Hoşgeldiniz  

ÜYELERİNDEN SANDIK KAÇIRAN CHP’DE ŞİMDİ DE “KAPALI ZARF” ŞOKU: SADECE ÖRGÜTLER İSTEDİĞİ İSMİ ZARFA KOYSUN, GÖNDERSİN!

admin | 02 Nisan 2023 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önseçimden kaçarak adaylarını merkez yoklamasıyla belirleme kararı alan CHP’de yeni bir “demokrasi” skandalı daha yaşandı. CHP’de örgütlere gönderilen yazıda milletvekili adayı olarak görmek istedikleri isimleri zarfa koyarak genel merkeze göndermeleri istendi.

Her seçim öncesi üyelere sandık koyarak önseçim yapan CHP’de 14 Mayıs seçimleri için listeler üyeler tarafından değil, genel merkez tarafından belirlenme kararı alınmış, 2023 seçimlerinde CHP örgüt içinde demokrasiyi askıya almıştı.  

CHP’nin seçime kendi listeleriyle mi gireceği, Millet İttifakının küçük ortakları DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin de üçlü ittifakla ya da CHP listesinden mi gireceği henüz netlik kazanmamış, bu da CHP tabanında büyük huzursuzluk yaratmıştı.

CHP’ye yaklaşık 3 bin 500 isim başvuru yaparken, aday belirleme sürecinde flaş gelişme yaşandı. Partide önseçim yapılmayacak ancak il ve ilçe teşkilatlarının görüşü alınacak. Hem de kapalı zarfla örgütler, “üyelere sormadan” sadece kendi istedikleri isimleri genel merkeze “kapalı zarfla” bildirecek. Konuyla ilgili yazı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin imzasıyla parti teşkilatlarına gönderildi.

İSİMLER KAPALI ZARFTA SALICI’YA İLETİLECEK

Yazıda, talep edilenin bir önseçim olmadığının altı çizildi. Teşkilatların, gençlik kolları ve kadın kollarının da fikri alınarak aday listesinde görmek istedikleri kişilerin adlarını en geç 3 Nisan’a kadar kapalı bir zarfta Oğuz Kaan Salıcı’ya iletilmesi istendi.

Yazıda üyelere aday belirleme sürecinde kesinlikle danışılmayacağı da ısrarla vurgulandı.

İŞTE CHP’DE DEMOKRASİYİ RAFA BİR KEZ DAHA KALDIRAN O TALİMAT:

https://www.sansasyonelhaber.net/chp-mersini-onsecimsizlik-huznu-basti-iyi-parti-cumartesi-gunu-onsecim-yapiyor.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ÜYELERİNDEN SANDIK KAÇIRAN CHP’DE ŞİMDİ DE “KAPALI ZARF” ŞOKU: SADECE ÖRGÜTLER İSTEDİĞİ İSMİ ZARFA KOYSUN, GÖNDERSİN! için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Chp nin adaylarını Vahap seçer belirleyecekse vay gele mersinin haline önve belediyesini düzeltsin kaç işçi daha çıkaracak

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle