Hoşgeldiniz  

YARIN CHP PM’DE MEZİTLİ BAŞKAN ADAYI BİR KEZ DAHA GÖRÜŞÜLECEK! YOK BÖYLE OLAY…

admin | 25 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin adaylarının belirlendiği olaylı PM’de Mezitli’nin CHP’li mevcut belediye başkanı Neşet Tarhan aday gösterilmemişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “örgüt ön seçim istemiyor” demesinin üzerine PM tarafından atamayla alınan kararın ardından Mezitli örgütünün karar defterleri ortaya çıkmış, Mezitli’nin ön seçim istediği gözler önüne serilmişti. Yarın gerçekleşecek PM’de Mezitli’nin bir kez daha görüşüleceği kararı bomba etkisi yarattı.   

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mersin adaylarının belirlendiği CHP Parti Meclisi toplantısında olaylar çıkmış, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır toplantının yapıldığı salonu basmıştı.

Toplantıda mevcut CHP’li başkanlar Neşet Tarhan ve Haluk Bozdoğan aday gösterilmemişti.

Toplantı sonrasında CHP’li Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın ihracı için çalışmalar başlatıldığı öne sürülürken, Genel başkan Özel’e yakınlığıyla bilinen TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın “Mezitli örgütü ön seçim istemiyor” demesi de Mezitli örgütünün karar defteriyle çürütülmüştü. CHP Mezitli Örgütü aldığı kararla ön seçim talebini beyan etmişti.

CHP PM’DE MEZİTLİ YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Yarın toplanacak CHP Parti Meclisi’nde Mezitli Belediye Başkan adaylığının yeniden görüşülecek olması Mersin siyaset gündemine bomba gibi düştü.  

Sözcü TV’de İrem Sansak’ın sunduğu Öncesi Sonrası programında konuşan T24 Yazarı Eray Görgülü

 Genel Başkan Özgür Özel’in Mezitli üzerindeki tartışmaları tekrar değerlendirmek üzere PM’de görüşülmesini istediğini dile getirdi.   

“MEZİTLİ ADAYI DEĞİŞİRSE SÜRPRİZ OLMAZ!”

Yarın gerçekleştirilecek PM hakkında değerlendirmelerde bulunan Eray Görgülü, “Mezitli ile ilgili adayın değiştirilebileceği konuşuluyor. Çünkü orada Ali Mahir Başarır’ın Mezitli örgütünün ön seçim istemediğine dair bilgi vermişti Genel Merkeze. Bunun üzerine başka bir aday gösterilmişti. Fakat sonradan örgütün ön seçim istediğine yönelik kararlar ortaya çıktı. Şimdi Genel Merkez Mezitli ilçesinde bu hafta sonu belediye meclis üyeleri için ön seçim yapacak. Ama başkan için alınmış herhangi bir ön seçim kararı yok. Sadece Genel Başkan Özgür Özel bu tartışmaları tekrar değerlendiriyor. Mezitli mevcut belediye başkanının yüksek oranlarda oy alarak seçilebileceği iddia ediliyor. Özgür Özel bu iddiaları gündemine alıp yarın PM’de Mezitli adayı değişirse sürpriz olmaz” demesinin ardından Mersin siyaseti bir anda hareketlendi.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle