Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ ADAY ADAYLIĞINI TARSUS’TA AÇIKLADI: “SİZLERİN DESTEĞİYLE HEM MERSİN’DE HEM DE TÜRKİYE’DE İKTİDAR OLACAĞIZ!”

admin | 26 Mart 2023 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Milletvekili seçimleri için aday adaylığını 20 yıl başarılı bir şekilde belediye başkanı olarak yönettiği memleketi Tarsus’ta açıkladı. Kocamaz’ın konuşmasını sık sık “Başkan Kocamaz” sloganlarıyla kesildi.

20 yıl Tarsus, 5 yıl da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 2019 yerel seçimlerine akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla girmesi engellenen Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Milletvekili seçimleri için aday adaylığını memleketi Tarsus’ta açıkladı. İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasına İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil, Akdeniz İlçe Başkanı Bilgehan Başar, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda, İYİ Partili Kocamaz’ın konuşması sık sık “Başkan Kocamaz” sloganlarıyla kesildi.  

Konuşmasını yapmak için sandalye üstüne çıkan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, 20 yıl başarılı bir şekilde belediye başkanı olarak yönettiği Tarsusluları selamladı. Kocamaz, “Sandalyeye çıktım çünkü arkadaki vatandaşları göremedim. Sandalyeye çıkınca da 94 yılını hatırladım. 1994’te hiç şans verilmeyen aday olarak yola çıktık ama sizlerin gayret ve desteğiyle Tarsus’ta bir Kuvayı Milliye hareketi başlattık. O gün hemşerilerimiz bize sahip çıktı, bizimle yol yürüdü o seçim döneminde işini gücünü bıraktı, bizlere destek verdi. Beni bugünlere kaderim getirdi. O gün yola nasıl çıkıysak, çizgimizden hiç sapmadan, aynı azim ve kararlılıkla yürüyoruz” dedi.

İYİ PARTİ GİK ÜYESİ VE YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI BURHANETTİN KOCAMAZ’IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

“Allah’ımıza çok şükür geri tarafımızda hesabını veremediğimiz hiçbir işimiz olmadı. Bir dönem belediye başkanlığı yapan kişi, başkanlık sonrasında kentte vatandaşların arasında dolaşamazken, Allah’a çok şükür ki 25 yıl, 5 dönem, çeyrek asır belediye başkanlığı yaptık alnımız açık, başımız dik dolaşıyoruz. Bizim için en büyük şeref de budur.

“RAHMETLİ BAŞBUĞUMUN DEDİĞİ GİBİ; NE İŞ YAPARSAM EN İYİSİNİ YAPTIM!”

Bugüne kadar hangi işi yaptıysam hep iddialı oldum. Bunu bize rahmetli Başbuğumuz dikta ettirmişti. “Ne iş yapacaksanız, en iyisini yapacaksınız” demişti. Biz de bize verilen görevlerin en iyisini yapabilmek için gece gündüz mücadele ettik.

Tarsus tarihinde görülmemiş projeleri hayata geçirdik. Meteliğin peşine koştuk. Belediyenin bir tek kör kuruşunu bile boşa harcamadık. Vatandaş bana geliyordu, “Yolumuzu asfalt yap” diyordu. Ben de diyordum ki “Ben Tüm Tarsus’a söz verdim. Altyapıyı yapmadan asfalt dökmem. 2 gün sonra kazacağım yere bugün asfalt dökmem. Biz bu kente kesin çözüm üreteceğiz.” Çünkü ben sıradan siyasetçi değilim. Allah’a çok şükür ki 4 dönem, 20 yılda Tarsus’u altyapısıyla üst yapısıyla dünyanın en kadim şehri Tarsus’u ayağa kaldırmış olduk.

“SAVAŞ, İÇ KARIŞIKLIK TÜRKİYE’YE GİRMEDİ AMA 7 MİLYON SURİYELİ ÜLKEYE GELDİ”

Hiç kimse kusura bakmasın tepedekiler kavgayla uğraşıyor, burada barış istiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Irak’a geldi. 1,5 Milyon insanı katletti, Ben buraya demokrasi getiriyorum dedi. Halen kaynama devam ediyor. Bir Arap Baharı hikayesi çıkardılar, bizim Cumhurbaşkanı da “Ben Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım” diye kendisini ilan etti. Afrika’nın kuzey batısındaki tüm Müslüman ülkeleri domino taşı gibi yıktılar, yönetimlerini alt üst ettiler, insanları katlettiler. Biz biliyorduk Türk milliyetçileri olarak bu projenin son hedefi Türkiye olacak. Ama Allah’a çok şükür ki İsrail’in perde arkasından yönettiği bu proje Suriye’de noktalandı.

“HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAYACAK”

Savaş, iç karışıklık Türkiye’ye girmedi ama yaklaşık 6-7 Milyon Suriyeli Türkiye’ye geldi. Gelenler de ne diyor bugün; “Biz buraya bir proje dahilinde geldik. Biz buraya kendi irademizle gelmedik bizi getirdiler. Ama bundan sonra nüfusumuz 10 milyona yaklaştı biz de Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacağız” diyorlar. Bu memleket bu kadar ucuz değil arkadaşlar. Sadece Çanakkale’de 253 Bin Şehit vermişiz. Bu memlekette vatandaşlık bu kadar ucuz olacaksa; benim ceddim, benim atam Çanakkale’de Dumlupınar’da niye Şehit oldu arkadaşlar? Herkes aklını başına toplayacak.

“DÜNYADA EŞİ, BENZERİ OLMAYAN BU UCUBE TEK ADAM SİSTEMİ, TÜRKİYE’Yİ YOK OLMA NOKTASINA GETİRDİ”

Bu ülke 21 yıldır devlet tecrübesi olmayan sadece ticari mantıkla yönetilen, devlet geleneğini bilmeyen ve bugün çektiğimiz bütün sıkıntıların müsebbibi olan bir iktidar tarafından yönetiliyor. Sayın Cumhurbaşkanın ifadesiyle söylüyorum, 21 yılın sonunda bu iktidar büyük bir metal yorgunluğuna uğramış ve artık ülkeye bir şey verebileceğine inanmadığımız bir iktidar haline gelmiştir. Özellikle son beş yıldır uygulanan, Dünyada eşi benzeri olmayan bu ucube tek adam sistemi, Türkiye’yi yok olma noktasına getirmiştir.

Bizim olduğumuz yerde barış olur, bizim olduğumuz yerde huzur olur. Bizim olduğumuz yerde kardeşlik olur. Bizim olduğumuz yerde hizmet olur. Bizim olduğumuz yerde insanlar bir olur, beraber olur ve hedefe hep birlikte yürür.

“SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ DEDİ, BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ, ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ OLACAKSIN!”

2019 yerel seçimlerinde bizim yaptığımız hizmetlerden rahatsızlık duyanlar, Mersin’in tekerine taş koydular. 2019’da yaşanan hadiseden sonra Sayın Genel Başkanımız beni Ankara’ya çağırdı, dedi ki “Hacı Başkanım, birlikte çalışacağız. Önümüzdeki seçimde milletvekili olacaksın” dedi. O günden bu yana biz Ankara’da Sayın Genel Başkanımızla hem Genel İdare Kurulu’nda hem de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak hizmet ediyoruz.

“BEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ İYİ PARTİ’DE GÖRDÜM!”

İYİ Parti çok iyi niyetlerle kurulmuş çok yeni bir parti. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener de hem Türkiye’miz hem de partimiz için bir şans. Türk milletinin bu şansı iyi değerlendirmesi lazım. Yıllarca siyaset yaptım, parti içi demokrasiyi ben İYİ Parti’de gördüm. 50 kişilik GİK toplantısında bir konu tartışılırken Sayın Genel Başkanımız tek tek herkesin fikrine başvuruyor ve ortak bir karar alınıyor.

“İYİ Kİ O KARARI ALMIŞIZ, HEM SAYIN YAVAŞ HEM DE SAYIN İMAMOĞLU SİSTEME MONTE EDİLDİ!”

Son dönemde yaşanan hadiseler pek anlaşılamadı. O dönem gittiğimiz her yerde insanlar Sayın Mansur Yavaş’ı aday yapın diye sürekli söylediler. Genel Başkanımız da masaya bu talebi getirdi ancak o masada istişare bile edilmeden karar alınmak istendi. Sayın Genel Başkanımız masanın bu kararıyla GİK’e gelince biz oybirliğiyle gerekirse bu ittifaktan çıkalım dedik. Çünkü biz vatandaşa söz vermişiz.

Ama iyi ki de bu masadan kalkma kararını almışız, o karar alındıktan sonra trafik yoğunlaştı çünkü artık bu ülkede Meral Akşener’in fikri olmadan bir adım bile atılamaz. Artık bu ülkede İYİ Parti’nin içerisinde bulunmadığı bir ittifakın sonuç alması da mümkün değil. En sonunda Sayın Genel Başkanımız “O zaman her iki Belediye Başkanımızı da buraya Başkan Yardımcısı olarak monte edelim, seçimlere öyle girelim, vatandaşın beklentisine cevap vermiş olalım dedi. Millet birini istiyordu, Sayın Genel Başkan “Alın size ikisi birden” dedi.

BU SEÇİM 100 YILLIK CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ”

Bu seçim 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi. 15 yılda Aziz Atatürk’ün biriktirdiği, var ettiği her şeyi 21 yıldır satıyor, satıyor, satıyor halen bitiremedi. Bu iktidarın miadı doldu. Bu iktidarı hep birlikte geldiği yere göndermemiz lazım. Çok çalışarak, birlikte olarak bunu başaracağız.

“BU DEPREM BİZE BU İKTİDARIN GÜNÜ KURTARMAKTAN BAŞKA İŞİNİN OLMADIĞINI BİR KEZ DAHA ACI BİR ŞEKİLDE GÖSTERDİ”

Bu deprem bir kere daha gösterdi ki bu iktidarın günü kurtarmaktan başka işi yok. 99 depremini yaşamışız sonra Van, Elazığ, İzmir depremlerini yaşamız ama hiç ders almamışız. Bu iktidar çözümü sadece ölenlerin yakınlarına ev yapmak görüyor. Gidenler gitti, bunu da kader diye anlatmaya çalışıyor. Deprem kader olabilir ama insanlarımızın ölmesi asla kader değildir. Buna kimse inanmasın. Tecrübeli bir iktidar olsaydı 99 depreminden sonra yeni yönetmelikler çıktı. Kararlar alınır, bütün binaların depreme dayanıklılığı test edilir, daha sonra dayanıksız olanların tamamı yıkılır, bu ölümlerin de önüne geçilmiş olurdu. Ama maalesef bu iktidar problemleri çözmeye yönelik hiçbir gayret sarf etmiyor sonrasında yandaşlarını daha da zengin edebilmek için bu evleri yapmaya çalışıyor.

SİZLERE GÜVENEREK YOLA ÇIKTIM!”

Ben de Genel Başkanımızın ilk günden söylediği 28. Dönem Milletvekilliği hususunda sizlere güvenerek yola çıktım. Tek başına olmaz, birlikten kuvvet doğar. Sizlerin desteğiyle hem Mersin’de hem Türkiye’de iktidar olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizi bu millete ve siyasi muarızlarımıza mahcup ettirmesin. Çalışmak bizden, gayret bizden mücadele bizden, destek sizden takdir yüce Mevla’dan diyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ ADAY ADAYLIĞINI TARSUS’TA AÇIKLADI: “SİZLERİN DESTEĞİYLE HEM MERSİN’DE HEM DE TÜRKİYE’DE İKTİDAR OLACAĞIZ!” için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Mersin seni özledi başkan Büyükşere geri dönmek dileklerimizle bir dikta var Büyükşehir de Şuan

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle