Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… YSK DA BOZDOĞAN’A RET VERDİ: RESMEN ADAY OLAMIYOR! VE BOMBA… BOZDOĞAN DESTEKLİ YENİ ADAY ÇIKIYOR!

admin | 29 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın Memleket Partisi’nden belediye başkan adaylığına İlçe seçim kurulu ve il seçim kurulu ret vermişti. Kararı YSK’ya taşıyan Haluk Bozdoğan için YSK da “aday olamaz” kararı verince Bozdoğan’ın adaylığı resmen düştü.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı için son kararı verecek olan Yüksek Seçim Kurulu da Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesine kabul verdi. Böylelikle Bozdoğan’ın 2024 yerel seçimlerine katılmayacağı kesinleşti.

CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçen Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Haluk Bozdoğan için İlçe seçim kuruluna itiraz edilmiş, kurul da itirazı kabul ederek, Bozdoğan’ın adaylığını düşürmüştü.

Bozdoğan bu sefer İl Seçim Kuruluna itiraz etti. İl seçim kurulu da Haluk Bozdoğan’ın CHP’den istifa etmiş olmasına rağmen aday adaylığından istifa ettiğine dair bir belge sunamamasını gerekçe gösterilerek adaylığının düşürülmesini onayladı.

Bu sefer son karar için YSK’ya başvuran Bozdoğan için YSK da ret kararı verince, Bozdoğan’ın adaylık ihtimali tamamen ortadan kalktı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan ile Güzelbahçe ilçe adaylıklarının düşürülmesine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde tepki gösterdi.

“CHP’Lİ YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM; NE UTANMAZ İNSANLARSINIZ!”

İnce “Polatlı CHP adayı MHP’liydi, CHP’nin Keçiören adayı İYİ Parti’nin il başkanıydı. YSK’ya söylüyorum bunları nasıl aday yaptınız? CHP’li yöneticilere sesleniyorum; ne utanmaz insanlarsınız? Yenimahalle, Mamak hariç hiçbir adayınız CHP’li değil. İYİ Partili, MHP’li hepsi. Bunları aday yaptınız ama Memleket Partisi’nin adaylıklarını iptal ettiriyorsunuz. Ey YSK sana nasıl güveneceğim? Peki CHP bu YSK sana büyükşehir mazbatalarını verecek mi? YSK bu seçimleri güvenilir şekilde yapamayacağını göstermiştir. Güvenimiz sıfırdır. Biz buralarda seçimlere gireceksiniz, göreceksiniz. Yargının, YSK’nın aldığı bu kararları tanımıyorum. Şiddetle kınıyorum” dedi.

TARSUS’A MEMLEKET PARTİSİ BOZDOĞAN’LA GÖRÜŞEREK YENİ ADAY ÇIKARTACAK!

“Tarsus ve Güzelbahçe’de ne yapacaksınız?” sorusuna da yanıt veren İnce “Değerlendireceğiz. Oralarda arkadaşlar başka aday göstereceksek zamanımız var, karar alacağız” diye konuştu.

Memleket Partisi, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan’ın önereceği bir isimle seçimlere katılacak.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle