Hoşgeldiniz  

CHP’LİLERİ “HDP’LİLERLE EŞ BAŞKANLIĞA” HAZIRLAYAN PAYLAŞIM BÜYÜKŞEHİR’DEN: “BEDRETTİN GÜNDEŞ, BAŞKANIMIZ VAHAP SEÇER’İ TEMSİLEN…”

admin | 25 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de CHP ile ittifak yapacak DEM Parti, Büyükşehir’de destek karşılığında CHP’den Akdeniz’de aday çıkarmama ve Büyükşehir’de genel sekreterlik ya da eş başkan düzeyinde başkan vekilliği istemişti. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan paylaşımda kullanılan ifadeler ve “Başkanı” temsilen HDP’ye yakın ismin görevlendirilmesi, CHP’lileri HDP/DEM’lilerle birlikte “aynı yetkilerle yönetme” hazırlığına yorumlandı.

Mersin’de DEM-CHP ittifakının resmiyet kazanmasına sayılı günler kaldı. DEM Parti, Büyükşehir’de CHP’ye destek karşılığında CHP’den Akdeniz’de aday çıkarmama ve Büyükşehir’de genel sekreterlik veya yetkili Başkan vekilliği istemiş, bu talep de CHP heyeti tarafından olumlu karşılanmıştı.

VAHAP SEÇER’İ GÜNDEŞ TEMSİL ETMİŞ…

Mersin Büyükşehir’de yetkili koltuk isteyen DEM’e ilk kıyak CHP’li Büyükşehir’in sosyal medyasından geldi. Mersin Büyükşehir’in hesabından yapılan paylaşımda HDP kadrosundan Büyükşehir’e Daire Başkanı yapılan Bedrettin Gündeş’in “Başkan Vahap Seçer’i temsilen” etkinlikte yer aldığı vurgulandı.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödül Törenine katılan Bedrettin Gündeş’in, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen törene katıldığının ısrarla vurgulanması dikkat çekti.

SEÇER’DEN GÜNDEŞ HAMLESİYLE DEM’E İLK SİNYAL…

HDP’nin eski belediye başkan yardımcısı ve belediye başkan adayı Gündeş’in “Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen” yer alması da DEM Parti’nin eş başkanlık talebine Seçer kanadından gelen olumlu cevap olarak yorumlandı.   

HDP’LİLERİN KONTENJANINDAN BÜYÜKŞEHİR’E GİRMİŞTİ

HDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk döneminde Akdeniz Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Bedrettin Gündeş, partinin o dönemki adı DBP’nin 2014 yerel seçimlerinde Toroslar Belediye Başkan adaylığını yapmıştı.

CHP’li Vahap Seçer döneminde Mersin Büyükşehir’de Strateji Daire Başkanı olarak iş başı yapan Gündeş ardından Basın Yayın Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Gündeş, 2022’de gerçekleştirilen operasyonun ardından PKK üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış daha sonra tutuksuz yargılaması devam etmişti.

DANIŞMAN DENİYOR AMA DANIŞMAN KADROSUNDA GÜNDEŞ YOK!

Cezaevinden çıktıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in Danışmanı olarak göreve başlatıldığı söylenen Bedrettin Gündeş’in “Danışman Kadrosu”nda yer almaması kafaları karıştırmıştı. Açıklanan 5 kişilik Başkan Danışmanı kadrosunda Gündeş yer almıyor.

Gündeş’in “Boş Daire Başkanı” kadrosundan özlük haklarını kullandığı iddiaları da danışman kadrosunda yer almamasıyla güçlenmişti.      

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle