Hoşgeldiniz  

YERİM CHP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINI: HALUK BOZDOĞAN VE NEŞET TARHAN’IN ADAYLIKLARINA CHP’DEN İTİRAZ GELDİ!

admin | 24 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’den aday gösterilmeyen Neşet Tarhan bağımsız aday olmuş, Haluk Bozdoğan Memleket Partisi adayı olmuştu. Bozdoğan ve Tarhan’ın adaylıklarına itiraz geldiği bildirildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP tarafından aday gösterilmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, adaylık haklarına devam etme kararı almış ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak isimlerini ilçe seçim kuruluna yazdırmıştı.

Neşet Tarhan bağımsız aday olurken, Haluk Bozdoğan Memleket Partisi’nin adayı olmuştu.

YSK tarafından geçici aday listelerinin askıya çıktığı gün Tarhan ve Bozdoğan cephesinde flaş gelişme yaşandı. Hem Bozdoğan’ın hem de Tarhan’ın adaylığına itiraz edildiği bildirildi. YSK şimdi her iki başkan için yapılan itirazı değerlendirecek ve 3 Mart’ta kesin aday listesi çıkmadan karara bağlayacak.

FLAŞ İDDİA: BOZDOĞAN’A İTİRAZI CHP YAPTI!

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yakın kaynaklar itirazın geldiğini doğrularken, itirazın Bozdoğan’ın adaylığını etkileyecek düzeyde olmadığını öne sürdü. Bozdoğan’ın seçim çalışmalarına devam ettiğini ifade eden kaynaklar, itirazın CHP tarafından yapıldığını da sözlerine ekledi.  

TARHAN: “ADAYLIĞIMIN İPTALİ İÇİN YAPILAN GİRİŞİMLERİ ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM”

Seçimlere bağımsız girmek için adaylık başvurusu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şikayetiyle ilgili doğrudan genel merkezi işaret etti.

Adaylığının iptal edildiğiyle ilgili ortaya atılan haberlerin doğru olmadığını ifade eden Tarhan, “CHP Genel Merkezi tarafından, Atatürk’ün halkına miras bıraktığı “seçme ve seçilme” hakkına yönelik yapılan engelleme ve adaylığımın iptal edilmesi için yapılan girişimleri üzülerek takip ediyorum. Bağımsız adaylığımın İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildiği yönünde çıkan haberler ve söylentiler asılsızdır. İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilmekte olup, hukuki süreç devam etmektedir” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle