Hoşgeldiniz  

GECENİN BOMBASI: 2019’DA CHP AKDENİZ ADAYINA YAPILAN TEHDİDİN, 2024’TE DE ETKİSİNİN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!”

admin | 03 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li eski Bakan ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Akdeniz Belediye Başkan Adayı olan Sabit Yelkovan’ın HDP tarafından çekilmesi için uyarı aldığını, çekilmediği takdirde türlü tehditler aldığını söyleyerek, “Ben bu seçimde de CHP’nin adayı olan kişinin de aynı tehditlerin etkisi altında olacağını düşünüyorum” dedi.

CHP, Akdeniz’de DEM Parti ile yaptığı ittifak kapsamında düşük profilli aday olarak gösterilen CHP Akdeniz Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim’i aday gösterdi.

Beleidye Başkan adaylığı başvurusu bile bulunmayan Hazim’in aday gösterilerek, seçmenlerini DEM Parti’ye yönlendirme yolunu açan CHP’de, “CHP Mersin’i DEM’e peşkeş çekecek” diyen eski Bakan İstemihan Talay’dan yeni bomba açıklamalar geldi.

2019’DA CHP ADAYI HDP TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİ… FLAŞ İDDİA!

Tv100’de Başak Şengül’ün sunduğu Doğru Yorum ı programına katılan İstemihan Talay, 2019’da CHP’nin Akdeniz Belediye Başkan Adayı olan Sabit Yelkovan’ın çekilmesi yönünde uyarılar aldığını hatta çekilmediği takdirde tehdit edildiğini öne sürdü.

Talay, “2019’da CHP’nin adayı, DEM Parti’nin o dönemki adı olan HDP’liler tarafından aday çıktığı için tehditler aldı. Ben de 2019’da Mersin Emniyet Müdürlüğü yapan kişiyi aradım, durumu anlattım. CHP’nin adayının tehdit aldığını söyledim ve korunması gerektiğini ilettim. Kendisi de önlem olarak 2 sivil polis aracını CHP’nin o dönemki adayının arkasına koydu ve takip ettirerek korudu. Adayımız da büyük bir cesaret örneği göstererek çalışmalarına devam etti” dedi.

HDP’nin CHP’nin oylarını böleceği gerekçesiyle 2019’da da aday çıkarmamasını istediğini kaydeden İstemihan Talay, “Şimdi de bu kent uzlaşısı adı altında CHP’den Akdeniz’de aday çıkarmamasını istediler. Çünkü 2019 yerel seçimlerinde Akdeniz’i CHP ve HDP birleşmeyince AK Parti almıştı. Bu seçimde de bunu öne sürerek CHP’den DEM Partililer aday çıkartılmamasını istedi” diye konuştu.

“2024’TE DE TEHDİT DEVAM EDECEK!”

2019’da CHP’den Akdeniz adayı olan Sabit Yelkovan’ın aldığı tehditleri anlatarak bomba yaratan Talay, konuşmasının devamında daha büyük bombaya imza attı:

“Ben 2019’da CHP’nin adayına yapılan bu tehditlerin şimdi de etkisinin olacağı inancındayım!”       

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle