Hoşgeldiniz  

MECLİS ÜYELERİNE YENİ SALDIRI… CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİNE SALDIRAN “PERSONELLER” KİM?

admin | 09 Ocak 2023 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışma sırasında oturuma ara verildi. Ara verildiği sırada bazı büyükşehir personellerinin Cumhur ittifakı meclis üyelerine sözlü saldırıda bulunduğu iddia edildi. AK Partili Özturan, meclis üyelerine saldırıdan CHP’li Vahap Seçer’i sorumlu tuttu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısında büyük tartışma yaşandı. Son madde olan Liman Arka Bölgesinin 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşüldüğü sırada ortam gerildi.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’nın konuşmasına öfkelenen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hadi oradan. Senin benimle böyle konuşmaya yetkin yok. Hadi oradan. Konuşmaya bak ya. Oturuma 5 dakika ara veriyorum” demesinin ardından ortalık bir anda hareketlendi.

Cumhur ittifakı sıralarından CHP’li Seçer’in yer aldığı kürsüye doğru giden meclis üyelerini güvenlik personeli durdurdu. Tartışmaların yükselmesinin ardından CHP’li Seçer, meclis salonundaki odasına geçti.

İşte bu esnada bazı kişiler AK Partili Zafer Şahin Özturan ve MHP’li Mehmet Topkara ile tartışmaya başladı. Araya diğer meclis üyelerinin girmesiyle tartışma durdu.

Oturumun yeniden başlamasıyla AK Partili Özturan yaşananları anlattı. Özturan, “Sayın Başkanım, az önce burada bir tartışma oluyor. Dışardan sizin kim olduklarını bilmediklerim Topkara Başkanımızın ve biz meclis üyelerinin üstüne yürümeye çalıştılar. Bizi kimse sindiremez burada onu söyleyeyim. O arkadaşları da buradan uyarıyorum. Bir daha sakın böyle bir şeye kalkışmasınlar. Burası bir belediye meclisi ve burada sizin üslubunuz, duruşunuz bu işleri bu noktaya getiriyor. Bu meclisin de saygınlığını düşürmeyin başkanım” dedi.

Özturan’ın konuşmasından sonra Seçer, “Bundan sonra şöyle yapalım o zaman misafir almayacağız, basın mensubu almayacağız” deyince MHP’li Topkara’dan müdahale geldi. Topkara, “Onlar sizin görevlendirdiğiniz kişiler, personeller Başkanım” diyerek kendilerine müdahale edenlerin Seçer’in personeli olduğunu savundu.

Bunun üzerine Seçer konuyu kapattı.

2022 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ARASINDA DA AK PARTİLİ GÜLTAK’A CHP’Lİ GRUP SİLAH ÇEKMİŞTİ

CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki Büyükşehir Meclisindeki meclis üyelerine bu saldırı ilk değil.

2022 bütçesinin görüşüldüğü Büyükşehir Meclisinin ardından CHP’li Gençlik Kollarından olduğu söylenen grup AK Partili Gültak’a sözlü sataşmada bulunmuş, CHP’li grubun Gültak’a silah çekmesinin ardından ortalık karışmıştı.

Polisin araya girmesiyle kötü bir şey olmadan durdurulan saldırı girişiminin ardından AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın korumaları silah çeken CHP’li gruptan şikayetçi olmuştu.

https://www.sansasyonelhaber.net/bombaya-gel-gultaka-chpli-grup-silah-cekti-ortalik-karisti.html
https://www.sansasyonelhaber.net/ulke-bunu-konusuyor-buyuksehirdeki-infaz-timi-ve-ak-partili-gultaka-silah-cekilmesi-bomba-iddialar.html
https://www.sansasyonelhaber.net/korumalarina-silah-cekilen-gultak-konustu-koruma-polislerim-savciliga-sikayette-bulundu.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle