Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DEN MHP’YE BOMBA MESAJ: “O ÇOK KOLAY İŞ DEĞİL!”

admin | 14 Kasım 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP ile illerin hangi partinin adayından olacağına ilişkin görüşmeleri yürüten AK Parti kanadından flaş açıklama geldi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “Henüz iller ölçeğinde tabii ki MHP de daha fazla ilçede, daha fazla yerleşimde temsil ortamı bulmak istiyor. Ama o çok kolay bir iş değil” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine 135 günden az bir süre kala ittifak yapacakları kesinleşen Cumhur İttifakının MHP ve AK Parti taraflarında heyetler bazında aday hangi partiden olmalı görüşmeleri sürüyor.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti, Mersin’i MHP’ye bırakmış ve Mersin’i CHP kazanmıştı. Mersin’i ısrarla bir kez daha isteyen MHP’ye AK Partililerin çok sıcak bakmadığı, Adana’nın MHP’li, Mersin’in de AK Partili bir adayla kazanılabileceği yorumlarının heyetler arasında tartışıldığı konuşuluyordu. 

Bu kulisler yayılırken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, partisinin yerel seçim çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

“ARZU EDEBİLİRLER AMA İLLER ÖLÇEĞİNDE HENÜZ NETLİK YOK!”

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ile yerel seçimler konusunda ortak çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Yılmaz, MHP’nin daha fazla seçim bölgesinde kendisine yer bulmak istediğini ancak bu işin o kadar da kolay olmadığını dile getirdi.

AK Partili Yılmaz, “Sahada insanların gönlünden geçen, insanların arzu ettiği şeyleri ifade etmeleri bizim burada konumuz olmamalı. Onların düşündükleri bazı insanlar böyle birtakım şeyleri arzu edebilirler. Arzu ettikleri şeyleri belli ortamlarda da ifade edebilirler. Henüz iller ölçeğinde tabii ki MHP de daha fazla ilçede, daha fazla yerleşimde temsil ortamı bulmak istiyor. Ama o çok kolay bir iş değil. Onlar hep görüşülüyor. Henüz kesinleşmiş bir şey yok” şeklinde konuştu.

Yılmaz, aday açıklama tarihlerini geciktirme yanlısı olmadıklarını da söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

AK PARTİ’DEN MHP’YE BOMBA MESAJ: “O ÇOK KOLAY İŞ DEĞİL!” için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle