Hoşgeldiniz  

KÜRT EĞİTİMCİDEN DEM’Lİ ALİ BOZAN HAKKINDA ŞOK İDDİA: “KÜRTÇE SEÇMELİ DERSİNİN KONMASINI TÜRK DEVLETİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLÜR DİYE İSTEMEDİ!”

admin | 05 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TBMM’de DEM Partili milletvekilleri mevzuata aykırı olan Türkçe dışında konuşma yapınca mikrofonlarının kapatılmasına tepki gösteren DEM Parti’li Ali Bozan’a Kürt eğitimci Hüdai Morsümbül’den bomba yanıt geldi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan hakkında bomba iddia bu sefer Kürtlerden geldi.

TBMM’de Kürtçe konuşma yapan DEM’li milletvekillerinin mikrofonları mevzuata göre Türkçe dışında konuşma yapılmasının yasak olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı.

TBMM MEZUATINI UYGULAYAN MECLİS BAŞKANVEKİLİNE MEYDAN OKUMA CÜRETİNDE BULUNDU…

Kürtçe konuşma yapan milletvekillerinin mikrofonlarının kapatılmasına tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Siz hangi sıfatla bu dili yasaklama cüretini kendinizde buluyorsunuz” diyerek Meclis idaresine meydan okumaya kalkmıştı.

Doğu ve Güneydoğu illerine sürekli olarak sözde “Kürdistan” diyen Bozan’a bu sefer Kürtlerden bomba tepki geldi.

BOZAN’A KÜRTLERDEN “PROVOKATÖRLÜK İMASI!” BOMBA…

Kürt Eğitimci Hüdai Morsümbül, DEM Partili Ali Bozan’ın Kürtçe konuşulduğu için TBMM mikrofonlarının kapatılmasına verdiği tepki üzerinden yanıt geldi.

Morsümbül, DEM Partili Ali Bozan’ın devlet okullarında Kürtçe seçmeli dersinin verilmemesi ve öğretmenlerinin atanmaması için çaba sarf ettiği, bunu da Türkiye Cumhuriyeti’nin lehine olacağı gerekçesiyle Bozan tarafından engellenmesiyle çalışıldığını iddia ederek, kamuoyunu salladı.  

Eğitimci Morsümbül, “Mersin’de Ertuğrul Gazi OO’na Kürtçe öğretmeni atamasını da bu hassasiyet ile engellemeye çalıştınız değil mi Ali Bozan! Kürtçe öğretmen atanmasın diye tehdit ettiğiniz müdürler hala yaşıyor. Türk Devleti’nin ekmeğine yağ sürülür diye Kürtçe seçmeli dersi istemiyoruz dediniz” iddiasında bulunarak Devletin Kürtçe seçmeli ders koymasına engel olmaya çalıştığını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle