Hoşgeldiniz  

SİLİFKE’DE SENDİKA BELEDİYE ÖNÜNDE “DİRENİŞ” BAŞLATTI! CHP KIYIMINA SİLİFKE’DEN SERT TEPKİ: “YAZIKLAR OLSUN!”

admin | 20 Nisan 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP’den CHP’ye geçen Silifke Belediyesinde CHP’li yönetim göreve gelir gelmez 34 işçiye çıkış vermişti. Silifke Belediyesi önünde eylem yapan Hizmet-İş Sendikası, CHP’li Turgut yönetiminin işçi kıyımı yaptığını söyleyerek, “İçinde yaşadığımız post modern çağda bu çok önemli ve öncelikli, büyük yetenek ve ufuk gerektiren icraatından dolayı kendisini kutluyoruz! Yazıklar olsun!” diyerek tepkisini dile getirdi.  

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’nin kazandığı belediyelerde işçi kıyımı başladı. Devraldıkları belediyelerde işçi kıyımlarına başlayan CHP’li yönetimlere de tepkiler devam ediyor.

Mersin’de de işçi kıyımına göreve gelir gelmez başlayan CHP’li Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, önceki dönemde çalışan 34 işçiyi haksız ve hukuksuz bir biçimde işlerinden etti.  

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen grup, belediye önünde CHP’den Silifke Belediye Başkanı seçilen Mustafa Turgut’u protesto etti.

İşten çıkarılan işçilerin de yer aldığı basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, işçilerin yanında olduklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çağrıda bulunan Özdemir, “Seçimden önce işçileri ziyaret ediyorsun, onlarla fotoğraf çektiriyorsun ve ‘Beraber çalışacağız.’ diyorsun. Seçimi kazanır kazanmaz bunlara ihanet ederek hemen kapı dışarı bırakıyorsun. Siz farklı konuşuyorsunuz, belediye başkanlarınız farklı hareket ediyor. Mutlaka bu zulümlere ‘dur’ deyiniz” ifadelerini kullandı.

Halil Özdemir, “31 Mart’ta seçimi kazanan Mustafa Turgut, mazbatayı alır almaz, 34 emekçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarmıştır. İçinde yaşadığımız post modern çağda bu çok önemli ve öncelikli (!), büyük yetenek ve ufuk (!) gerektiren icraatından dolayı kendisini kutluyoruz (!) Yazıklar olsun!” dedi.

KIYIMIN YANINDA SÜRGÜNLER DE BAŞLADI!

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir şöyle devam etti:

“Silifke’nin taze başkanı sendikamız üyesi 34 işçi arkadaşımızın iş sözleşmelerini hukuka aykırı şekilde feshetmekle kalmamış, pek çok arkadaşımızın da iş ve işyerlerini değiştirmiş, sürgüne göndermiştir. Sayın taze başkan, kıyım, baskı ve sürgünlerle üyelerimizi sendikamızdan istifaya zorlamaktadır. Sendikamız bu haksız uygulamalar karşısında Silifke Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler yapmış ancak tüm olumlu çabalarımız sonuçsuz bırakılmıştır. Üyelerimizle birlikte bugünden itibaren kararlı bir direniş başlatıyoruz. Yaptığınız kıyımdır, mobbingdir; suçtur. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçileri işe geri alın.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle