Hoşgeldiniz  

BOMBA: DEM PARTİ’NİN AKDENİZ ADAYI ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇUNDAN 8 AY TUTUKLU KALDI…BOMBANIN DEVAMI: YARGILAMASI HALEN SÜRÜYOR!

admin | 19 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2017 yılında Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 PKK’lı teröristten birinin CHP’nin ittifak yaptığı DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan’ın oğlu Musa Arslan olduğu ortaya çıkmıştı. Bu haberin yankıları sürerken Nuriye Arslan’la ilgili yeni bir bomba haber daha Mersin kamuoyunu salladı.

2017 yılının Ekim ayında Ege bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlere güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlenmiş, düzenlenen operasyon sonucunda 5 PKK’lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Mahir Akdeniz kod adlı Musa Arslan olduğu ve Mersin’in Akdeniz ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilmişti. Öldürülen terörist Musa Arslan’ın DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan’ın oğlu olduğu ortaya çıktı.

MECLİS ÜYESİYKEN DE DURMADI: İSTİKLAL MARŞINI OKUMAYI REDDETMİŞTİ… “TEMİZLEME” OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINMIŞTI!

Meclis üyeliği yaptığı Akdeniz Belediye Meclisi toplantısında “İstiklal Marşı okumak zorunda değilim” diyerek İstiklal Marşı’nı okumayı reddeden DEM Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan, 2022 yılında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen “Temizleme” operasyonunda gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında HDP İl Başkanı Bedriye Kuş ve Akdeniz Belediyesinin 4 HDP’li Meclis üyesinin de bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Aralarında HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş, HDP’li Meclis üyeleri Nevzat Baran, Ali Tanrıverdi, Nuriye Arslan ile Mehmet Bitkin’in de bulunduğu 21 kişiyi gözaltına alınmıştı.

YENİ BOMBA… 8 AY TUTUKLU KALDIĞI ÖRGÜT ÜYELİĞİ DAVASINDA HALA YARGILANIYOR!

Nuriye Arslan’ın oğlunun terörist olduğu ve Muğla’da gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirildiği haberinin yankıları sürerken, Arslan’la ilgili bir bomba haber daha Mersin gündemini salladı.

DEM Partili Nuriye Arslan’ın 2016 yılında, 24 Aralık’ta örgüt üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek ve örgüt propagandası yapmak suçlamasından, dönemin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı olan Yüksel Mutlu ve HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ile birlikte tutuklandığı, 8 ay tutuklu kaldığı ve 20 Temmuz 2017 yılında serbest bırakıldığı, halen Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılandığı da gündeme bomba gibi düştü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle