Mersin Barosu’nun Tarsus Belediyesi Hayvan Bakımevi hakkında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yaptığı ihbar yazısının ardından Tarsus Kaymakamlığı’ndan gelen resmi paylaşım, kent kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşan baro seçimleri öncesinde Baro Başkanı Gazi Özdemir’in asılsız iddialarla kurumsal imajı hedef aldığı ve “seçim yatırımı” yaptığı iddialarını gündeme taşındı.
Mersin Barosu Başkanlığı, Baro Başkanı Gazi Özdemir imzasıyla Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, Tarsus Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde hayvanların yaşam koşullarının mevzuata aykırı olduğunu, bakım ve besleme şartlarının yetersiz kaldığını iddia etmiş ve idari ve adli soruşturma talep etmişti.
KAYMAKAMLIK İNCELEMESİ İDDİALARI BOŞA MI ÇIKARDI?
Ancak Baro’nun resmi kurumları göreve çağıran bu çıkışından hemen sonra Tarsus Kaymakamlığı tarafından yapılan resmi sosyal medya paylaşımı, sunulan tablonun aksine tesiste düzenli ve kapsamlı denetimlerin yapıldığını ortaya koydu.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz başkanlığında; Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince gerçekleştirilen Temmuz ayı denetim sonuçlarında, mevsim sıcaklıklarına karşı suluk sayılarının artırıldığı, fıskiye sistemlerinin aktif çalıştığı ve tesis bünyesinde iyileştirme ile inşa çalışmalarının aralıksız sürdüğü kamuoyuna duyuruldu.
BARINAĞIN RUTİN OLARAK KAYMAKAMLIK TARAFINDAN DENETLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!
Rutin olarak denetlenen ve bugüne kadar herhangi bir olumsuz rapora konu olmayan bakımeviyle ilgili Kaymakamlık tarafından paylaşılan bu görüntüler, Baro’nun sunduğu gerekçelerin gerçeği yansıtmadığı yönündeki yorumları güçlendirdi.
Tarsus Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Tarım ve Doğa Koruma ekiplerince aralıksız sürdürülen denetimlere ve tutulan olumlu raporlara rağmen yapılan bu çıkış, kamuoyunda “devlet kurumlarını yıpratma çabası” olarak değerlendirildi.
“SEÇİM ÖNCESİ OY DEVŞİRME ÇABASI MI?”
Bakımevinin ev sahibi konumundaki Tarsus Belediyesi ve denetim yetkisini elinde bulunduran Tarsus Kaymakamlığı’nın hedef alınması, Mersin baro kulislerinde de geniş yankı buldu.
Yaklaşan baro seçimleri öncesinde Baro Başkanı Gazi Özdemir’in, kamu kurumlarını ve belediyeyi asılsız iddialarla hedef göstererek algı oluşturmaya çalıştığı ve bu hamlenin “seçim öncesi oy devşirme stratejisi” olabileceği ileri sürülüyor.
Kamuoyu ve baro mensupları, düzenli denetimlerden geçen bir tesis üzerinden yürütülen bu iddiaların ve oluşturulmak istenen spekülasyonların netleşmesini bekliyor.