Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖZYİĞİT, “İBRAAM” DEDİ BAŞKA BİR ŞEY DEMEDİ: MEĞERSE 2014’TE GENÇ’E B.ŞEHİR’İ TEKLİF ETMİŞ! GENÇ, KABUL ETMEMİŞ… OLAYLAR, OLAYLAR…

admin | 24 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Yenişehir Belediye Başkanı ve Adayı Abdullah Özyiğit, görevi devraldığı ve şu an karşısında Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Genç’e yüklendi. Özyiğit, “2014 yılında dedim ki, ‘Gel Büyükşehir’e aday ol.’ Dedi ki bana ‘Olamam param yok.’ Benim bir arsam var onu satacağım, hepsini kuruşu kuruşuna sana vereyim, geri de hiçbir şey istemiyorum. Yok dedi. Olamaz ki, kazanamaz ki” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı ve CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, seçim çalışmaları kapsamında 50. Yıl Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, açık hava toplantısıyla vatandaşlara seslendi.

31 Mart yerel seçimlerinde karşısına Bağımsız aday olarak çıkan görevi devraldığı eski Belediye Başkanı İbrahim Genç’e yüklenen Özyiğit, Genç’in kendisi hakkında söylediklerine de cevap verdi.

“10 İLÇEYİ KAYBETTİK SADECE 3 İLÇE KAZANDIK. 3 İLÇENİN KATKISIYLA BÜYÜKŞEHİR GELDİ!”

Mersin Büyükşehir’in CHP tarafından 2019 yılında kazanılmasında Yenişehir olarak büyük katkı sağladıklarını söyleyen CHP’li Özyiğit, “Bakın biz geçen seçimde Büyükşehir’i yüzde 60 besledik ilçe olarak. 10 ilçeyi kaybettik ama 3 ilçeyi aldık, Büyükşehir’i de buradaki oylarla aldık. Bu önemlidir” dedi.

Görevi devraldığı ve şimdi de karşısına Bağımsız aday olarak çıkan İbrahim Genç’e yüklenen Özyiğit, il başkanı görevini yürütürken Genç’ten Büyükşehir adayı olmasını istediğini ama Genç’in bunu kabul etmediğini söyledi.

“2014’TE BÜYÜKŞEHİR ADAYI OL DEDİM, OLMADI!”

Özyiğit, “Burası Ankara’nın Çankaya’sı. Sosyal demokratların yoğunlukta yaşadığı bir ilçe. Bu oylara güveniyor, CHP burada nasılsa kazanıyor. 2014 yılında il başkanıyım, CHP’nin Büyükşehir adayı yok, dedim ki, ‘Gel Büyükşehir’e aday ol.’ Dedi ki bana ‘Olamam param yok.’ Benim bir arsam var onu satacağım, hepsini kuruşu kuruşuna sana vereyim, geri de hiçbir şey istemiyorum. Yok dedi. Olamaz ki, kazanamaz ki. Alışmış, vatandaşın arasına çıkmadan hazır oylarla başkan olmaya” diye konuştu.

“GENÇ DÖNEMİNDE AZ KALSIN YENİŞEHİR’İ KAYBEDİYORDUK!”

2014 yerel seçimlerinde Yenişehir’de Genç’in yüzde 42 aldığını söyleyen Özyiğit, “O dönem böyle ittifak yoktu. Cumhur ittifakı Yenişehir’de yüzde 46 oy aldı. Ayrı ayrı girdikleri için bir 31 diğeri 25 aldı.

Yani ittifak olarak girselerdi belki onun döneminde Yenişehir’i kaybedecektik. Biz geldik, bu oran 63’e çıktı. Onun için fazla konuşmasın. 15 yıl CHP oyu sayesinde belediye başkanlığı yaptı, istiyor ki 35 yıl yapayım. Çalışmanla yap, yok. Hazır oya konacak” dedi.

“MAKAM ARABAMIZ BİLE HACİZLİYDİ, NASIL BORÇSUZ BELEDİYEYMİŞ O”

Genç döneminde de denildiği gibi borçsuz bir Yenişehir olmadığını söyleyen Abdullah Özyiğit, şöyle devam etti:

“Bize borçsuz belediye bırakmış. Nasıl borçsuz belediyeymiş o bıraktığı? Makam arabamız bile hacizliydi. O haczi 3. Senemizde kaldırdık, tesadüfen öğrendik araçta haciz varmış. Kaldırttık. Borçsuz belediyeyse makam aracı nasıl hacizde?

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle