Hoşgeldiniz  

CHP’DE ÖN SEÇİMİN ÖNÜ AÇILDI, İŞ İKNAYA KALDI: İŞ DÜNYASININ CHP’YE YAKIN İSİMLERİ DE ADAY ÇIKARTMAYA HAZIRLANIYOR! BOMBA ÖTESİ KULİS…

admin | 24 Kasım 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirlemede örgüt denetiminde ön seçime yol vermesi, Mersin’deki CHP’ye yakın yapıları hareketlendirdi. İş dünyasının CHP’ye yakın isimlerinin de ön seçimde kendilerini temsilen bir ismin yer alarak Büyükşehir adayı olması için çalışma yaptıkları iddiası bir anda ortalığı hareketlendirdi. Patronların, aday olarak eski MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ikna etmek için zemin yokladıkları iddiası bomba etkisi yarattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirlemede anketlerin yanı sıra örgüt denetiminde ön seçim yapılacağına ilişkin açıklaması Mersin’de büyük yankı uyandırdı.

CHP’deki tüm bu gelişmelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mersin kamuoyunda adı geçen isimlerde bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Ön seçim yapıldığı takdirde örgüt ve tabanda ağırlığı olan eski Bakan Fikri Sağlar ve TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın da aday adayı olarak sahaya ineceği konuşulurken bir bomba kulis de “Patronlar cephesinden” geldi.

FLAŞ KULİS: CHP’Lİ PATRONLAR AYHAN KIZILTAN’I İSTİYOR!

İş dünyasının CHP’ye yakın isimleri, ön seçim kararının resmiyet kazanmasıyla birlikte kendilerini temsil edecek Büyükşehir adayı için kolları sıvadı. CHP’li bazı iş insanlarının MTSO eski Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ikna etmek için çalışmaya başladıkları iddiası kulisleri salladı.   

CHP’li iş insanlarının MTSO önceki dönem başkanlarından iş insanı Ayhan Kızıltan’ın 5 yıllık başkanlığı süresince Mersin iş dünyasının taleplerini ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayan çözüm ve önerileri getirmesi nedeniyle Kızıltan isminin üzerinde durduğu öne sürüldü.

MTSO BAŞKANLIĞINDAN KARŞI PAZARLIKLARLA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

İkinci kez seçildiği MTSO Başkanlığı koltuğundan çeşitli pazarlıklar ve entrikalarla ele geçirilmeye çalışılan MTSO Başkanlığı sürecinde kendi meslek grubundan aday olmamasını gerekçe gösteren bazı isimlerin müdahalesiyle başkanlıktan düşürülmüştü.

Önceki dönem Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’a yaklaşan yerel seçimler öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP’ye yakın iş dünyası temsilcilerinin ve bazı CHP’li isimlerin aday olması yönünde telkinler artmaya başladığı iddia edildi. CHP kulislerinde de Kızıltan’ın her kesim kesimden oy alabilecek bir isim olarak değerlendirilmesi dikkat çekti.

YAKIN KAYNAKLAR BÖYLE DİYOR: KIZILTAN HENÜZ KARARINI AÇIKLAMADI

Kızıltan’ın MTSO Başkanlığı döneminde halk içinde ve her kesime barışçıl yaklaşım gösteren bir başkanlık dönemi üstlenmesi Mersin kamuoyunda karşılık bulmuş iş dünyasında da olumlu karşılanmıştı. Şimdi kamuoyunda Kızıltan’ın adının siyasi kulislerde konuşulmasının ardından nasıl bir karar alacağının şifresi çözülmeye çalışıyor.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’DE ÖN SEÇİMİN ÖNÜ AÇILDI, İŞ İKNAYA KALDI: İŞ DÜNYASININ CHP’YE YAKIN İSİMLERİ DE ADAY ÇIKARTMAYA HAZIRLANIYOR! BOMBA ÖTESİ KULİS… için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    İş insanları patronluğunu yapsınlar Hizmet edecek ekipler lazım mersine

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle