Hoşgeldiniz  

TALAY’DAN BOMBALAMAYA DEVAM: “GARSON DEVLET” KENT UZLAŞISI İLE DENİZE İNECEK!

admin | 16 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li eski Bakan ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay’ın, Mersin’de DEM Parti ile ittifak yapan CHP’yi “koltuk uğruna Mersin’i DEM’e peşkeş çekme olarak yorumlaması bomba etkisi yaratmıştı. Yeni açıklama yapan Talay sözlerinin arkasında olduğu u belirterek, “CHP, Türk milletinin varlığını tehlikeye atan hiçbir hesabın içerisinde olamaz. DEM Parti ile girilen ittifak bu ülkeye fayda sağlamaz” dedi.

CHP’li eski Kültür-Turizm Bakanı ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay, kısa süre önce CHP’nin Mersin’i DEM Parti’ye peşkeş çektiği yönünde açıklamalar yapmış, bu açıklamalar da Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı.

İstemihan Talay’dan yeni açıklama geldi. Talay, ülke gündemine oturan CHP’nin Mersin’i DEM Parti’ye peşkeş çektiği sözlerinin arkasında olduğunu savundu.

İstemihan Talay, “Hatta yaşanan bazı gelişmeler haklılığımı tescilledi. CHP seçmeni milli bekamızın tartışma konusu yapılmasına müsamaha göstermez, göstermemeli. Suriye ve Irak’ta yaşanan olayları görüyoruz, yaşıyoruz. Emperyalistlerin bu topraklar üzerinde 100 yıllık kirli emelleri var. CHP’nin yeniden kurulma döneminde Genel Başkan Yardımcısıydım. Devletin kılcal damarlarını bilen birisi olarak yaşananları tehlikeli görüyorum. Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğü her türlü tartışmanın üzerindedir. CHP, Türk milletinin varlığını tehlikeye atan hiçbir hesabın içerisinde olamaz. DEM Parti ile girilen ittifak bu ülkeye fayda sağlamaz” ifadesini kullandı.

BOMBA… GARSON DEVLET PROJESİNDE MERSİN’İN HAYATİ ÖNEMİ VAR!

Suriye-Irak-İran ve Türkiye’yi de içerisine alan ‘Garson Devlet Projesi’nde Mersin’in hayati önem taşıdığını kaydeden İstemihan Talay “Bu sebeple uzun yıllardır bölgede demografik yapıyla oynanıyor. Geldikleri son aşama ise liman bölgesini siyasi olarak ele geçirmek. Bu sebeple DEM Parti Toroslar ve Akdeniz ilçelerini ısrarla istiyor. Mersin üzerinden garson devleti dünyaya açmayı hedefliyorlar. Ancak bu millet tehdidi, tehlikeyi gördü. Mutlaka 31 Mart’ta gereğini yapar” diye konuştu.

KOLTUK PAYLAŞTILAR

CHP ve DEM Parti Mersin özelinde ittifak yaptı…

CHP’nin DEM Parti onayıyla Toroslar adayı gösterdiği Abdurrahman Yıldız, Türk olarak anıldığını ve bundan utanç duyduğunu söyleyen bir isim. Türk ve Müslüman olmayı utanç vesilesi olarak nitelendiren Yıldız, geçtiğimiz seçimde de DEM Parti’nin ö dönemki adı Yeşil Sol Parti adayları için Mersinlilerden oy istemişti.

Stratejik öneme sahip Akdeniz ilçesinde ise DEM Parti, İstiklal Marşı okumak istemediğini açık açık söyleyen ve okumayı reddederek okumayan Nuriye Arslan ve yurtdışına kaçan PKK’lı terörist Faysal Sarıyıldız’ın yeğeni Hoşyar Sarıyıldız’ı aday gösterdi.

CHP’nin son dakikada Akdeniz Belediye Başkanlığına gösterdiği aday ise başvuruda dahi bulunmayan Nesibe Teker Hazim oldu. Seçim çalışmasını bile “hava koşullarını bahane ederek” erteleyen ve asgari düzeyde tutan CHP’li aday Hazim’in yanı sıra CHP’li meclis üyesi adayları bile DEM Parti’nin belediye başkan adayları için açık açık çalışıyor, oy istiyor.

DEM Parti Büyükşehir seçimlerinde CHP’yi destekleyecek. DEM Parti pazarlık görüşmelerinde Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki başkanlık koltuğunun yanı sıra mecliste grup kurmaya yetecek 14 meclis üyeliği de CHP listelerine yerleştirerek kabul etti.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle