Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… TARSUS BELEDİYESİ’NİN MALİ YILI BÜTÇESİ BÜYÜKŞEHİR’DEN ZAR ZOR ONAY ALDI!!

admin | 14 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı 2. Oturumunda Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin onaylanması görüşmesinde flaş tartışma yaşandı. Büyükşehir Plan Bütçe Komisyonu’nun AK Partili 2 üyesi Özturan ve Yerlikaya’nın çekimser oy verdiği rapor, Büyükşehir meclisinden de oy çokluğuyla zor geçti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. Olağan oturumunda flaş gelişme yaşandı. Tarsus Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy çokluğuyla çıkan rapor tartışıldı.

Komisyonda rapor için çekimser kalarak şerh düşen AK partili Üyeler Zafer Şahin Özturan ve İsmail Yerlikaya’nın gerekçesi soruldu.

“BU KADAR ARSA SATIŞIYLA DENKLEME OLMAZ, BU YÜZDEN ÇEKİMSERİM”

Tarsus Belediyesi’nin 2024 Mali yılı bütçesi hakkında konuşan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Zafer Şahin Özturan, “Bütçeye baktığımız zaman 3 milyarı aşan bir bütçe oluşturulmuş. Bu bütçenin yüzde 40’a yakın bir finansmanını arsa satışıyla denklemiş. Ben de komisyon üyesi olarak belediyenin bu kadar büyük arsa satışlarının olduğu bir bütçeye raporda çekimser kaldım. Çekimser olmamın sebebi de budur. Büyükşehir oylamasında da Tarsus Belediye bütçesine vereceğim oy çekimser olacaktır, bilginiz olsun” dedi.

CHP, 40 METREKARELİK 1+1 KONUTA SOSYAL KONUT DEDİ…

Özturan’dan sonra söz alan MHP’li Tarsus ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mahmut Tat, söz konusu rakamın elde edilebilmesi için belediyenin sahip olduğu arsalara sosyal konut adı altında yapılaşmayla ve oradan çıkan kat irtifaklarının satışından elde edilecek gelirle ilgili maddenin konuşulduğunu söyledi.

MHP’Lİ TAT: “BEN ÇEKİMSER DEĞİLİM, RET VERİYORUM, BU BÜTÇEYİ BU HALİYLE KABUL ETMİYORUM!”

MHP’li Tat, “Şimdi bu konular komisyonda görüşülürken, arsalara yapılacak bu binaların sosyal konut olmadığını, halka yarar yapılar olmadığını söyledik. Dünyada hiçbir belediye 40 metrekare büyüklüğünde 1+1 olan yapıya sosyal konut diyemez. Hele CHP belediyesinin 1+1 yapının sosyal konut diye kat irtifakını oluşturarak komisyona planları getirmesi, oradan da oy çokluğuyla geçmesi kesinlikle kabul edeceğimiz bir şey değildir. Ben işlerim dolayısıyla şehir dışındayken bütçenin kabul edildiği mecliste yoktum. O yüzden ben kararsız ya da çekimser değil, bu bütçeye bu şekliyle ret veriyorum” dedi.  

CUMHUR’DAN KABUL VEREN DE OLDU, RET VEREN DE… ÇEKİMSER KALAN DA…

Daha sonra oylamaya geçildi. Büyükşehir Meclisinde Tarsus Belediyesi’nin hazırladığı bütçe AK Partililerin ve bazı MHP’lilerin çekimser ve ret oylarının olmasına karşın oy çokluğuyla zorda olsa kabul edildi.      

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle