Hoşgeldiniz  

KIYIMDA SIRA ANAMUR’DA… İŞTEN ÇIKARMALAR VE MOBBİNG BAŞLADI! ESKİ BAŞKAN MHP’!Lİ KILINÇ’TAN SERT AÇIKLAMA

admin | 17 Nisan 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP’li yönetimden belediyeyi devralan CHP’li Durmuş Deniz, göreve gelir gelmez ilk etapta 25 işçiyi işten çıkardı. Çok sayıda personeli de çöpe ve park bahçelere sürdü. Sürgün ve işten çıkarmaların siyasi gerekçelerle yapıldığını savunan önceki Dönem Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “CHP Anamur İlçe Başkanlığının bir çoğu bizim dönemimizde işe başlayan ve Anamur’a kazandırdığımız hizmetlerde gece gündüz alın teri döken arkadaşlarımızın yanında olacağımızı bilmelerini istiyorum” dedi.

2019 yılında göreve gelen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve gelir geldiği ilk dönem 4 bin 500’ü aşkın işçiyi sırf siyasi tercihleri nedeniyle haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden etmişti. Seçer yönetimi 2024 yerel seçimlerini de kazandıktan sonra 2019 öncesi işe alınan ve çalışmaya devam eden personelleri işten çıkarmayı sürdürdü.

MHP’li yönetimden CHP’nin devraldığı Silifke Belediyesi’nde de CHP’li Mustafa Turgut, 2019’da MHP’li yönetim tarafından işe alınan işçileri, bağlı oldukları belediye şirketi Silifke Ticaret Turizm A.Ş’den kısım kısım çıkarılmaya başladı. Çıkarılacak işçi listesinde yer alan isimlere şirket yetkilileri tarafından işten çıkarılma tebliğleri verilmeye başlandı.

İŞTEN ÇIKARMALAR; ÇÖPE, PARKA SÜRGÜN EDİLEN PERSONELLER…

CHP’li yönetimin devraldığı Anamur Belediyesi’nde de kıyımın başladığı bildirildi. CHP’li Durmuş Deniz, ilk etapta 25 kişiyi işten çıkarırken, MHP’li Hidayet Kılınç döneminde işe alınan çok sayıda personeli de Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park-Bahçeler Müdürlükleri bünyesine vererek, sahada sürgüne yolladı. Büro personelleri çöpe ve park bahçelere sürüldü.

SEÇİMDEN ÖNCE KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞINI SÖYLEYEN DENİZ, SEÇİMİ KAZANINCA KIYIMA BAŞLADI!

Anamur’da başlayan CHP kıyımının ardından konuşan önceki dönem Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaparak, haksız işçi kıyımı yapan CHP’li Durmuş Deniz’in hukuki anlamda karşısında duracağını kaydetti.

Kılınç, “5 yıl boyunca birlikte hizmet ettiğimiz Anamur Belediyesi personellerinden 25 kişinin çıkarıldığını ve birçok personel arkadaşımızın tamamen siyasi gerekçelerle Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park-Bahçeler Müdürlüklerinde görevlendirildiklerini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Seçim döneminde meydanlarda kimseyi işten çıkarmayacağını söyleyen mevcut belediye başkanının ve CHP Anamur İlçe Başkanlığının bir çoğu bizim dönemimizde işe başlayan ve Anamur’a kazandırdığımız hizmetlerde gece gündüz alın teri döken arkadaşlarımızın yanında olacağımızı bilmelerini istiyorum. Kendileri işi bırakıp gitsinler de tazminat ödemeyelim diyerek birbirinden yetenekli insanları çeşitli birimlerde ve beden gücü isteyen işlerde görevlendirmelerinin tek nedeni siyasidir. Daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesinden binlerce işçiyi tamamen siyasi gerekçelerle işten çıkarmasına alışkın olduğumuz bu zihniyetin hukuki anlamda karşısında olacağımızın da kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle