Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR-TARSUS-TOROSLAR: EŞ BAŞKAN YETKİSİNDE DEM’LİLER BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKLENİYOR!

admin | 18 Nisan 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı DEM parti arasında Mersin özelinde yapılan ittifakın planları hayata geçirilmeye başlanıyor. Bu kapsamda CHP’li Büyükşehir, Tarsus ve Toroslar Belediye yönetimlerinde eş başkan yetkilerinde DEM Partili isimlerin yetki almaya başlayacağı öne sürüldü.

Yerel seçimlerde yapılan CHP ve DEM Parti ittifakı öncesinde yapılan anlaşmalar, belediyelerin kazanılmasının ardından bir bir hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Toroslar ve Tarsus Belediyeleri koltuğuna oturan CHP’li başkanların yanına DEM partili isimler yerleştirilmeye başlandı.

CHP’de DEM Parti’de uygulanan eş başkanlık sistemi olmadığı için Başkan vekilliği, Danışman ve Başkan Yardımcılığı koltuklarına oturacak olan DEM Partililer, belediyeleri başkan yetkililerinde yönetmek için hazırlıklarını tamamladı.

TARSUS-ŞEFİK DURMAZ BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ

Tarsus’ta ittifak yapan CHP ve DEM Parti, CHP’li Ali Boltaç’ın seçimleri kazanmasının ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında DEM Parti kontenjanından CHP listelerinden meclise giren Şefik Durmaz’ı Başkan vekilliğine getirdi.   

27.dönem HDP, 28.dönem YSP Mersin Milletvekili adayı ve DEM Parti PM Üyesi Şerif Durmaz, yerel seçimler öncesinde yayınlanan videoda Tarsus’taki DEM Partilileri toplayarak Tarsus için Ali Boltaç’a Büyükşehir için de Vahap Seçer’e oy verilmesini talimatını veren isim olarak öne çıkmıştı.

DEM Partili Durmaz, partililerine CHP’li Boltaç ve Seçer’e verilen her oyun DEM Parti adına verildiğini söyleyerek kirli ittifakı resmen açıklamıştı.

Tarsus Belediye Başkanvekilliğine getirilen Şefik Durmaz’ın DEM Parti’nin Tarsus Belediyesi temsilcisi olacağı da seçimler öncesinde yine partililere açıklanmıştı.

TOROSLAR – HÜLYA AYHAN KESKİN

DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı olan Hülya Ayhan Keskin, yapılan önseçimde 121 oy alarak 4. olmuş, Akdeniz Belediye Başkan Adayı olamamıştı.

Keskin’in Akdeniz’de oyun dışı kalmasının ardından DEM Parti, Toroslar Belediyesi için yeni planı devreye soktu. CHP’den Belediye Başkan Adayı olarak DEM Parti tarafından onay alan Abdurrahman Yıldız’ın yanına eş başkan yetkilerinde Hülya Ayhan Keskin yerleştirildi.   

Toroslar CHP Kontenjan 1. Sıra adayı olan ve seçimlerden sonra Toroslar ve Büyükşehir Meclis Üyesi olan Hülya Ayhan Keskin, ilk toplantıda gerçekleşen komisyon ve başkan vekilliği oylamalarında hiçbir komisyonda yer almadı. Seçer’in Toroslar Belediyesini ziyaretinde en ön safta yer alan Keskin’in, Büyükşehir Meclisinde Akdeniz’in DEM’li Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız’la sürekli temas halinde olması dikkat çekiyor.

Keskin’in Toroslar Belediye Başkan Yardımcılığına getirileceği kulislerde konuşuluyor.

BÜYÜKŞEHİR – BEDRETTİN GÜNDEŞ BELEDİYE BAŞKAN DANIŞMANI

CHP’li Vahap Seçer’in, geçtiğimiz dönemden bu yana sürekli olarak ön planda tuttuğu DEM Parti’nin o dönemki adı BDP Toroslar Belediye Başkan Adayı ve HDP’li Fazıl Türk başkanlığındaki Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş’i, yeni dönemde de Büyükşehir’le DEM Parti arasındaki ilişkileri yürütecek isim olarak devam ettireceği tahmin ediliyor.

Strateji Daire Başkanlığının ardından Basın Yayın Daire Başkanı yapılan Gündeş, Mersinde gerçekleştirilen PKK operasyonunda tutuklanarak cezaevine konulmuş, daha sonra örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuksuz yargılanmasının devam edilmesine karar erilmişti. Cezaevinden çıkar çıkmaz Vahap Seçer tarafından Danışmanlık görevine getirilen Gündeş, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Dünya Romanlar Günü etkinliğine “Vahap Seçer’i temsilen” katıldı.

DEM Parti ile ittifak gereği Büyükşehir’e partiyi temsilen yerleştirilen ismin Gündeş olduğu ifade ediliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BÜYÜKŞEHİR-TARSUS-TOROSLAR: EŞ BAŞKAN YETKİSİNDE DEM’LİLER BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKLENİYOR! için 1 yorum

  1. […] BÜYÜKŞEHİR-TARSUS-TOROSLAR: EŞ BAŞKAN YETKİSİNDE DEM’LİLER BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKL… […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle