Hoşgeldiniz  

ÇARŞI ESNAFI YOL KAPATTI, YAZAR KASA FIRLATTI, SİYAH ÇELENK BIRAKTI! CHP’Lİ SEÇER’E TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ…

admin | 06 Haziran 2023 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarihi Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert İşhanı’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘deprem riski’ dolayısıyla yasal süreci devam eden Mersin Çarşısı’nı yıkmak istemesine bölgedeki tüm esnaflar büyük tepki gösterdi. Büyükşehir’in rızıklarıyla oynadığını öne süren esnaflar, yolu kapattı, yazar kasa kırdı ve siyah çelenk bıraktı.

CHP’li Vahap Seçer’in Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert İşhanı esnafını çözümsüz bırakması esnafı sokağa döktü. Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü tarafından yapılan basın açıklamasında CHP’li Büyükşehir yönetimine büyük tepki gösterildi.

Esnaflar basın açıklaması sonrasında İstiklal Caddesi’ni 1 dakikalığına trafiğe kapattı. Siyah çelenk bırakan esnaf, daha sonra rızıklarıyla oynandığı gerekçesiyle yazar kasa kırdı.

Zafer Çarşısı başta olmak üzere, Balık pazarı, Bitpazarı, Çiçek Pasajı, Silifke Caddesi ve Kasaplar Çarşısı esnafı protestoya katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Zafer Algüllü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çarşı esnafına restorasyon sözü verdiğini hatırlatarak, “Ancak ne hikmetse Sayın Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra çarsılarımıza ve esnaflarımıza karsı tavrı değişmiştir. Daha önce ‘restore edeceğim’ dediği çarşılarımız için, sonrasında ‘Biz buraları yıkacağız ama esnafı mağdur etmeyeceğiz’ derken, şimdilerde ise ‘size yer bulamıyorum, Hükümet de Öğretmen evinin yerini vermiyor’ demeye başlamıştır. Çarşı esnafları olarak kendisine tavrımız ‘Sayın başkanım Çarsıyı yıkmanıza, dönüştürmenize kesinlikle karşı değiliz ancak buradaki yüzlerce esnafımız mağdur edilmeden merkezinde esnaf olan her projeye varız’ şeklinde olmuştur. Şimdi burada yine söylüyoruz, esnafın mağdur olmayacağı, çarsıların yıkılıp yeniden yapılması da dahil her projeye varız ancak yine esnafımıza yerinde donuşum ile işyerleri yapılmalıdır. Esnafımız mağdur edilmemelidir” dedi.

ÇARŞI ESNAFI OLAYI YARGI’YA TAŞIDI

CHP’li Vahap Seçer’e esnaflar olarak önerilerde bulunduklarını ifade eden Algüllü, Seçer yönetimi tarafından önerilerinin hiçbirisinin kabul edilmediğini söyledi.

Algüllü, “Sayın başkana üç önerimiz olmuştur. Öğretmen evinin yeri olmaz ise birinci önerimiz yıkılan bölgede, yeniden yapılanmayla çarşıya yeni bir vizyon ve esnaflara tekrar işyerlerinin yapılması önerisi, ikinci önerimiz mevcut alanın altında tarihi Mersin kapalı çarşısı yapılması ve Mersin’e bir yeraltı çarsısı kazandırılması suretiyle esnafa bu çarşıda yer yapılması ve üzeri meydan olarak düzenlenmesi ve üçüncü önerimiz ise Çankaya otoparkının üzerindeki parkın kenarlarına güzel bir otantik çarşı ve dükkanlar yapılarak bölge esnafının mağdur edilmemesi öneri ve projesi… Büyükşehir Belediye Başkanı bu üç öneri projemize de anlamsız bir şekilde hayır diyerek 40 yıldır kiracısı olduğumuz ve halen 5 yıl kontratımız bulunan bu alanı boşaltmamız için bize tebligatlar yapmıştır. Bizler de bunun üzerine çarşı esnaflarının hakkını hukukunu korumak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesine 80 adet dava açarak olayı hukuksal sürece taşıdık” açıklaması yaptı.

MAHKEME TEDBİR KARARI VERDİ, BÜYÜKŞEHİR KARARI TANIMADAN TAHLİYE İÇİN BASTIRDI!

Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hukuksal süreç yeni başlamışken ve devam ederken, Çarşı esnaflarını alelacele ‘yıkım kararı var’ diyerek işyerlerinden tahliye etmeye çalışmak, ‘esnafı mağdur etmeyeceğim’ diyen bir kent yöneticisine yakışıyor mu? Ne bu acele? Neden yasal süreç beklenmiyor? Esnaf küçük ve gariban diye mi? Esnafı kimsesiz mı sandınız? Çarşı esnaflarının bu adaletsizliğe susacağını mı sandınız? Adana İstinaf Mahkemesi daha dün Zafer Çarşısı ve bu bölge ile ilgili açtığımız davalara tedbir kararı vermiştir. Ne bu acele, neden esnafımız mağdur edilerek alelacele sokağa atılmaya çalışılıyor?”

ESNAF YENİDEN DEPREM RAPORU İSTEDİ!

Büyükşehir tarafından özel bir firmaya yaptırılan deprem analiz raporunun şaibeli olduğunu iddia eden Bekir Algüllü, “Yoksa sekiz ayda özel bir firmaya yaptırılan deprem analiz raporları ve sonuçları iddia ettiğimiz gibi şaibeli midir? Usulüne uygun analizler yapılmamış mıdır? Yasal süreçte bunların ortaya çıkmasından endişe eden birileri mi vardır?” diye konuştu8.

Bekir Algülü bağımsız kuruluşlarca, mahkeme kanalıyla yeniden deprem raporu talep ettiklerini dile getirdi.

YOLU KAPATTILAR, SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR, YAZAR KASA KIRDILAR…

Basın açıklamasının ardından Zafer Çarşısı başta olmak üzere, Balık pazarı, Bitpazarı, Çiçek Pasajı, Silifke Caddesi ve Kasaplar Çarşısı esnafı elindeki siyah çelengi yola bıraktı. Ardından İstiklal Caddesi’ni 1 dakikalığına trafiğe kapatan esnaflar, çarşı girişinde rızıklarının oynandığı gerekçesiyle yazar kasa kırdı.

Esnaflar daha sonra alkışlarla, yolu açtı ve dağıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ÇARŞI ESNAFI YOL KAPATTI, YAZAR KASA FIRLATTI, SİYAH ÇELENK BIRAKTI! CHP’Lİ SEÇER’E TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ… için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Zamanın da selfie çekip çiçeklerle karşılıyordu esnaf ne oldu böyle

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle