Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE ADAY MÜLAKATLARI BAŞLADI… MERSİN İÇİN KOMİSYON BAŞKANI EFKAN ALA OLDU!

admin | 28 Mart 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, temayül yoklaması tamamlandı, mülakatlar başladı. Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakatlar, 1 Nisan’a kadar devam edecek. AK Parti Mersin milletvekillerini belirleyecek olan komisyonda görüşmeler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala başkanlığındaki gruba verildi.

AK Parti’ye aday adaylığı için başvuru yapan 6 bin 25 milletvekili aday adayı için temayül yoklamasının ardından sıra komisyon görüşmeleri aşamasına geldi. Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyon çalışmalarına başladı.

Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakatlara da geçildi. Mülakatlar için 5’er kişilik 14 komisyon oluşturuldu. Her bir komisyonda günlük 100 aday adayı mülakata alınacak. Mülakatlar, 1 Nisan’a kadar devam edecek. AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek.

Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan’da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.

MERSİN KOMİSYONUNUN BAŞINDA EFKAN ALA VAR!

Mersin milletvekili aday adaylarıyla görüşen komisyon başkanı da belli oldu. Buna göre Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Mersin aday adaylarıyla görüşecek komisyonun başkanı oldu. Komisyonda Ayşe Böğürler, Abdürrahim Fırat, Ayşe Nevin Sert ve Mücahit Süleyman Daldallı da yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle