Hoşgeldiniz  

GURUR DUYUYOR MUSUN EYY CEHAPE: DEM PARTİ’NİN AKDENİZ ADAYI, YURT DIŞINA KAÇAN PKK’LI TERÖRİSTİN YEĞENİ ÇIKTI!

admin | 05 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan ve CHP ile Mersin’de ittifak kuran DEM Parti’nin Akdeniz ilçesinde gösterdiği adaylardan Hoşyar Sarıyıldız’ın, terör suçundan aranan Faysal Sarıyıldız’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti, Mersin’de CHP ile ittifak anlaşması kurdu. Anlaşma gereği DEM Parti büyükşehirde CHP adayını destekleyecek, CHP ise Akdeniz ve Toroslar ilçelerini peşkeş çekerek bu iki ilçeyi DEM Parti’ye bırakacaktı.

AKDENİZ’DE TAVŞAN ADAY!

CHP, Akdeniz’de DEM Parti’ye “örtülü” destek verecek. Akdeniz ilçesinde başkan adaylığı başvurusu bile bulunmayan Kadın Kolları Başkanı Nesibe Teker Hazim’i düşük profilli aday olarak gösteren CHP Genel Merkezinin, “kazanamayacak aday” algısı nedeniyle seçmenlerini DEM Parti’ye daha kolay yönlendirebileceği öne sürüldü.

DEM PARTİ’DEN AKDENİZ’DE ÇIKARILAN 2 ADAY… CHP’LİLERİ YÖNLENDİRDİKLERİ ADAYLARA BAK!

DEM Parti Akdeniz’de; Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız’ı isimlerini aday çıkardı.

Akdeniz Meclis toplantısında “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim” diyerek İstiklal Marşını okumayı reddeden Meclis Üyesi Nuriye Arslan, DEM Parti Akdeniz Belediye Eş Başkan adayı olarak seçimlerde yer alacak.

Damga Haber’in haberine göre Hoşyar Sarıyıldız’ın, 17 Haziran 2009’da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan ve PKK’nın Suriye’den getirip Türkiye’ye sokmak istediği silahları arabasıyla taşıyarak terör örgütünün Suruç yapılanmasına teslim ettiği gerekçesiyle fezlekesi bulunan Faysal Sarıyıldız’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

AMCA SARILYILDIZ, HENDEK OPERASYONLARI SONRASINDA FRANSA’YA KAÇTI! FAYSAL SARIYILDIZ KİMDİR? İŞTE CEVABI:

17 Haziran 2009’da PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı ve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Siyasi tutuklu ve hükümlülerin Türkiye genelinde birçok cezaevinde başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine 15 Ekim 2012’de katıldı.

4 Ocak 2014’te tahliye edildi. PKK’nın Suriye’den getirerek Türkiye’ye sokmak istediği silahları arabasıyla taşıdığı ve terör örgütünün Suruç yapılanmasına teslim ettiği gerekçesiyle fezlekesi bulunmaktadır.

2015 yılında başlayan Hendek operasyonları sonrası Fransa’ya kaçarak sığınma talep etti. Bu noktadan itibaren Türkiye dışında yaşayan Sarıyıldız hakkında Türkiye’de “terör soruşturmaları” kapsamında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. 27 Temmuz 2017’de “devamsızlık” gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldü.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle