Hoşgeldiniz  

AKDENİZ’DE “DEM ŞOKU” SÜRÜYOR: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI PROFİLİ, İLÇEYİ YENİDEN TERÖRLE ANILAN GÜNLERE Mİ DÖNDÜRECEK? BOMBA İDDİA…

admin | 24 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz’de CHP ile ittifak yapan terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti’nin Akdeniz için çıkarttığı belediye başkan adaylarının profili, ilçe halkını tedirgin ediyor. Yıllar önce Mersin’de terör denildiğinde Akdeniz akla gelirken, geçtiğimiz son 5 yılda HDP’nin elinden belediye gidince Akdeniz huzur, barış ve yatırım kenti olarak anılıyordu. İlçede yaşayanlar DEM Parti’nin çıkardığı adaylarla Akdeniz’in yine eski kaos dolu günlerine döneceğinden endişeliler…

Terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti, CHP ile Mersin özelinde ittifak kurmuş, Büyükşehir’de destek karşılığında CHP, Akdeniz ve Toroslar’ı DEM Parti’ye bırakmıştı.

Akdeniz’de kazanma şansı olmayan düşük profilli aday çıkartan CHP, kendi seçmenlerini de DEM Parti’ye yönlendirmek için harekete geçti. Bu kapsamda CHP listesinden meclis üyesi adayı olan bazı isimler, CHP’li Akdeniz adayın değil, DEM Partili adaylar ve heyetlerle DEM Parti’ye oy istemeye başladı. CHP’li meclis üyesi adaylarının DEM Partili Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan için ev gezileri yapmaya başladıkları da objektiflere yansımıştı.

İLÇE HALKI ENDİŞELİ!

DEM Parti’nin Akdeniz’de aday gösterdiği isimler de sadece Mersin’de değil, ülke gündeminde konuşuldu. Sarıyıldız ve Arslan’ın doğrudan PKK’lı isimlerle bağlantılı olması da son 5 yılda rahata ve huzura ulaşan ilçe halkını tedirgin etmeye yetti.

HDP döneminde Fazıl Türk Belediye Başkanı iken, Akdeniz Belediyesi’ne terör operasyonu yapılmış, İlçe Eş Belediye Başkanı Yüksel Mutlu ve belediye başkan yardımcıları örgüte finansal destek sağlamak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Uzun zaman aranan Fazıl Türk de daha sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı.  

Akdeniz Belediyesi’ne de terör ve örgüte verdiği destek nedeniyle kayyum atanmıştı.

Kayyum sonrası yapılan ilk seçimlerde Akdeniz Belediyesi’ni AK Parti ve Belediye Başkanı Mustafa Gültak kazanmıştı.

Mersin’de adı hep terör olaylarıyla anılan ilçe, 5 yıldır festivaller ve yatırımlarla anılarak, ilçede hayat normalleştirme seviyesine yükseltildi.

HOŞYAR SARIYILDIZ, PKK’LI TERÖRİST FAYSAL SARIYILDIZ’IN ÖZ YEĞENİ ÇIKTI!

DEM Parti Akdeniz Belediye Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız’ın 17 Haziran 2009’da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan ve PKK’nın Suriye’den getirip Türkiye’ye sokmak istediği silahları arabasıyla taşıyarak terör örgütünün Suruç yapılanmasına teslim ettiği gerekçesiyle fezlekesi bulunan Faysal Sarıyıldız’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.         

AMCA SARIYILDIZ, HENDEK OPERASYONLARI SONRASINDA FRANSA’YA KAÇTI

DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız’ın amcası Faysal Sarıyıldız, 17 Haziran 2009’da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı ve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Siyasi tutuklu ve hükümlülerin Türkiye genelinde birçok cezaevinde başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine 15 Ekim 2012’de katıldı. 4 Ocak 2014’te tahliye edildi.

PKK’nın Suriye’den getirerek Türkiye’ye sokmak istediği silahları arabasıyla taşıdığı ve terör örgütünün Suruç yapılanmasına teslim ettiği gerekçesiyle fezlekesi bulunmaktadır.

2015 yılında başlayan Hendek operasyonları sonrası Fransa’ya kaçarak sığınma talep etti.

Bu noktadan itibaren Türkiye dışında yaşayan Sarıyıldız hakkında Türkiye’de ‘terör soruşturmaları’ kapsamında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

27 Temmuz 2017’de “devamsızlık” gerekçesiyle de milletvekilliği düşürüldü.

NURİYE ARSLAN’IN OĞLU, TSK OPERASYONUYLA ÖLDÜRÜLEN PKK’LI…

2017 yılında Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 PKK’lı teröristten birinin, DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan’ın oğlu Musa Arslan olduğu ortaya çıktı.

“İSTİKLAL MARŞI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİM” DEMİŞTİ!

Öldürülen terörist Musa Arslan’ın annesi olan DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan, halen Akdeniz Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yapıyor. DEM’li Nuriye Arslan, belediye meclis toplantısında “İstiklal Marşı okumak zorunda değilim” demiş ve bu sözleri tepki almıştı.

ARSLAN ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN HALEN YARGILANIYOR…

Nuriye Arslan’ın oğlunun terörist olduğu ve Muğla’da gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirildiği haberinin yankıları sürerken, Arslan’la ilgili bir bomba haber daha Mersin gündemini salladı.

DEM Partili Nuriye Arslan’ın 2016 yılında, 24 Aralık’ta örgüt üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek ve örgüt propagandası yapmak suçlamasından, dönemin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı olan Yüksel Mutlu ve HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ile birlikte tutuklandığı, 8 ay tutuklu kaldığı ve 20 Temmuz 2017 yılında serbest bırakıldığı, halen Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılandığı da gündeme bomba gibi düştü.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

AKDENİZ’DE “DEM ŞOKU” SÜRÜYOR: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI PROFİLİ, İLÇEYİ YENİDEN TERÖRLE ANILAN GÜNLERE Mİ DÖNDÜRECEK? BOMBA İDDİA… için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Chp liler gurur duysun bu ittifakla

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle