Gündem
CHP’Lİ SEÇER, KOCAMAZ’IN B.ŞEHİR’DEKİ USULSÜZLÜK İDDİALARINI İÇEREN SORULARINA HALA YANIT VEREMEDİ! ŞAŞIRDIK MI?..
Geçtiğimiz gün İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, CHP’li Seçer yönetimindeki büyükşehirdeki usulsüzlükleri ile ilgili skandal iddiaları tek tek Vahap Seçer’e sormuştu. Burhanettin Kocamaz’ın gündeme taşıdığı skandal usulsüzlüklere cevap vermek yerine beslediği trolleri sosyal medya üzerinden Kocamaz’a saldırtmayı tercih eden Seçer’e, Kocamaz’dan yeni uyarı geldi: “Belediyede yaptığınız yanlışlar ve yapılan şaibeli işlerle ilgili sana sorular soruyorum! Ancak sen bu sorulara cevap vermek yerine, yakınlarını işe aldığın ve bir şekilde maaşa bağladığın kişileri bana saldırtarak cevap verdiğini sanıyorsun! Oysa benim muhatabım sensin! Kaçak güreşme! Kirli işlerinizin üzerini bu şekilde örtemezsin!”

Geçtiğimiz günlerde Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 5 yıllık CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki skandal usulsüzlükleri tek tek sıralamıştı. CHP’li Seçer’in bu 5 yıllık dönemde başarısızlığını örtmek için kendisine iftira attığını söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Seçer dönemi skandallarını hatırlatarak, yanıt vermesini istemişti.
KOCAMAZ’IN SEÇER’E YÖNELTTİĞİ VE YANIT BEKLEDİĞİ O SORULAR BU LİNKTE:

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ın sorularına ise sessiz kaldı. Yetkili olarak cevap vermesi gereken Vahap Seçer, sessiz kalmakla kalmadı; Büyükşehir tarafından beslenen trolleri sosyal medya üzerinden yalan yanlış bilgiler yaydırılması için Kocamaz’ı hedef almaları hususunda yönlendirdi.
KOCAMAZ: “HEM KENDİNİ REZİL ETTİN HEM DE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZORA SOKTUN!”
Akşam saatlerinde CHP’li Seçer’e bir kez daha yanıt vermesi çağrısında bulunan Burhanettin Kocamaz, “Bugüne kadar, her Meclis Toplantısında önünü ardını düşünmeden, geçmiş yönetime desteksiz attığın iftiralar ve söylediğin yalanlarla saldırıp durdun! Ben de zaman zaman o yalan ve iftiralarına aralıklarla cevaplar verdim. Söylediklerinin tümü yalan ve iftiralardan ibaretti! Benim söylediklerime cevap veremedin! Israrla iftira atmaya, yalan söylemeye devam ettin! Aklınca Burhanettin Kocamaz’a zarar vereceğini düşünerek birlikte çalıştığımız arkadaşları uydurma tutanaklarla Mahkemeye verdin! Ancak Bağımsız Türk Adaleti tarafından verilen kararlarla, yaptığın tezviratlarla kaldın, suçlamaların boşa çıktı, hüsrana uğradın! Hem kendini rezil ettin hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni zora soktun! Yakında ödenecek olan, sana göre o çok liyakatli(!) bürokratlarınla tazminat, gecikme faizi ve manevi tazminatlarla Belediyeye verdiğiniz zararlar ortaya çıkacak!” dedi.
BOMBA… “YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜKLERİN YAPILMADIĞINI SÖYLE! AMA ONU DİYEMEZSİN! ÇÜNKÜ YAPILAN YANLIŞLARI, YAPILAN PİSLİKLERİ SEN DE BİLİYORSUN!”
Sorduğu sorulara hâlâ bir yanıt alamadığını ifade eden Burhanettin Kocamaz, “Sayın Seçer, Belediyede yaptığınız yanlışlar ve yapılan şaibeli işlerle ilgili sana sorular soruyorum! Ancak sen bu sorulara cevap vermek yerine, yakınlarını işe aldığın ve bir şekilde maaşa bağladığın kişileri bana saldırtarak cevap verdiğini sanıyorsun! Oysa benim muhatabım sensin! Kaçak güreşme! Birilerini üzerime saldırtarak bir sonuç alamazsın! Kirli işlerinizin üzerini bu şekilde örtemezsin! Hodri meydan! Kendine güveniyorsan çık karşıma ve yazdıklarıma yalan de! Yaptığınız yolsuzluk ve usulsüzlüklerin yapılmadığını söyle! Ama onu diyemezsin! Çünkü yapılan yanlışları, yapılan pislikleri sen de biliyorsun!” diye konuştu.
“ATTIĞIN İFTİRALAR İÇİN BENDEN VE BİZİM DÖNEMİN BÜROKRATLARINDAN HALKIN HUZURUNDA ÖZÜR DİLE!”
Burhanettin Kocamaz şöyle devam etti:
“Bugüne kadar bize attığın iftiralar için halkın huzurunda benden ve bizim dönemde görev yapan bürokratlardan özür dile! Özür dile ki ben de sana bir daha “Cevap ver Vahap Seçer” demeyeyim! Yazdıklarımın, söylediklerimin hepsi gerçek! Bunu sen de biliyorsun! Kendine güvenin varsa halka açık bir toplantıda ya da bir TV Programında bu konuları ve sorduğum soruları yüz yüze tartışalım!
Yapılan yanlışları ve attığın iftiraları ve benim soracağım sorulara vereceğin cevabı tüm Mersin Halkı canlı olarak duyup izlesin!
Bir kez daha söylüyorum! Besleyerek üzerime saldırttığın adamlarını dizginle! Onlar kraldan fazla kralcı olduklarından modası geçmiş ve kokuşmuş sakızları çiğniyor, tedavülden kalkmış dedikodularla beni yıpratacaklarını zannediyorlar! Onlar hala her kuşun etinin yenmeyeceğini öğrenememişler!
Bu kadar açık söylüyorum! Benim geçmişimi kulaktan dolma dedikodularla saldırmaktan ziyade Belediye Başkanı olmadan önceki hayatımı, yaptığım işleri ve ticari hayatımı hatta özel hayatımı dahi incelesinler! 25 yıllık Belediyecilik dönemimi incelesinler! Aldığım ulusal ve uluslararası ödüllere baksınlar!
“5 YILDIR O MAKAMDA SEN OTURUYORSUN! BİR YANLIŞLIK, BİR YOLSUZLUK VARSA, DAHA ÖNCE YAPTIĞIN GİBİ NEDEN MAHKEMEYE VERMEDİN?”
Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı iken yapılan tüm hizmetlerin kayıtları, evrakları hala elinizde! Yani Belediyede! 5 yıldır da o makamda sen oturuyorsun! Bir yanlışlık, bir yolsuzluk varsa, daha önce yaptığın gibi neden mahkemeye vermedin?
SEÇER, BELEDİYEYİ KOCAMAZ DÖNEMİNDEN NE KADAR BORÇLA DEVRALDI? RAKAMLARI SÜREKLİ ŞİŞİRMİŞLER!
Beslemelerine söyle seni yalamasınlar! Çünkü elimizde daha önce sizin abartarak açıkladığınız 1.8 milyar borç devraldık deyip de, daha sonra 2,1 milyara çıkardığınız rakamlarla ilgili kayıtlar var! Besledikleriniz devraldığınız borcu, ha bire yükselterek 3,6 milyar diye açıklıyorlar! Bu rakamları gübre atıp suladınız mı da her defasında borç rakamını artırıyorsunuz?
Sayın Vahap Seçer; Unutma ki, kimsenin ahı kimsede kalmaz! Herkes ettiğini çeker! Hiç kimse de birilerine yaşattıklarını yaşamadan bu dünyadan gitmez! Sen de ettiğini çekeceksin!
KOCAMAZ, DEM PARTİ-SEÇER İTTİFAKI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ!
Sırf o koltukta kalabilmek adına kimlerle beraber yol yürüdüğünü, DEM’lenerek kimlere ne gibi tavizler verdiğini Mersin’de herkes biliyor! Bu kentin sinir uçlarıyla oynayarak belki bir kez daha başkan olabilirsin, istemeyiz ama Allah korusun bu kentin huzuru bozulduğu zaman, bunun hesabını veremezsin!
Zira Devlet bazı şeyleri yarına bıraksa da Allah kimsenin yanına bırakmaz! Bizim Türkiye Cumhuriyeti hüviyeti taşıyan, ülkesini seven, Şanlı Al bayrağımızın altında yaşamaktan onur duyan, bölücülük yapmayan Kürt vatandaşlarımızla hiçbir problemimiz yok! Hepsinin başımızın üzerinde yeri var! Ancak bölücü terör örgütü ve yandaşlarıyla sonuna kadar mücadele etmek Şehitlerimize karşı bir sorumluluğumuz ve boyun borcumuzdur!
Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları kimseye böldürmeye de niyetimiz yok! Bu Aziz Milleti ve bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenlere o fırsatı asla vermeyeceğiz! Herkes haddini bilmeli, ayağını denk almalı ve hareketlerine dikkat etmelidir! Hele de bir kentin yöneticisi ise!”
Gündem
GÜNÜN BOMBA İDDİASI: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CEZAEVİNDEN Mİ YÖNETİLİYOR? BAŞKAN VEKİLLİĞİ KOLTUĞU SADECE GÖLGELİK Mİ?
Mersin’deki operasyonlar kapsamında tutuklanarak Tarsus Cezaevi’ne konulan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ev hapsi girişimleri sonuçsuz kalırken; cezaevinden yayımladığı mesajlarla belediyeyi yönetmeyi sürdürdüğü ve kulislerde “vekil koltuğunun sembolik kaldığı” iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonlar ve akabinde gerçekleşen tutuklamalar, kentin siyaset gündemini sarsmaya devam ediyor.
Operasyonlar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer tutuklanarak Tarsus Cezaevi’ne gönderilmişti.
Geçtiğimiz hafta yaşanan yeni bir gelişmeyle, tutuklu isimlerin birçoğu Tarsus’tan Adana, Kahramanmaraş ve Ereğli’deki cezaevlerine nakledilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus Cezaevi’nde bırakıldı.
Kulislerdeki iddialara göre Seçer’in bu durumdan memnun olduğu ve adeta cezaevinden ayrılmamak için direndiği öne sürülüyor.
“TARSUS CEZAEVİ’Nİ TÜRBEYE ÇEVİRDİ” İDDİASI
Hakkında ortaya atılan iddialara göre Vahap Seçer’in, Tarsus Cezaevi’nden ayrılmamak için çeşitli yollara başvurduğu öne sürülüyor.
Sağlık raporları alarak durumunun iyi olmadığını savunan Seçer’in ev hapsi talebinde bulunduğu, ancak ilk incelemelerde bu başvuruların kabul görmediği iddia ediliyor. Mahkemeye yapılan ev hapsi ret kararlarının ardından yeni başvurularla başka cezaevlerine sevkini engellemeye çalıştığı iddia edilen Seçer’in, neredeyse gününün tamamını avukat görüş odasında geçirdiği kaydediliyor.
Ayrıca yayımlanan videolu ve mektuplu paylaşımlarla “Belediyeyi ben yönetiyorum, buradayım” algısı yaratılmaya çalışıldığı da konuşulan başlıklar arasında yer alıyor.
VEKİL KOLTUĞU TARTIŞMASI: BAŞKAN VEKİLLİĞİ BOŞ MU BIRAKILDI?
Belediye kulislerinde en çok seslendirilen konulardan biri de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim mekanizması.
İddialara göre, vekaleten koltukta oturan ismin tamamen sembolik olduğu, Vahap Seçer’in cezaevinden dahi belediye üzerindeki kontrolünü bırakmadığı ve alınan kararlarda tek söz sahibi olmaya devam ettiği iddia ediliyor. Belediye içinden yükselen seslere göre, vekil ismin kendi başına bir fikir dahi geliştiremediği, tüm talimatların Tarsus Cezaevi’nden verildiği kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin cezaevi gölgesinde nasıl yönetildiği ve bu iddiaların hukuki boyutta nasıl karşılık bulacağı önümüzdeki günlerde de kentin ana gündemi olmaya devam edecek.

Ekonomi
İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ, ZEYTİN ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI: “ÜRETMEK DEĞİL EKMEMEK DAHA KÂRLI HÂLE GELDİ!”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda zeytin üreticilerinin yaşadığı büyük ekonomik krizi kürsüye taşıdı. Özellikle Mersin’de zeytinyağı fiyatlarının 3 yıl önceki seviyelere gerilediğine dikkat çeken Kocamaz, artan maliyetler ve tükenen umutlar nedeniyle üreticinin adeta iflasın eşiğine geldiğini vurguladı.

Türkiye genelinde tarım sektöründe yaşanan maliyet krizi derinleşirken, sesler TBMM kürsüsünden yükselmeye devam ediyor.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sert ve çarpıcı konuşmayla zeytin üreticilerinin dertlerini gündeme taşıdı.
Konuşmasında özellikle Mersin ve ilçelerindeki tarımsal çöküşe dikkat çeken Kocamaz, iktidarın tarım politikalarını sert bir dille eleştirdi.
MERSİN’DE ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 3 YIL ÖNCESİNE GERİLEDİ
Ülke genelinde zeytin hasadının yüksek rekolte nedeniyle bereketli geçmesine rağmen, bu bereketin üreticinin cebine yansımadığını belirten Burhanettin Kocamaz, Mersin’deki tablonun vahametini rakamlarla gözler önüne serdi.
Mut, Tarsus, Silifke ve Erdemli gibi Mersin’in tarım üssü olan ilçelerinde üreticilerin büyük bir çıkmazda olduğunu ifade eden Kocamaz, şu çarpıcı verileri paylaştı:
“Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre; Eylül 2025’te kilogramı 231 TL 85 kuruş olan zeytinyağının üretici fiyatı, Eylül 2026’da 271 TL 87 kuruşa yükseldi.
Ancak Mersin’de zeytinyağının litresi 200 liraya kadar düşerek tam 3 yıl önceki fiyatlara geriledi.
Sadece bir yılda mazotun litre fiyatı %70’in üzerinde artarak 95 lira 84 kuruşa ulaştı; gübre, elektrik, işçilik ve nakliye maliyetleri üreticinin sırtındaki yükü katladı.”
“TARLA FİYATLARI 2 MİLYONDAN 200 BİN LİRAYA DÜŞTÜ”
Üreticinin elinden çıkan ürün ile marketteki tüketici fiyatı arasındaki uçuruma dikkat çeken İYİ Partili Kocamaz, aradaki kazancın üreticiye değil aracı ve tedarik zincirine gittiğini söyledi.
Mersin’deki ekonomik çöküşün tarım arazilerine de doğrudan yansıdığını belirten İYİ Partili Kocamaz, “Geçmişte dekarı 2 milyon liradan satılan tarlalar bugün Mersin’de 200 bin liraya bile alıcı bulamıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki bazı ürünlerde ekip dikmemek, üretmekten daha kârlı hale geliyor” diyerek çiftçinin umudunun tükendiğini ifade etti.
“ÜRETİCİ MALİYETİNİN ALTINDA SATMAYA MECBUR BIRAKILMAMALI”
Konuşmasının sonunda iktidara acil eylem çağrısında bulunan Burhanettin Kocamaz, TARİŞ gibi tarım satış kooperatiflerinin alım kapasitesi ve finansman imkânlarının derhâl güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Zeytin üreticisine yeterli ve zamanında destek verilmesini, mazot ile gübre maliyetlerinin düşürülmesini talep eden Kocamaz, alım fiyatlarının mutlaka üretim maliyetleri dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Gündem
KİMSE BEKLEMİYORDU! YENİ PARTİLİ TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ SAYIŞTAY RAPORUNU KENDİ GÜNDEME GETİRDİ, NE SORULDUYSA BELGESİYLE YANITLADI!
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediye meclis toplantısında Sayıştay denetim raporunu gündeme getirerek muhalefetin yönelttiği eleştirilere belgeler üzerinden yanıt verdi. Birçok belediyede yuvarlak ifadeler ve siyasi söylemlerle geçiştirilen rapor maddelerini tek tek meclis okutup, belgelerle yanıtlayan YENİ Partili Ali Boltaç, meclisteki özgüvenli tavrıyla dikkat çekti.

Tarsus Belediye Meclisi’nin son oturumunda, Türkiye’deki yerel yönetimlerde örneğine az rastlanan bir denetim ve şeffaflık süreci yaşandı.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Sayıştay denetim raporunu bizzat meclis gündemine taşıyarak raporda yer alan uyarıları ve muhalefetin eleştirilerini belgeleriyle kamuoyunun bilgisine sundu.
EZBER BOZAN AÇIKLIK
Genel kabul gören belediyecilik uygulamalarında Sayıştay raporları gündeme geldiğinde sürecin daha genel, muğlak ifadeler ve siyasi değerlendirmelerle yürütülmesine karşın; Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç farklı bir yöntem izledi.
Rapordaki bulgu ve değerlendirmeleri tek tek meclis üyelerine okutan Boltaç, eleştirilen her bir maddeye ilişkin kurum kayıtlarını ve resmi belgeleri ortaya koydu.
SÖZLÜ SAVUNMA YERİNE RESMİ BELGE
Toplantı süresince muhalefet kanadından gelen soruları sözlü açıklamalarla savuşturmak yerine somut belgelerle yanıtlayan Boltaç, kamuoyunda sıkça tartışılan hesap verilebilirlik ilkesini meclis zemininde uyguladı.
Geri adım atmayan ve kendinden emin bir tutum sergileyen Boltaç’ın bu yaklaşımı, meclis üyeleri ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edildi.
YEREL YÖNETİMLERDE ŞEFFAFLIK STANDARDI
Mali ve idari denetim raporlarının meclis gündemlerinde yüzeysel değerlendirmelerle kapatılması alışkanlığına kıyasla; Tarsus’ta uygulanan bu yöntem, belediye yönetimlerinde şeffaflık ve denetlenebilirlik açısından yeni bir tablo ortaya koydu.
Sayıştay raporundaki tespitlerin gereğinin yapılması kadar, bu tespitlerin kamuoyu önünde açıkça tartışılmasının önemine vurgu yapıldı.
-
Ekonomi2 ay önceYOK BÖYLE OPERASYON, YOK BÖYLE İDDİALAR! MERSİN’DE HAL VURGUNU BOMBASI: SORUŞTURMA DOSYASINDAKİ 41 DEV TEDARİKÇİDEN 8’İ MERSİN FİRMASI! MTSO BAŞKANI HAKAN SEFA ÇAKIR DA GÖZALTINA ALINDI!
-
Gündem1 ay önceMERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE TAM LİSTE AÇIKLANDI: 15 TUTUKLAMA, 19 ADLİ KONTROL, 1 FİRAR!
-
Dünya4 hafta önceÇEVRE KORUMA’DAN SONRA ÖZEL KALEM’DE DE HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ! SANSASYONEL HABER “KRAL ÇIPLAK” DEMİŞTİ! PARAVAN ŞİRKETLERDEN 30 MİLYONLUK REKLAMA, BABASININ MÜLKÜNE BELEDİYE EKİBİNDEN KARA PARA OPERASYONUNA… DOĞUKAN UYAN DOSYASI…
-
Dünya4 hafta önceGÜNÜN BOMBA SORUSU: İTİRAFÇI OLMAK OLCAY TOK’U AKLAMAYA YETER Mİ? SANSASYONEL HABER ARŞİVİNİ TEK TEK AÇIYOR!
-
Dünya4 hafta önceGECENİN BOMBASI… DÜŞTÜLER BİRBİRLERİNE! VAHAP SEÇER CEZAEVİNDEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU! ŞOK AÇIKLAMA: GÖREVE KENDİ GETİRDİĞİ 1 NUMARALI BÜROKRAT OLCAY TOK’UN İTİRAFÇILIĞINI DOĞRULADI!
-
Gündem3 ay önceTBMM’DE KABUL EDİLEN KANUN TEKLİFİNE İYİ PARTİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN SERT ELEŞTİRİ: “KOSKOCA DEVLETİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE EŞİTLEYENLERİ YÜCE TÜRK MİLLETİNİN VİCDANINA BIRAKIYORUM!”
-
Dünya4 hafta önceSANSASYONEL HABER YAZDI, TAKİP ETTİ, HAKLI ÇIKTI! ADRESE TESLİM İHALELER, FAHİŞ FİYATLAR… MERSİN BÜYÜKŞEHİR OPERASYONUNDA VAHAP SEÇER VE ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANI BÜLENT HALİSDEMİR TUTUKLANDI
-
Dünya1 ay önceBOMBA ÖTESİ OLAY! MERSİN BÜYÜKŞEHİR SORUŞTURMASINDA “1 NUMARALI BÜROKRAT” İTİRAFÇI OLDU! BOMBANIN PİMİNİ MERSİN GENEL SEKRETERİ ÇEKTİ! RÜŞVET ÇARKI, PARAVAN ŞİRKETLER, KOMİSYON PAZARLIKLARI VE VAHAP SEÇER HAKKINDAKİ ŞOK İDDİALAR DOSYAYI PATLATTI!
