutuklama olayıyla ilgili kamuoyunca merak edilen dönemin Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Ölmez’in müşteki sıfatıyla verdiği ifade, önceki dönem Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Avukat Habip Ekmekçi tarafından açıklandı.

Kendisine ait YouTube hesabından ifade tutanağını paylaşan Avukat Habip Ekmekçi, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarını da yine belediye tarafından açıklanan belgelerle çürüttü.

“KENDİ BELGENİZLE SİZİ REZİL EDECEĞİM!”

Avukat Ekmekçi, belgelerdeki ve ifadedeki tutarsızlıkları tek tek açıklayarak, “Bir insanın yalanlarını kendi belgeleriyle ispatlayacağım. Meclis toplantısında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘Destek Hizmetlerinin hiçbir şeyden haberi yok’ diyorsun ya. İlk Tarsus Belediyesi resmi sayfasında sözde savunma olarak paylaştığı belgelerde yalanlar ortaya çıkıyor. Kendi belgenizle sizi rezil edeceğim” diye konuştu.

Skandal ortaya çıktığı dönemlerde Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı olan ve müşteki sıfatıyla Tarsus Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan Ali Haydar Ölmez’in ifade tutanağında yazan bilgileri de paylaşan Habip Ekmekçi, Ölmez’in ifadesiyle Tarsus Belediyesi’nin açıkladığı belgeler arasındaki tutarsızlıkları da ortaya koydu.

EKMEKÇİ: “ŞİMDİ BU BELGELERE VE İFADEYE GÖRE 31 AĞUSTOS’TA MI GÖNDERDİNİZ YOKSA 15 AĞUSTOS’TA MI GÖNDERDİNİZ?”

Ölmez’in verdiği ifade de 22 Ağustos tarihine kadar Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu söylediğine dikkat çeken Ekmekçi, “Diyor ki, ifade de ‘Ben Başkan Yardımcısı görevindeyken, yani belediyeyi temsil yetkisi varken, 15.08.2023 tarihinde Mersin Limanından malzemeleri almak için 7 TIR gönderdik.’ Ama belgelerde hiç 15.08.2023 yok. 29.08 var, 31.08 tarihleri var. Şimdi bu belgelere ve ifadeye göre 31 Ağustos’ta mı gönderdiniz yoksa 15 Ağustos’ta mı gönderdiniz?” dedi.

7 TIR HARİCİ BAŞKA BİR 7 TIR DAHA MI VAR? İFADE VE BELGELERDEKİ BOMBA TUTARSIZLIK…

Müşteki sıfatıyla ifade veren Ölmez’in olayla ilgili verdiği ifadeyi okuyan Habip Ekmekçi, “Devam ediyor ifade veren, ‘Limandan gelen 7 TIR, depolarımızın dolu olması nedeniyle 2 TIR malzemeyi Ulaş Mahallesindeki depoya sevk ettik’. Belgelerde 7 TIR’ın hangi depolara boşaltılacağı yazıyor burada. Nasıl yetmedi o zaman da Ulaş’taki depoya gönderildi? Ve diyor ifade de, ‘Ulaş ve çevresinde ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı planlıyorduk.’ AFAD’dan gelen malzemeyi ihtiyaç sahibine değil, depremzedeye dağıtmak zorundasın. Belgeye göre 7 TIR belediye depolarına boşaltılmış. O zaman bu 15’indeki 7 TIR nereden çıktı?” sorusunu sordu.

Ölmez’in ifadesinde Jandarma baskınıyla beraber depoda eksiklik görmediğini öne sürdü. Yine Ölmez’in yardım malzemelerinin internetten satışa sunulmasıyla ilgili olarak “Malzemelerin internetten satışının yapıldığından haberim yoktu. Eğer böyle bir şey yapan varsa tespit edilsin” dediği de tutanaklarda yer aldı.  

BOZDOĞAN’IN VE DESTEK HİZMETLERİ’NİN HANİ HABERİ YOKTU? BELGELERDE İMZALARI ORTAYA ÇIKTI…

Skandalın patlamasının ardından her fırsatta “Tarsus Belediyesi’nin bu satıştan haberi yok. Malzemeler bize gelmedi. AFAD’a bakın” diyen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın açıklamalarını da belediyenin resmi hesabından yayınlanan belgelerle çürüten Ekmekçi, belgelerde yazanlarla Bozdoğan’ın açıklamalarının birbiriyle çeliştiğini öne sürdü.  

Habip Ekmekçi, “Meclis toplantısında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘Destek Hizmetlerinin hiçbir şeyden haberi yok’ diyorsun ya. İlk belgeye göre Destek Hizmetleri Müdürü Volkan Bal, 29.08.2023 tarihli yazısında diyor ki; ‘Yurtdışından Belediyemize vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere yardım malzemeleri gelmiştir. Bu yardım malzemelerinin Belediyemize getirilmesi için 7 TIR’a ihtiyaç duyulmaktadır. Envanterimizde bu sayıda TIR bulunmadığı için 7 adet TIR kiralama hizmet alımına ihtiyaç duyulduğundan satın alma ve fiyat araştırma işlemleri hususunu arz ederim’ demiş. Hani habersizdi Destek hizmetleri? Haberimiz olmadı diyorsun ya; bu talebe Tarsus Belediye Başkanı ‘olur’ verir” diyerek malzemelerin gelişinden Tarsus Belediyesi’ndeki yetkililerin haberdar olduğunu savundu.   

“BU BELGE BİTİRDİ SİZİ!”

“Tarsus Belediyesi’ne bu talep için üst yazı yani talep yazısı nerede? Bu bir. İkincisi bu talep yazısını size kim yazdı, neye istinaden bu talebi oluşturdunuz. Gösterin bize. Halka yalan söylemeyin” diyen Habip Ekmekçi şöyle devam etti:  

“Bu araç kiralama talep yazısının ardından Muayene ve Kabul Komisyonu Tarsus Kamyoncular Kooperatifinden 7 adet TIR için 40 bin TL + KDV fiyat almış. Bu TIR’larda daha sonra 1 tanesi Temizlik İşleri Deposuna, 1 tanesini İŞGEM deposuna, 1 tanesi Bağlar Pazaryeri deposuna, diğerleri de muhtelif depolara boşaltılmış. Ne zaman bu yazı onaylanmış. 31.08.2023’t. Bu belge bitirdi sizi. Ölmez yer yok diyordu, ondan Ulaş’taki depoya göndermiştiniz. Tek tek hangi depoya hangi TIR’ın boşaltılacağını bile yazmışsınız resmi belgede. TIR’lar Limandan kimden teslim alındı, HTS kayıtları nerede? HTS kimin nerede, ne zaman olduğunu ortaya çıkartır. Belirttiğiniz TIR’lar bu depolara gitmiş mi, HTS kayıtlarında ortaya çıkar.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TARSUS BELEDİYESİ’NDEKİ DEPREMZEDE YARDIM MALZEMELERİ SATIŞI İDDİASINDA, BOZDOĞAN “BELEDİYENİN YAYINLADIĞI BELGELERLE” ÇÜRÜTÜLDÜ! ŞOK AÇIKLAMA… için 1 yorum

  1. Yörük ali dedi ki:

    Ne oldu TÜY BİTMEMİŞ HAKKI , hak ,hukuk , Adalet diyenlerden ses Seda yok ?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle