Hoşgeldiniz  

AK PARTİ TEMAYÜLÜN TARİHİNİ NETLEŞTİRDİ…MHP-İYİ PARTİ ADAYLIK BAŞVURU TARİHLERİNİ VE ÜCRETLERİNİ AÇIKLADI!

admin | 14 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için süreç devam ediyor. Son olarak AK Parti adaylık başvuru süresini uzattığını açıklarken, MHP adaylık başvurularını almaya başladı. İYİ Parti’de de aday adaylığı için başvurunun başlayacağı tarih netlik kazandı.

Yerel seçimler için hazırlıklarını hızlandıran siyasi partiler aday adaylığı başvuru tarihlerini ve ücretlerini açıkladı. AK Parti, MHP ve İYİ Parti yönetimleri konuyla ilgili açıklama yaptı.

AK PARTİ BAŞVURU SÜRESİNİ UZATTI, TEMAYÜL TARİHİNİ AÇIKLADI

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı’nda Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yerel seçimlere ilişkin MKYK’ya yetki verdi. Bu kapsamda netleşen seçim takvimine göre 9 Kasım Perşembe günü başlayan olan aday başvuruları, 17 Kasım’da sona erecekti.

Ancak Kızılcahamam’da gerçekleştirilen İl Başkanları Çalışma kampı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, başvuruların 22 Kasım’a uzatıldığını duyurdu.

AK Partili Yavuz 19 Kasım’da yapılması beklenen temayül yoklamasının da 26 Kasım’da yapılacağını belirtti.

Aday adaylığı bu yıl başvuru ücreti almayacak olan AK Parti, AFAD’a Filistinliler için bağış yapılmasını istedi. Buna göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin TL bağış alınacak. Bağışlar AFAD tarafından Filistinlilere ulaştırılacak.

MHP ADAY ADAYLIK BAŞVURU SÜRESİNİ 13 KASIM İTİBARİYLE BAŞLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi’nde yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları 13 Kasım(dün) itibariyle başladı. Başvurular 15 Aralık’a kadar sürecek.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, teşkilatlara genelge gönderdi. Buna göre başvurular için herhangi bir ücret alınmayacak. Belediye başkanı adayı olmak isteyenler doğrudan MHP Genel Merkezi’ne müracaatta bulunacak. İl genel meclisi ile belediye meclisi üyelikleri için başvurular teşkilatlara yapılabilecek.

MHP’de adayların belirlenmesi sürecinde 14 ve 28 Mayıs seçimi sonuçlarına bakılacak. Belli kriterler göz önünde bulundurulacak. Toplumda karşılığı olan, halk tarafından sevilen kişilerle seçimlere girilecek.

İYİ PARTİ 20 KASIM’DA BAŞLIYOR

İYİ Parti Genel Merkezi de 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday adaylığı başvuru tarihlerini açıkladı. Yapılan açıklamada başvuruların 20 Kasım Pazartesi saat 10.00 itibariyle başlayıp 22 Aralık Cuma saat 17.00’de sona ereceği duyuruldu. Halihazırda yönetici olarak görev alan parti mensuplarının 1 Aralık tarihine kadar resmen istifa etmeleri istendi.

Aday adaylığı başvurularının kademeli olarak yapılacağı kaydedilen açıklamada, kadın ve 30 yaş altı genç aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 50’si, Yüzde 40 ve altı engelli aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 25’i tahsil edilecek. Yüzde 40 üzeri engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Gazi aday adaylarından da başvuru ücreti alınmayacağı açıklandı. Deprem bölgesinden başvuracak aday adaylarından da İYİ Parti başvuru ücreti almayacak.

İYİ Parti’de de başvuru ücretleri belirlendi. Buna göre Büyükşehir belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 30 bin TL, belediye başkanı aday adaylığı için başvuru ücreti 15 bin TL, meclis üyeliği aday adaylığında nüfusa göre 2 ila 6 bin lira arasında ücret belirlendi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle