Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA: “MERSİN’E GELECEK KOKAİN FALYALI’NIN ARDINDAN KURULAN UYUŞTURUCU ORGANİZASYONUNUN İLK İŞİYDİ!”

admin | 12 Nisan 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta Malta gümrüğünde Mersin Limanına gelmek üzere yola çıkan bir gemide yapılan aramada 800 kg. kokain ele geçirilmişti. T24 Yazarı Tolga Şardan’dan Mersin Limanına varmadan el konulan kokain sevkiyatıyla ilgili bomba iddialar gündeme geldi.

Geçen hafta Kolombiya’dan Mersin Limanı’na sevkiyatı yapılan muz kolileri arasına yerleştirilmiş halde Malta’da ele geçirilen 108 Milyon Avro değerindeki kokain olayı ile ilgili bomba iddia gündeme geldi.

T24 Yazarı Tolga Şardan, Malta gümrüğü tarafından yakalanan sevkiyatın Mersin’den teslim alınacağını ancak “gizli” yollarla KKTC’ye ulaştırılacağını iddia etti.

Şardan, “Olayın ardından yaptığım araştırmalarda, yakalanan kokainin son teslim adresinin KKTC olduğu bilgisine ulaştım. Bu teslim, elbette açıktan ve resmi değil! Mersin’e gelecek olan kokain, “birilerinin organizasyonuyla” gizli yollardan Ada’ya gönderilecekti” dedi.

BOMBA “HALİL FALYALI” İDDİASI

KKTC’nin yeraltı dünyasındaki eetkili isimlerinden olan ve gerçekleştirilen bir suikastla öldürülen Halil Falyalı’nın “sistemden” çıkmasıyla yeniden oluşturulan organizasyonun ilk işinin bu sevkiyat olduğunu öne süren Şardan, şöyle devam etti:

“Yakalanan 800 kilogramlık kokain, Falyalı’nın ölümünden sonra ortaya çıkarılan ilk olay. Halil Falyalı’nın ölümüyle birlikte KKTC’deki uyuşturucu pazarında fiyatlar fırlamış vaziyette. Beşe altıya katlanmış durumda. Hatta bazı uyuşturucu maddelerde fiyatların on katına çıktığı yerel kaynaklarca ifade ediliyor. Ayrıca, nisan ayı başıyla beraber KKTC’deki insan hareketliliğini de unutmamak gerek. Gerek tatil, gerekse kumar ve sanal bahis faaliyetleri nedeniyle son dönemin gözdesi olan KKTC’de uyuşturucunun hatırı sayılır bir pazarı var. Falyalı’nın sistemden çıkmasıyla birlikte muhtemel ki yeni kurulan organizasyonun ilk icraatı bu sevkiyattı. Türkiye’nin birkaç yıldır kokain sevkiyatında merkez üs olduğunu ortaya koyan gelişmeler yaşanıyor. Bu durum iyiye alamet değil. Yakın zamanda önemli gelişmelere tanık olabiliriz.”

SON DAKİKA… MERSİN LİMANINA MUZ GETİREN GEMİ MALTA’DA YAKALANDI: İÇİNDEN DEV KOKAİN SEVKİYATI ÇIKTI

YAKALANAN SON KOKAİN SEVKİYATI MERSİN’DE KİME GELİYORDU? İŞTE CEVABI…

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle