Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’İ ÖNSEÇİMSİZLİK HÜZNÜ BASTI! İYİ PARTİ CUMARTESİ GÜNÜ ÖNSEÇİM YAPIYOR!

admin | 28 Mart 2023 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin milletvekili listesini belirlemek için İYİ Parti 1 Nisan Cumartesi günü üyelerin önüne sandık koyarak, önseçim yapacak. Her seçim öncesi önseçim uygulayan CHP ise bu seçimde adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek. CHP tabanında ise merkez yoklamasına tepki İYİ Parti örnek gösterilerek verildi.

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Milletvekili olmak isteyen aday adayları başvurularını yaptı ve milletvekilliği için görüşmeler başladı.

İYİ Parti, aralarında Mersin’in de bulunduğu 18 kentte adaylarını ön seçim belirleyeceğini duyurdu. Mersin için başvuru yapan 52 isim 1 Nisan’da üyelerin önüne sandık koyarak iradesini Ankara’ya sunacak.

CHP ise 14 Mayıs seçimleri için önseçim yapmaktan vazgeçmişti. Her seçim öncesinde önseçim yapan CHP, bu seçimde adaylarını merkez yoklamasıyla belirleme kararı aldı.

“İYİ PARTİ EĞİLİM YOKLAMASIYLA ADAY BELİRLEYECEK… BİZİM PARTİYSE…”

CHP Genel Merkezi’nin bu kararı da Mersin’de tepkiye neden oldu. Partinin önde gelen isimlerinden eski il başkan adayı Alptekin Eser, tepkisini İYİ Parti üzerinden verdi.

CHP’li Eser, kendisini sağcı ve muhafazakâr olarak tanımlayan İYİ Parti’nin eğilim yoklamasıyla aday belirleyeceğini öne çıkararak, 100 yıllık CHP’nin sosyal demokrat kimliğine rağmen önseçim yapmamasını eleştirdi.

Alptekin Eser, “2015 Yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan bir siyasi kadro Sayın Meral Akşener’in liderliğinde kendini sağcı, muhafazakâr ve milliyetçi olarak tanımlayan İYİ Parti’yi kurdular. 2023 Yılında yapılacak genel seçimlerde İYİ Parti Büyükşehirlerin tamamında milletvekili adaylarını bütün üyelerin katılımıyla yapılacak bir eğilim yoklaması ile belirleyecek. CHP… 100 Yıllık Parti. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın içinden çıkan Parti. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Parti. 1960 yıllarından sonra Sosyal Demokrasiyi kimliğine katan Parti. Örgüt Partisi. Kadro Partisi diye tanımlanan Parti. Parti Tüzüğüne göre kararlarda üyelerin söz sahibi olduğu Parti. Emek en yüce değerdir diyen Parti. 2023 Yılındaki genel seçimlerde son 30 yıldır olduğu gibi yine bütün milletvekili adaylarını Genel Merkez’den belirleyecek olan Parti. Atatürk’ün Partisi. Emeğin Partisi. Alın terinin Partisi. Adaletin Partisi. Bizim Parti” diyerek tepkisini dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP MERSİN’İ ÖNSEÇİMSİZLİK HÜZNÜ BASTI! İYİ PARTİ CUMARTESİ GÜNÜ ÖNSEÇİM YAPIYOR! için 2 Yorum

  1. Gönen dedi ki:

    Chp klasiği şaşırtmadı kavgalar başlasın

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle