Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME: AKDENİZ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI HDP’Lİ FAZIL TÜRK YENİDEN GÖZALTINA ALINDI!

admin | 12 Nisan 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kobani soruşturması kapsamında Akdeniz eski Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün yeniden gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 ilde 91 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, Mersin’in Akdeniz ilçesinde 3 dönem belediye başkanı seçilen HDP’li Fazıl Türk de gözaltına alındı.

Türk’ün belediye başkanı olduğu dönemde belediye başkan yardımcısı olan Hasan Çat ve Ülfiye Özcan ile belediye çalışanı olan Selami Turhan da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre gözaltına alınanlar, “Kobani olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları, ölen ya da yaralanan PKK’lı terörislerin ailelerine maddi yardımda bulundukları” iddiasıyla suçlanıyor.

Mehmet Fazıl Türk, 1999 yılında yapılan seçimlerde HADEP’ten Akdeniz Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 ve 2014’te yapılan seçimlerde de belediye başkanı seçilen Fazıl Türk, 2011 ve 2015’te yine benzer bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, ardından belediyeye kayyum atanmasıyla belediye başkanlığı görevinden alınmıştı.

Fazıl Türk, 22 Eylül 2017’de tutuklanmış, 1,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 16 Nisan 2019’da serbest bırakılmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle