Hoşgeldiniz  

ŞOK…ŞOK..ŞOK… MEZİTLİ’DEN AK PARTİ’YE TEK BAŞVURUNUN ALTINDA UZLAŞI MI YATIYOR?

admin | 24 Kasım 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruları alan AK Parti’de Mezitli Belediye Başkanlığı için başvurunun tek olması bomba etkisi yarattı. Büyükşehir Meclis Üyesi Mevlüt Ekmekçi’nin AK Parti Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurması ve bu başvurunun tek isimde kalmasının altından bomba kulis çıktı.

Aday adaylığı için başvuruları alan AK Parti’de Mersin Büyükşehir ve ilçeler için çok sayıda isim ilk günlerden itibaren başvurularını yapmaya başladı. Hemen her ilçede ve Büyükşehir’de en az 4 ismin aday adayı olarak başvurduğu ilk günlerde, Mezitli belediye başkan aday adaylığı başvurusunun 1’de kalması şaşkınlık yaratmıştı.

Büyükşehir ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi olan Mevlüt Ekmekçi, 2024 seçimleri için AK parti Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Mezitli için Ekmekçi’den başka bir ismin başvurmaması kulisleri hareketlendirirken AK Parti’ye yakın kaynaklar, tek başvurunun altından uzlaşı çıktığını öne sürdü.

AK PARTİ’YE KAYNAKLAR ÖNE SÜRDÜ: “DİĞERE ADAY ADAYLARI EKMEKÇİ LEHİNE ÇEKİLDİ!”

AK Parti Teşkilatlarının yakından tanıdığı isim olan Mevlüt Ekmekçi’nin belediye başkan aday adayı olarak adının geçmesinin ardından Mezitli’den aday adayı olmak isteyen birçok ismin vazgeçtiğini hatta Ekmekçi lehine çekilerek, çalışma yapmaya başladıklarını öne süren kaynaklar, Cumhur ittifakı heyet görüşmesinde MHP’nin değil, AK Parti’nin aday çıkartması yönünde karar alınmasında da AK Parti’nin adayının kesinleşmesi iddiası Mersin siyasetinde bomba etkisi yarattı.

FLAŞ İDDİA… MHP İL BAŞKANI SOYDAN, EKMEKÇİ İÇİN MHP’YE OLUMLU RAPOR VERDİ!

Mezitli’den tek başkan adaylığı başvurusu yapan AK Parti’nin Ekmekçi adını vermesine MHP’nin olumlu bakmasında, önceki seçimlerde MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı olan şimdiki İl Başkanı Serdar Soydan’ın da Ekmekçi ismine iyi rapor vermesi olduğu sızan bilgiler arasında.

MHP’nin Mezitli için aday adaylığı başvurusu olmasına karşın MHP İl’in AK Parti’den Ekmekçi ismi için de olumlu görüş bildirmesi de kulislerde büyük yankı uyandırdı.  

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle