Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA… MHP, MERSİN İÇİN AK PARTİ’YE İSİMLERİ VERDİ! UYSAL VE KILINÇ…

admin | 24 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ısrarla istediği Mersin için AK Parti ayak diretse de partilerin ittifak heyetlerinde Mersin için MHP’nin aday olarak düşünülen bazı isimleri masada zikrettiği öne sürüldü.

Cumhur ittifakında tartışmanın en çok yoğunlaştığı illerin başında gelen Mersin için, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarı sürüyor. İttifak heyetlerinin toplantılarında da AK Parti’nin Mersin için tavrı AK Partili adaydan yana olsa da MHP, 2019’daki gibi adayın MHP’den olmasının önemli olduğunu dile getiriyor.

AK PARTİ, MHP’NİN ADAY GÖSTERDİĞİ İSİMLERE ŞERH DÜŞEBİLİR!

Cumhur ittifakı paydaşları arasında yapılan ön görüşmelerde MHP’li isimlerin sunulmasından sonra AK Parti’nin bu isimlere teşkilata ve yöreye uygunluğu gerekçesiyle şerh düşme hakkı da taraflarca kabul edilmişti.

Bu bağlamda AK Parti heyetinin Mersin için MHP’ye aday ismi sorduğu ve MHP’nin bazı isimleri AK Parti’ye sunduğu iddiası kulisleri salladı.

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… MHP 2 İSMİ ÖNE ÇIKARDI!

MHP’nin de bu kapsamda AK Parti’ye sunduğu isimler arasında öne 2 aday ismi çıktı.

14 Mayıs seçimlerinde MHP’nin Mersin 1. Sırasından aday göstererek milletvekili seçilen Levent Uysal ve Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç isimlerinin AK Parti’ye sunulduğu öne sürüldü.

AK Parti, Mersin için bu isimleri değerlendirecek, ittifak protokolü gereği, gerektiğinde şerh düşebilecek.

AK PARTİ DEĞERLENDİRMEYE ALDI… MHP 2 İSME DE “HAZIR OL” TALİMATI VERDİ…

MHP’nin Mersin Büyükşehir adayı olarak Uysal ve Kılınç isimlerini vermesinin ardından AK Parti’nin bu iki ismi değerlendirme raporuna eklediği ve teşkilat başkanlığına sunacağı öğrenildi.

MHP Genel Merkezi de hem Mersin Milletvekili Levent Uysal hem de Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a Büyükşehir adaylığı için hazır olma talimatı verdiği iddiası Mersin siyasi kulislerinde büyük yankı buldu.

Nişantaşı Üniversitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Uysal ve eski Mersin Milletvekili olarak Mersin teşkilat ve tabanıyla içli dışlı olan Kılınç’ın da bu doğrultuda hazırlık yapmaya başladığı öne sürüldü.

UYSAL GENEL MERKEZDE, KILINÇ TEŞKİLAT VE ÜYELER ÜZERİNDE GÜÇLÜ!

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, 14 Mayıs seçimleri için Genel Merkez kontenjanıyla Mersin Milletvekili adayı gösterilmişti. Mersin teşkilatının tanımadığı Uysal, Genel Merkez’deki ilişkileriyle aday gösterildi. Uysal’ın bu ilişkileri sürdürdüğü ve Mersin Büyükşehir adayı olarak MHP tarafından gösterilebileceği iddia edildi.

Anamur belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise eski Mersin milletvekili olarak teşkilat ve tabanla yoğun şekilde çalışmıştı. Milletvekili olduğu dönemden bu yana Mersin MHP’ye ilişkilerini sıkı tutan Hidayet Kılınç, Ankara bürokrasisiyle de yakın ilişki içinde. Kılınç’ın uyguladığı taban ve tavan siyasetiyle öne çıktığı ve 2024 seçimlerinde MHP’nin Mersin Büyükşehir adayı gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA İDDİA… MHP, MERSİN İÇİN AK PARTİ’YE İSİMLERİ VERDİ! UYSAL VE KILINÇ… için 3 Yorum

  1. Hakan yüksek dedi ki:

    Haber şahane…fakat ismi telaffuz edilen şahısların mersin buyuksehire aday olmaları imkansız…anamur belediye başkanın ne başarısı var ki buyuksehire aday gösterilecek…1 sıra milletvekili levent uysal İstanbuldan ne zaman gelmiş hangi zamanda teşkilatta olmuş toroslarin çocuğu tekrar aday

  2. ÖTÜGEN dedi ki:

    Canınız ne isterse onu yazıyorsunuz parayı verenin düdüğü çalınır

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle