Hoşgeldiniz  

MÜFETTİŞ İSTEDİ, KIYIMA UĞRAYAN İŞÇİLER İFADEYE ÇAĞIRILDI! CHP’Lİ SEÇER YÖNETİMİNDEN KAMU ZARARININ HESABI YARGI YOLUYLA SORULACAK… BOMBA ÖTESİ GELİŞME!

admin | 28 Aralık 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sayıştay, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer döneminde haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerin davayı kazanmasının ardından hak ettikleri tazminatlarla oluşan kamu zararı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne dava açıyor. İşten çıkarılan ve davayı kazanan binlerce işçinin, müfettişlerin talebiyle bilgisine başvurulmak üzere karakola çağrılmasının açılacak olan dava için iddianamenin hazırlık aşaması olduğu öne sürüldü. İşçilere Emniyette ne sorulduğuna da Sansasyonel Haber ulaştı.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve gelir gelmez ittifak ortağı HDP’ye kadro açmak için binlerce milliyetçi/muhafazakâr kökenli işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden etmişti. İftiralarla işlerini kaybeden işçiler, kurum tarafından atılan iftira nedeniyle işsizlik maaşı alamamış, Seçer’li yönetim işçilere hak ettikleri tazminatı da vermeyince 4 bin 500’e yakın işçi mağdur olmuştu.

İşçilerin açtığı davayı kazanmasının ardından ödenecek tazminatlar ve mahkeme masrafları Sayıştay raporunda da yer almış, oluşan kamu zararı nedeniyle Büyükşehir yönetimine uyarı verilmişti.

Yaklaşık 4 bin 500 işçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığı mahkeme kararıyla da tescillenince Sayıştay harekete geçti ve CHP’li Vahap Seçer’li Mersin Büyükşehir yönetimine oluşan kamu zararı nedeniyle dava açmak için düğmeye bastı.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılının Ekim ayında kamu zararı nedeniyle Seçer’e soruşturma iznini vermesinin ardından flaş gelişme yaşandı. Geçtiğimiz gün Sansasyonel Haber’in kamuoyuna duyurduğu savcılığın iddianame dosyasını hazırlamaya başladığı iddiası sadece Mersin’de değil, CHP’li yönetim mağduru bir çok belediyede büyük yankı uyandırdı.

MÜFETTİŞ İSTEDİ, EMNİYET ÇAĞIRDI: BOMBA İDDİA!

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından milliyetçi/muhafazakar oldukları gerekçesiyle HDP kadrolarına yer açmak için iftiralara uğrayarak işlerini kaybeden işçiler için Emniyet’te açılacak yeni davanın iddianamesinde yer almak üzere yeni ifade tutanakları açıldığı bilgisine ulaşan Sansasyonel Haber, bazı işçilere ulaştı.   

Hak ettikleri tazminat nedeniyle CHP’li yönetim tarafından büyük borca sürüklendiğini öne süren bazı işçiler, ifade verdiklerini doğruladı.

Müfettişlerin talebiyle bilgi verdiklerini aktaran bazı işçiler, “Bizi Emniyet’ten aradılar. İsmimizin listede olduğunu söylediler. Büyükşehir Belediyesindeki işten çıkarılmamız ve tazminatlarla ilgili bilgi almak üzere bizi davet ettiklerini ifade ettiler. Biz de Emniyet’e gittik. Bayağı uzun bir liste var. Kıyıma uğrayan ve davayı kazanan birçok arkadaşımız da oradaydı. Bize bazı sorular sordular, biz de cevapladık” şeklinde görüş belirttiler.

İŞÇİLERE NE SORULDU?

Emniyet’te kendilerine işten çıkarılma süreciyle ilgili sorular sorulduğunu ifade eden Seçer mağduru işçiler, “İfadelerimiz alındı. Bize ‘Ne zaman çıkarıldınız, hangi sebeple çıkarıldınız, size yöneltilen suçlama neydi, bu suçlamayla ilgili tutanak tutuldu mu?’ soruları soruldu. Bize tutanak tutulmadı, bazı arkadaşlarımıza tutanak tutulmuş ama imzaları yok o arkadaşlarımızın. Sahte imzalar var, sahte ifadeler var. Onları dahi söyledik. Zaten bunları mahkemede de söylemiştik, o şekilde işe iade ve tazminat hakkı kazandık ama ne işe geri alındık ne de ödeme yapıldı” dedi.

İşçilerin ifadelerinin tamamlamalarının ardından kamu zararına ilişkin dava sürecinin başlayacağı iddiası CHP mağduru bir çok il belediyesinde büyük ses getirdi.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle