Hoşgeldiniz  

YAKALANAN SON KOKAİN SEVKİYATI MERSİN’DE KİME GELİYORDU? İŞTE CEVABI…

admin | 10 Nisan 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Malta’da gümrük kontrolleri sırasında Mersin Limanına gelmek üzere yakalanan gemide ortaya çıkan 108 Milyon Avro değerindeki kokainin kime gönderildiği açıklandı.

Kolombiya’dan yüklenen gemiye Malta limanına yaklaştığında güvenlik görevlilerince operasyon düzenlenmiş ve Mersin Limanına gönderilmek üzere 108 Milyon Avro’luk yüksek saflıktaki kokain, 26 muz kutusuna yerleştirilmiş şekilde ele geçirilmişti.

Olayı duyuran Gazeteci Murat Ağırel, kokainin Mersin’de kime sevk edileceğini de açıkladı.

Ağırel, “Şayet kokain yakalanmasaydı MSC Polina gemisi ile MEDURB 049746 konşimento numarası ile Mersin Limanına gelecekti. Gönderici ise  C I Banacol adlı firma. Alıcısı OSE Fruit adlı firma olacaktı. Firma yetkilisi olarak Demir Semerci görünüyor. Bu ismi aklınızda tutun. Firmanın kuruluş tarihi 29 Temmuz 2021” diye yazdı.

16 HAZİRAN’DA YAKALANAN KOKAİN ÖZ ŞİMŞEKLER’E GELİYORDU, BU MAL DA ÖZ ŞİMŞEKLER’İN YAKIN DOSTLARINA!

Alıcının 16 Haziran 2021 tarihinde yine Mersin Limanında 1.3 ton kokain yakalaması ile irtibatlı olduğunu kaydeden Murat Ağırel, “16 Haziran 2021 tarihinde Mersin Limanı’nda 1.3 ton kokain ele geçirildi. Türkiye tarihinin en büyük kokain operasyonuydu. Kokain Öz Şimşekler adlı firmaya gelmişti. Yakalanan kokain Yıldırım Holding’in şirketi Yılport’un 2016’dan beri işlettiği Ekvador’un Bolivar Limanı’nda ‘MSC Capucine R’ isimli gemiye yükleme yapılmıştı. Konteynerin göndericisi Ekvador’daki Coragrofrut S.A. ve merkezi Slovenya’da bulunan büyük gıda şirketi Rastoder’in Ekvador’daki firmasıydı. Alıcı ise yine Slovenya’daki Rastoder’in merkezi görünüyordu ancak yakalama gerçekleşmeseydi Öz şimşeklerin deposuna taşınacaktı. Kokain yakalandıktan sonra Öz Şimşekler Gıda Şirketi’nin sahibi Nimet Şimşek, Halil İbrahim Şimşek (Oğlu) ve 3 çalışan tutuklandı. Firma sahipleri kokain ile bir bağlantılarının olmadığını ürünleri denizde satın aldıklarını belirtiler. Dava devam ediyor. Sadece 2 tutuklu kaldı. Diyeceksiniz ki bunu bize neden anlatıyorsun… Haklısınız… Ama arada bir bağlantı var. OSE Firmasının sahibi Demir Semerci daha önce Öz Şimşeklerin çalışanıydı. Halen açık kaynaklarda Öz Şimşeklerin Mersin Serbest Bölgedeki yetkilileri Nimet Şimşek, Mesut Sekin ve Demir Semerci gözüküyor” dedi.

Ağırel yazısını şöyle sürdürdü:

“Öz Şimşekler 1.3 ton kokain ile hangi tarihte yakalanmıştı: 16 Haziran 2021. Peki, OSE firması ne zaman kurulmuş? 29 Temmuz 2021. Garip bir tesadüf mü sizce? Daha bitmiyor. OSE firmasının kuruluşunda verilen mail adresi de ilginç: osmansonmez@gmail.com… Osman Sönmez kim peki? O da Öz Şimşekler firmasının sahiplerinden Hasan Şimşek’in yakın arkadaşı. Mutlaka uyuşturucu kartelleri kokaini konteynere gizlice yerleştirmiştir ve alıcı firmanın da bundan haberi yoktur. Zira diğer yakalanan kokainlerde de aynısı olmuştu!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

YAKALANAN SON KOKAİN SEVKİYATI MERSİN’DE KİME GELİYORDU? İŞTE CEVABI… için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle