Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… BAŞSAVCILIK VAHAP SEÇER’İN İFADESİNİ ALDI! SEÇER TÜM SUÇU BÜROKRATLARINA ATTI!

admin | 03 Ocak 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İşçi kıyımıyla 4 bin 500’e yakın işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden ettiği mahkeme kararlarıyla ispatlanan CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açılan soruşturma kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığında ifade vermesi kamuoyuna bomba gibi düştü. CHP’li Seçer’in ifadesinde toplu işten çıkarmalar için talimat vermediğini söylediği öğrenildi.

Göreve geldiği günden bu yana hizmet etmek yerine ittifak ortağı HDP’ye kadro açmak için önceki dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakar kökenli işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden eden CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yönetimi hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmen soruşturma başlatıldı.

“ÇOK GİZLİ” KAYITLI YAZIŞMALAR SAVCILIĞIN ELİNDE… BOMBA GELİŞME…

Savcılık CHP’li Seçer’in “çok gizli” kaydıyla yaptırdığı yazışmalar sonucu yüzlerce işçiyi işten attığını belirlediği ileri sürüldü.

SEÇER SUÇLAMALARI REDDETTİ

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açılan soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı kaydedildi. Seçer’in Başsavcı Tolgahan Öztoprak’a ifade verdiği, ifadesinde de yaklaşık 4 bin 500 işçiyi haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkardığı mahkeme kararıyla ispatlanmasına rağmen hakkındaki suçlamaları reddettiği öne sürüldü.

ŞOK…ŞOK…ŞOK… SUÇU DAİRE BAŞKANLARINA ATTI

Toplu işten çıkarma yönünde talimat vermediğini öne süren Vahap Seçer’in işten çıkarmaları kendinin değil daire başkanlarının yaptığını iddia ederek, tüm suçlamaları bürokratlara atması da şok yarattı.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEKİ İŞÇİ KIYIMLARIYLA İLGİLİ İLK BÜYÜK SORUŞTURMA MERSİN’DE AÇILDI

Seçer hakkında yürütülen Savcılık soruşturması hakkındaki detayları bugünkü köşesine taşıyan Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu, işçi kıyımıyla ilgili ilk büyük soruşturmanın Mersin’de açıldığını söyledi.

Ramoğlu, “Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak işçileri sokağa döken HDP işbirlikçilerine hesap sormaya başladı. Savcıya ifade veren Vahap Seçer korkudan suçunu inkara kalktı ve “Toplu İşten çıkarma yönünde talimat vermedim” dedi. İfadesi alınan Başkan Vahap Seçer işten çıkarmaları kendinin değil daire başkanlarının yaptığını iddia etti. HDP kadrolarına yer açmak için işlerine son verilen işçiler de ifade veriyor. Darısı diğer CHP’li diğer belediyelerin başına…” diye yazdı.

TAZMİNATLARI DA ÖDENMEDİ

CHP’li belediye başkanlarının işçi kıyımları için “bankamatikçiydiler” dediğini hatırlatan Ramoğlu, “Vahap Seçer savcıya böyle diyemedi ama. Oysa Seçer’in ilk işi ortağı HDP’ye yer açmak için muhafazakâr işçileri hukuksuz bir şekilde işten atmak oldu. İşçiler, atılan iftira yüzünden işsizlik maaşı alamadı. Vahap efendi işçilere tazminatlarını ödemedi. Herif 4 bin 500’e yakın işçiyi acayip mağdur etti. Şimdi hangi yüzle seçime girmeye hazırlanıyor?” dedi.

MÜFETTİŞ RAPORLARI SAVCILIK DOSYASINA GİRDİ

Müfettişlerin de yapığı incelemelerde işçilerin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığına ilişkin raporlama yaptığına dikkat çeken Ersin Ramoğlu, şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanlığı müfettişleri yaptıkları incelemede işçilerin haksız ve hukuksuz atıldığını belirledi. Ve 29.11.2021 tarih ve 2021/331 Sayılı yazıyla sorumlular hakkında soruşturma izni verdi. Vahap Seçer’in avukatları karara Danıştay’da itiraz etti. Danıştay 1.Dairesi de 2023/126 Esas ve 382 sayılı kararı ile itirazı reddetti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı haklarında soruşturma izni verilen, Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Sekreter vekili Olcay Tok ve birçok daire başkanı hakkında soruşturma açtı. Başkan danışmanı Ertan Liman’ın daire başkanlarıyla yaptığı toplantı üzerine listeler hazırlandığı belirlendi.”

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle