Hoşgeldiniz  

BOMBAYA GEL BOMBAYA… BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİANAME HAZIRLANIYOR; SEÇER’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E KAMU ZARARI DAVASI YOLDA!

admin | 26 Aralık 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sayıştay, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer döneminde haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerin davayı kazanmasının ardından hak ettikleri tazminatlarla oluşan kamu zararı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne dava açıyor. İşten çıkarılan ve davayı kazanan binlerce işçinin, bilgisine başvurulmak üzere karakola çağrılmasının açılacak olan dava için iddianame hazırlık aşaması olduğu öne sürüldü.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve gelir gelmez ittifak ortağı HDP’ye kadro açmak için binlerce milliyetçi/muhafazakâr kökenli işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden etmişti. İftiralarla işlerini kaybeden işçiler, kurum tarafından atılan iftira nedeniyle işsizlik maaşı alamamış, Seçer’li yönetim işçilere hak ettikleri tazminatı da vermeyince 4 bin 500’e yakın işçi mağdur olmuştu.

MAHKEME “İŞE BAŞLAT, TAZMİNATLARI ÖDE” DEDİ, CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR SALLAMADI!

İşçilerin açtıkları davalar da sonuçlanmaya başladı. İşe iade ve tazminat hakkı kazanan işçiler, CHP’li yönetim tarafından işe başlatılmadı üstüne üstlük yargı kararına rağmen tazminatları ödenmedi.

İŞÇİLER ALACAKLARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’İ İCRAYA VERMEYE BAŞLADI!

Hak ettikleri alacakları alamayan işçiler de tahsilat için Büyükşehir’i icraya vermeye başlamıştı. Taşınır taşınmaz mallarına temlik koyduran işçiler alacakları için satış kararını beklerken, Sayıştay’dan gelen bomba haber Mersin kamuoyunu salladı.  

FLAŞ İDDİA: SAYIŞTAY DAVA AÇIYOR! GEREKÇE; SEÇER’İN BÜYÜKŞEHİR’E VERDİĞİ MİLYONLARCA LİRALIK KAMU ZARARI!

İşçilerin açtığı davayı kazanmasının ardından ödenecek tazminatlar ve mahkeme masrafları Sayıştay raporunda da yer almış, oluşan kamu zararı nedeniyle Büyükşehir yönetimine uyarı verilmişti.

Yaklaşık 4 bin 500 işçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığı mahkeme kararıyla da tescillenince Sayıştay harekete geçti ve CHP’li Vahap Seçer’li Mersin Büyükşehir yönetimine oluşan kamu zararı nedeniyle dava açmak için düğmeye bastı.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılının Ekim ayında kamu zararı nedeniyle Seçer’e soruşturma iznini vermişti.

Bu kapsamda savcılığın iddianame dosyasını hazırlamaya başladığı öne sürüldü. Hatta bazı işçilerin ifadeye çağrıldığı iddiası kulisleri salladı.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBAYA GEL BOMBAYA… BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİANAME HAZIRLANIYOR; SEÇER’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E KAMU ZARARI DAVASI YOLDA! için 1 yorum

  1. […] BOMBAYA GEL BOMBAYA… BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİANAME HAZIRLANIYOR; SEÇER’Lİ BÜYÜKŞEHİR… Sayıştay, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Se… […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle