Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’DAN SEÇER’E BELEDİYEDEKİ USULSÜZLÜKLERLE İLGİLİ SORU BOMBARDIMANI: “KONUŞSANA VAHAP SEÇER!”

admin | 11 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi, ülke kamuoyunda skandal boyuttaki usulsüzlüklerle yer aldı. CHP’li Seçer’e Büyükşehir’deki usulsüzlükleri tek tek sıralayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Cevap verecek yüzün kaldıysa, sorularıma verebileceğin haklı ve doğru bir cevabın varsa! Cevap ver! Ya da yazdıklarım gerçek dışı ise yalan de. Ben buradan Devletin yetkili organlarını, bu iddiaları bizzat incelemek üzere göreve davet ediyorum! Zira tüyü bitmedik yetimin haklarını korumak, vatanını ve milletini seven her insanın boynunun borcudur!” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP’li Vahap Seçer döneminde hep usulsüz işlerle anıldı. 4 bin 500’ü aşkın milliyetçi/muhafazakar kökenli işçiyi, haksız ve hukuksuz bir şekilde sırf ittifak yaptığı HDP/DEM kadrolarına yer açmak için işten çıkartan CHP’li Seçer, ihalelerdeki yolsuzluk iddialarıyla da gündem oldu.

Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Seçer dönemi usulsüzlüklerini tek tek sıralayarak, Seçer’den açıklama istedi. Kocamaz, “Ne yapalım, keşke hep iyi şeyler yapmış olsaydı da teşekkür etseydik! Keşke hiç yanlış yapmamış olsaydı da yazmasaydık!

Keşke daha az yanlış yapsaydı da daha az yazsaydık! Ya da bu günleri düşünerek her Meclis toplantısında bize saldırmasaydı da hiç yazmasaydık! Bu nedenle beni mazur göreceğinize inanıyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. Cevap verecek yüzün kaldıysa, sorularıma verebileceğin haklı ve doğru bir cevabın varsa! Cevap ver! Ya da yazdıklarım gerçek dışı ise yalan de!” diyerek sorularını sıraladı.

Burhanettin Kocamaz’ın açıkladığı o skandal boyuttaki Seçer’in o uygulamaları:

AKARYAKIT İHALESİNDEKİ “KIRIM ORANI” YALANI

1-Mecliste Akaryakıtı % 22 kırımla aldık dedin! Geçmiş yönetimi suçladın! Bu söylemin fos çıktı!

%6.28 kırımla aldığın ortaya çıktı! Yani Meclis Üyelerine ve Mersin Halkına yalan söyledin!

Yalanın ortaya çıktığı halde bir özür bile dilemedin! Bu davranışından dolayı hiç mi utanmadın!

2-Bizim bedel ödeyerek kurduğumuz “Araç Takip Sistemi’’ni rafa kaldırdın! Akaryakıtı pompadan değil de depodan aldırıyor ve akaryakıtın kontrolsüz kullanımına çanak tutuyorsun! Burada amacın ne?

Senin amacının ne olduğunu biz gayet iyi biliyoruz da sen bunu bir de Mersin Halkına açıkla!

“KİRALADIĞIN ARAÇLARDA PARTİLİLERİN DAHA RAHAT KULLANSIN DİYE Mİ LOGO KULLANMIYORSUN?”

3-Göreve geldiğinde billboardlarda MESKİ’deki Mersin geneli için kiralamış iş makinesi, kamyon ve binek aracı olarak toplam 264 olan araç sayısını 228’e düşürerek, 3.2 milyon tasarruf yaptık diyerek hava attın! Bir yıl sonra 280 araç için ihaleye çıktın! Şu anda da aynı işler için 360’a yakın araç kiralayarak, yine senin ifadenle MESKİ’yi zarara uğratıyorsun!

Biz, kiralık araç sayısını ne için artırdın, bunun nedenini biliyoruz da nedenini Mersin Halkına yüreğin yetiyorsa sen açıkla! Buradaki amacın ne? Mersin Halkı da öğrensin!

4-Şu anda MESKİ ve Büyükşehir’de kaç adet kiralık araç var? Bunların sınıflandırması ne? Binek araçlardan kaç tanesini parti yöneticilerine tahsis ettin? Akaryakıtı Belediye ya da MESKİ’den sağlanarak araçlar kimler tarafından kullanılıyor?

Kiralanan araçlar doğal olarak sivil plakalı. Peki kiralanan bu araçların Belediye tarafından kiralandığını vatandaş nereden bilecek? Bu araçların bir kısmının kapısında neden Belediye ya da MESKİ logosu yok? Bu durumun istismara açık bir konu olduğunu hiç mi akıl edemediniz? Yoksa bilinçli olarak partililer araçları rahat kullansın diyerek mi araçların kapılarına logo yapıştırmıyorsunuz?

MEZBAHALARIN DURUMU…

5-2014 yılında Mersin genelinde standarda uygun ve ruhsatlı sadece Tarsus’ta bizim yaptığımız Mezbaha vardı! Bizim vatandaşlarımız hijyen ortamında, veterinerlerimiz tarafından kontrollü ve sağlıklı hayvanların etlerinden faydalansın diyerek yapıp hizmete soktuğumuz, Tarsus’tan sonra Mersin genelinde sıfırdan yapıp ya da tamamlayıp da hizmete aldığımız, Yakaköy(Biz göreve geldiğimizde inşaat halindeydi, biz tamamladık), Silifke, Mut ve Anamur ile rehabilite ettiğimiz Gülnar ve Çamlıyayla mezbahanelerini neden özelleştirerek kiraya verdiniz? Bu mezbahalarda hijyen ve sağlıklı hayvanların kesilmesi konusunda ne gibi tedbirler aldınız? Ne gibi kontroller yapıyorsunuz?

KAMUOYUNU SALLAYAN 200 MİLYON’LUK SİNEK İLACI İHALESİ… BOMBA…

6-Sinek ilacı ihalesi ile ilgili dedikodular ve adrese teslim şeklindeki spekülasyonlar ayyuka çıktı!

Antalya Büyükşehir’in yaptığı sinek ilacı ihalesi rakamlarıyla yapılan kıyaslamalar herkesin kafasını karıştırıyor!

Ayrıca bizim dönemimizde ortadan kalkan sinek şikayetlerinin şu anda ardı arkası kesilmiyor! Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

TARSUS’TA KAYBOLAN BELEDİYENİN GÖSTERİ MERKEZİ DEMİR HURDALAR NEREDE?

7-Benim Tarsus Belediye Başkanı olduğum dönemde yaptırdığımız, Tarsus Barajı Piknik alanındaki Çelik konstrüksiyondan Gösteri Merkezi’ni kaldırdınız! Oradan çıkan demir aksamın (yaklaşık 400 ton malzeme) Kırıkkale’deki Makina Kimya Endüstri Kurumu ile yazışma yapmadan yasal olmayan bir şekilde Tarsus’ta bir hurdacıya gayri resmi olarak satıldığı ve bedelinin o dönemde Tarsus’ta görevlendirdiğiniz kişi tarafından alındığı ve Belediye hesabına yatırılmadığı, yapıldığı dönemde o günün şartlarına göre bir bedel ödenen o Gösteri Merkezini kaldırmak için herhangi bir Meclis ya da Encümen kararı aldınız mı? Yoksa “ben yıktım oldu” diye mi hareket ettiniz?

Herhangi bir karar almadan yaptıysanız bunun suç olduğunu bilmiyor muydunuz? Hurdacıya satılan malzemelerle ilgili olarak Belediye’nin hesabına yatan bir meblağ varsa, ne kadar para yatırılmış, makbuzunu ibraz edebilir misiniz?

Belediye’nin hesabına bu para girmediyse bu para kim ya da kimler tarafından iç edilmiş olabilir?

TARSUS’TA SEÇER’İN YIKTIĞI MİLLET ÇEŞMESİ…

8-Tarsus Yarenlik Alanı’ndaki Halkın buluşma noktası olan Millet Çeşmesini yıktınız! Yerine de hiçbir şey yapmadınız!

Bu tutumunuzla emeğe ne kadar saygısız olduğunuzu gösterdiniz! O Millet Çeşmesi sizi neden rahatsız etti? Aklınızca Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus ve Mersin’e kazandırdığı eserleri yok ederek, Kocamaz’ı Milletin gözünden ve gönlünden silmek istediniz!

Ama başaramadınız!

O Çeşme bizim Tarsus Belediyesi’nde görev yaptığımız dönemde bir proje dahilinde yapılmıştı! Çeşmeyi kaldırmadan önce herhangi bir Meclis ya da Encümen kararı aldınız mı? Almadıysanız bu cahil cesaretini nereden buluyorsunuz?

MEZİTLİ’DE ÇOK AMAÇLI GÖSTERİ MERKEZİNİN HURDALARI NEREDE?

9-Mersin Sahili’nin Mezitli bölümünde yaptırdığımız ve Cumhuriyet Güreşleri’nde de kullandığımız, Çok Amaçlı Gösteri Merkezini kaldırdınız! Oradaki galvanizli çelik konstrüksiyon malzemelerin akıbeti nedir? Satmadıysanız malzemeleri ne yaptınız? Nerede ya da nerelerde kullandınız? O malzemeleri sattıysanız ne zaman ve nasıl bir ihale yaptınız? Kime ya da hangi şirkete sattınız? Sattıysanız Belediye’ye ne kadar gelir elde ettiniz? Makbuzunu ibraz edebilir misiniz?

TARSUS KÜLTÜR PARKTA KAYBOLAN BÜSTLER…

10-Daha önce gençlerimizin Tarsus’la ilgili bilgi sahibi olmaları amacıyla geçmişten bu yana isimleri Tarsus’la birlikte anılan ve bizim dönemde yapılan Atatürk de dahil birçok ismin büstlerini Kültür Parktaki bulunduğu yerden kaldırdınız!

Oysa büstler bir proje dahilinde oraya konmuştu! Büstleri kaldırmadan önce herhangi bir Meclis ya da encümen kararı aldınız mı? Büstleri kaldırmaktaki amacınız ne idi? O büstlerin akıbeti nedir?

SEÇER’Lİ DÖNEMİN MARİNA VİSTA SKANDALI…

11-Marina Vista’yı kiraladınız! Belediye mülkiyetinde olmayan bir yere, Belediye kesesinden, para harcayarak tadilat yaptınız! Hatta kaçak kat çıktınız!

Bu binayı kaça kiraladınız? Yapılan ve bir kısmı kaçak olduğu için Akdeniz Belediyesi tarafından yıkılan ilaveler için ne kadar para harcadınız? Yaptığınız bu kanunsuz uygulama ile Belediye’yi zarara uğrattınız! Peki bu bedelin ne kadarını cebinizden karşıladınız?

ÇATALBURUN KÖPEKLERİNİN IRKINI SAFLAŞTIRMA PROJESİNDEKİ SKANDALLAR…

12-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Tarsus’ta 2001 yılında başlayıp daha sonra Mersin’e taşıdığımız ve o tarihten bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğümüz ve 2021’de tamamlanacak olan,

Tarsus’a özgü Çatalburun Köpeklerinin ırkını saflaştırmaya yönelik projeyi imha ettiniz!

400’e yakın saf çatalburun köpek üretilmişti, şu anda çoğu yerinde yok! Bu köpeklerin akıbeti ne oldu? Orada çalışan ve yıllardır bu işi yapan elemana mobbing uygulayarak, projenin aksine orada işi başından beri sürdüren görevliye, projenin aksine görevlendirdiğiniz veteriner tarafından önce köpeklerin çiftleştirilmemesi talimatı veriliyor! Daha sonra da görevlinin işine son veriliyor! Maalesef o kadar emek, iş bilmez ve liyakatsiz elemanlarınızın elinde heba ediliyor!

Sayın Seçer şimdi size soruyorum?

Bu olaydan haberiniz var mı? Haberiniz var ise hiç mi vicdanınız sızlamadı? Bu işin hesabını Allah’a veremezsiniz ama o köpeklere verebileceğinizi düşünüyor musunuz?

TARSUS HAYVAN PARKI… “YÜREĞİNİZ BU KADAR MI KATILAŞTI?”

13-Hayvanat Bahçesindeki durum daha da vahim! Benim Tarsus Belediye Başkanı iken hayata geçirdiğimiz Adana ve Mersin dahil birçok ile hitap eden, Gaziantep’ten sonra güneyin en güzel ve doğal Hayvan Parkı’ndaki aslan, kaplan, pars gibi hayvanlar da dahil yüzlerce hayvan ilgisizliğinizden dolayı öldü ya da öldürüldü!

O hayvanlar ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı ölürken, hayvan cinsi ve sayısı azalırken, ziyaretçilerin şikayetleri artarken hiç mi rahatsızlık duymadınız? Yüreğiniz bu kadar mı katılaştı? Vicdanınız hiç mi sızlamadı? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

SKANDAL LOGO…

14-Kendi kafanıza göre ve “iki tantuni bi bardak ayrana yaptırdım” dediğiniz o ne olduğu belirsiz logo ile ilgili şikayeti incelemeye gelen müfettişleri, “bu logo değil, amblem” diyerek yolladınız!

Ancak gerçek logoyu terk edip, bu uyduruk ve Mersin Büyükşehir Belediyesi için hafiflik örneği işareti logo gibi her yerde korsan olarak kullanıyorsunuz! Bu işaretle ilgili Meclis’ten hiçbir karar da almadınız!

Ben yaptım oldu mantığı ile bu izinsiz ve kanunsuz işareti kullanma cesaretini size kim veriyor? Ya da siz bu cesareti nereden buluyorsunuz? Bu amblem dediğiniz işaret için bugüne kadar ne kadar para harcadınız? Ve bu harcadığınız paranın ne kadarı cebinizden çıktı?

METRO BOMBASI… “YAZIK!!! BU İHALE, ŞAİBELİ BİR İHALE!”

15-Sorulacak o kadar çok soru var ki, ama biz diğer soruları bir kenara bırakıp, konuyu daha fazla uzatmadan, gelelim herkesin kafasını karıştıran en önemli soruya!

Sayın Seçer, Mersin Metrosunu o bir türlü aşamadığın egon yüzünden maymun maskara ettiğini sen de biliyorsun! Önce bizim dönemde hazırlatılıp, Ulaştırma Bakanlığından onayı alınan Metro projesindeki mesafeyi 19,3 km.den 13,2km.ye düşürdünüz! Ama Metro projesini yaklaşık olarak 6,1 km. azaltmanıza rağmen, keşif rakamları garip bir şekilde arttı!

Ve garip bir şekilde ihale ettiniz! İhaleye her nedense 3 firma teklif veriyor! Ancak 2 firma yetersiz görülüyor ve sadece 1 firma fiyat teklifi veriyor! Bu sizce gerçekten garip değil mi? Oysa Sayın Seçer daha önce ne diyordu!

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişince Belediyenin itibarı arttı. İhalelerimize girmek için herkes can atıyor, ihalelerimize çok sayıda firma katılıyor.”

Her nedense Mersin Tarihinin en büyük ihalesine girmek için can atan firmalardan sadece 1 firma teklif veriyor ve de bu teklif onaylanıyor! Ne güzel ihale! Aynen tek kale maç gibi!

Ayrıca teklif edilen rakam bırakın Türkiye’yi, Dünya ortalamasının bile üzerinde bir rakam!

Ben olsam bu ihaleyi kesinlikle onaylamaz, iptal ederdim! Ama bu ihale nedeni bilinmeyen! bir şekilde iptal edilmiyor. Yazık!!! Bu ihale, şaibeli bir ihale!

Ayrıca değiştirdikleri proje ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’ndan yeniden onay alınması gerekiyordu, projeyi onaylatmadan ihaleye çıktılar! O çok liyakatli! dediği bürokratları Vahap Seçer’e bunu hatırlatmadı! Ya kendisi inat ederek, daha öne bizim dönemde yapılan 19,3km.lik proje nasıl olsa onaylı diyerek öylece ihale etti ama Bakanlığa yutturamadı! Bakanlığa yeniden başvurmak zorunda kaldı! Sonunda başvuru gecikmeli de olsa yapıldı!

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İ ALAY KONUSU YAPTILAR!”

Ancak bu sefer de değiştirdikleri proje için ÇED raporu almayı unuttular! Ve ihalesi yapılmış, iki genel başkan tarafından temeli atılmış Metro’ya sonradan ÇED raporu almak için ihaleye çıktılar! Şaka gibi! İş bilmezlik ve liyakatsizliğin koskoca Mersin Büyükşehir Belediyesini getirdiği gülünç duruma bakın!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni alay konusu yaptılar! Şimdi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni düşürdüğün bu durumdan mutlu musun Vahap Seçer?

Belediyecilik ben yaptım oldu anlayışı ile yönetilemez! Bilgi ister birikim ister beceri ister liyakatli kadrolar ister! Belediye Başkanlığı nefsi tatmin etmek için, havam olsun diye yapılmaz! Bu işi gerçekten ve gönülden sevmezseniz başarılı olamazsınız! Bu işi havam olsun diyerek yaparsanız işte böyle gülünç duruma düşersiniz ve alay konusu olursunuz!

“BU SORULARA CEVAP VERMEK ZORUNDASINIZ AKSİ HALDE TÖHMET ALTINDA KALIRSINIZ!”

Şimdi size soruyorum!

Daha önce sorduğum sorulara cevap vermediniz ya da veremediniz! Oysa cevap verip insanların kafasındaki soru işaretlerini giderebilirdiniz! Ama yapmadınız ya da yapamadınız! Şimdi bu sorularla ilgili olarak, varsa cevaplarınızı, her Meclis toplantısında bana salladığın ve her daim geçmiş yönetimi suçladığın için seçim arifesinde önce bu soruları size yönelten kişi olarak bana, daha sonra da Mersin Halkına vermelisiniz!

Vermek zorundasınız! Aksi takdirde töhmet altında kalırsınız! Benden söylemesi!

Sorduklarıma cevap vererek “bu yazdıklarınız yalan, elimdeki şu belgelerle iddialarınızın tamamını çürüteceğim” der ve ispat ederseniz ben de sana teşekkür etmesini ve senden özür dilemesini bilirim!

Sadece orantısız olarak kullandığın billboard reklamları ve algı yöntemleriyle, “Memnuniyetle” diyerek gerçeklerin üstünü örtemezsiniz!

“DEVLETİN YETKİLİ ORGANLARINI İDDİALARI İNCELEMEK ÜZERE DAVET EDİYORUM!”

Ben buradan Devletin yetkili organlarını, bu iddiaları bizzat incelemek üzere göreve davet ediyorum! Zira tüyü bitmedik yetimin haklarını korumak, vatanını ve milletini seven her insanın boynunun borcudur!

Mersin Halkı, sıraladığım bu gerçekler dahilinde kararını vermeli ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bu şaibeli konulardan bir an evvel kurtarmalıdır! Haydi Vahap Seçer, ver cevabını! Ver ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni şaibelerden kurtar!

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle